sunteti de acord sa mergeti cu copilul in scaun rulant in fiecare an la comisie????????????? haideti sa facem ceva in privinta asta .
buna
cand eu m-am dus cu fetita sa-i fac dosar ce-i din sect 6 m-au intrebat daca pot sa vin cu ea la comisie sau vor sa vina ei. le-am zis ca inca e mica si ma pot deplasa cu ea in brate. nu poti solicita sa vina ei acasa? nu exista in lege asa ceva?
Carmenalex, poti cere sa vina membrii comisiei (sau macar unul, delegat de ei), acasa la voi. Fa o cerere scrisa, in care soliciti examinarea la domiciliu a copilului, in temeiul Hotararii de Guvern 430/2008. In cerere sa mentionezi:
- diagnosticul copilului;
- zona in care locuiti, zona in care trebuie sa ajungeti la comisie si inexistenta (chiar si partiala a) facilitatilor pentru deplasarea cu carucioare cu rotile.
Anexeaza la cerere:
- o scrisoare medicala (poate fi de la medicul de familie) cu diagnosticul copilului;
- (ar trebui anexat si) rezultatul unei anchete sociale pe care comisia de expertiza ar trebui sa o fi efectuat. Daca nu a efectuat-o, solicit-o tu.
Solicita raspuns in scris la cerere in termenul (legal) de 30 zile. Lasa cererea la secretariatul comisiei, dar incearca sa si discuti cu cineva de acolo. Discutia trebuie sa ramana la un nivel civilizat de ambele parti, nimeni nu are dreptul sa strige la nimeni.
Temeiul legal in baza caruia soliciti examinarea la domiciliu este aici (Hotararea de Guvern 430/2008, articolul 6, alineat 9):
http://www.anph.ro/admin/doc/upload/serviciu/HG%20430-2008.doc
Succes!
Eu satu in 6 si de 3 ani de zile vin acasa. Mie imi convine mai mult, decat sa duc eu fetita acolo.