Dulciuri fel de fel...(4)
Raspunsuri - Pagina 4
lz_cecilia spune:
Felicitari pt. subiect..
Caut innebunita o reteta de prajitura CIOCOLATINA(asa ii spune in patiserie)...aia care se da mai nou pe la nunti(cel putin in zona noastra)...este dumnezeiasca...ceva de genu' blat maro,o crema alba si una cu muuulta cacao.. Daca stie cineva ce caut,doresc reteta...multumesc din suflet.
http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/
mariussimiuc spune:
Diana,ce pofta mi-ai facut de-o ciocolata de casa. In seara asta plecam in vacanta,poate cand ma intorc voi face o portie mica.
Lapte de pasare,n-am facut niciodata. Ce gust are?
Cecilia,multumesc de aprecieri!
Din pacate nu stiu de prajitura de care zici.Dar daca e "ciocolatina" sigur e pliiiina de ciocolata,taman pe gustul meu. Daca afli reteta,neaparat sa o impartasesti cu noi.
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Am revenit din vacanta!
N-ati mai prajiturit nimic? Las' ca vin io acus cu cateva retete.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Tort cu inghetata de ciocolata
Pentru blat avem nevoie de:
200 g biscuiti obisnuiti
100 g unt
1/2 cana miez de nuca
Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.
Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.
Pentru inghetata de ciocolata avem nevoie de:
5 galbenusuri
500 ml lapte
100 g zahar
150 g ciocolata amaruie
esenta de vanilie
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.
Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.
Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.
Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator.
Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.
E foarte bun si usor de facut,doar ca necesita ceva rabdare pana se congeleaza.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Prajitura Televizor
Pentru cele 2 blaturi de cacao avem nevoie de:
250 g faina
5 oua
120 g unt
120 g zahar
150 ml lapte
3 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina.
Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru blatul de pandispan avem nevoie de:
4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf copt
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava de 20/30cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.
Pentru crema avem nevoie de:
200 ml lapte
4 linguri faina
250 g unt
250 g zahar
arome,dupa preferita
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit.
Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se pune la rece.
In plus mai avem nevoie de:
200 g de gem de citrice pentru uns blaturile
100 ml sirop de zahar ars
Asamblarea:
Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema.
Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao.
Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.
Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.
La cat a iesit de frumoasa,eu as boteza-o mai degraba "prajitura LCD"
www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/7518/PRAJITURA-TELEVIZOR-a-la-Afrodite/" target="_blank">SURSA
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
ANITA75 spune:
buna Miha,retetele sunt super ,pt tort n-ai poze? la praj. televizor merge si fara gem?
mariussimiuc spune:
Multumesc Anita!
Daca dai click pe titlul retetei vei vedea si poze.
Nu stiu daca merge si fara gem,n-am incercat. Gustul acrisor al gemului se imbina perfect cu cel dulce al cremei de vanilie.
Ma gandesc ca ai putea inlocui,daca tii neaparat,dar sa o faci tot cu ceva acrisor,o crema cu lamaie.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
adi69 spune:
Salutare!
Mi-am facut zilele trecute un tortulet,si pentru-ca m-au intrebat mai multe fete despre reteta lui am ales sa povestesc aici.
Intai mi-am ales aromele:ciocolata amaruie,menta si sampanie,apoi am ales reteta...mousurile de la tortul cu trei feluri de ciocolata postat de Nadia s www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13415/TORT-CU-3-FELURI-DE-CIOCOLATA/" target="_blank">aici.
Si cum am facut acest tort de mai multe ori(bineinteles ptr ca ne place) mi-am propus sa-l fac mai diferit de data asta.
Deci am facut de doua ori mousul de ciocolata alba,in unul am adaugat sirop natural de menta(din kaufland)si putin colorant sa iasa vernil,in cel de-al doilea trebuia sa pun sampanie,insa m-a vazut copilu' cu sticla in mana si mi-a pus in vedere ca ..vrea si ea sa manance din tortul acela ,sa nu pun alcool!!!
Prin urmare,am deschis frigiderul si am scanat dupa inlocuitor..si n-am gasit decat doua limette,deci,in cea de-a doua crema alba am adaugat inca 5 grame de gelatina muiata in sucul de la cele doua limette si razatura de la una.
Mousul de menta l-am pus intr-o tava rotunda cu gaura in mijloc,la rece pana s-a intarit apoi l-am scos,l-am glasat in ciocolata amaruie si l-am pus din nou la rece.
Din mousul de lamaie am umplut o jumatate de forma de ou,de la o cutie de bomboane rafaello in forma de ou,iar din restul am format globutele cu ajutorul sculei aleia de portionat inghetata,le-am glasat in ciocolata amaruie si pus la rece .
Am facut apoi doua portii de mousse de ciocolata amaruie.
O rulada si doua capace din foaie de rulada.
Am imbracat forma de tort rotunda cu folie,apoi am pus un capac de rulada la fund si benzi pe margine pe care le-am insiropat cu zeama de la un compot de ananas,am turnat putin mousse de ciocolata amaruie,am montat pe centru inelul de menta,am mai pus putin mousse de cioc amaruie,jumatatea de ou de lamaie in mijloc si globuletele pe margine si am completat cu restul de mousse de ciocolata apoi am pus capacul de rulada , am acoperit bine cu folie alimentara si am dat la rece.
Am facut o pasta de lapte praf dintr-un botz de pasta de zahar(ramas de la un tort facut cu cateva zile inainte) pe care l-am topit la microunde si l-am amestecat cu lapte praf si esenta de migdale si putin colorant sa iasa vernil.
Dupa ce s-a intarit tortul l-am uns cu unt,l-am imbracat in pasta,am ornat cu ciocolata topita si cu trandafiri facuti din frisca vegetala(ptr-ca asta se bate mai tare) si voila!tortulet si sectiune
Daca mai voi mai face modelul asta de tort va trebui sa glasez de doua ori inelul de menta si globuletele,sa se vada mai bine ciocolata in sectiune.
Sa va pun si cantitatile folosite de mine.
Tava a fost rotunda cu diametru de 26.
Mousse de ciocolata alba :
125 gr smantana 26% delicio
300 gr ciocolata alba milka
3,ceva grame gelatina granule dr Oetker(un pachet impartit la trei)
300 gr frisca lichida batuta(Milli)
(+sirop de menta dupa gust si un strop de colorant ptr menta ...si inca 5 grame gelatina ,sucul de la doua limette si razatura de la una ptr cel cu gust de lamaie)
Pentru moussul de ciocolata amaruie inlocuiesc ciocolata alba cu cea amaruie(60% cacao)
Bat frisca bine,dau la rece.
Pun la muiat gelatina in apa cat cuprinde.
Incalzesc smantana(125) adaug peste ea ciocolata rasa sau taiata bucatele,incalzesc la foc mic pana se topeste.Dau deoparte,amestec in ea gelatina,(esenta ,colorant,suc de lamaie,razatura sau ce mi-am propus eu sa adaug) si las putin la racorit.
Dupa ,adaug doua linguri de frisca,amestec bine cu telul,pun si restul de frisca si amestec lejer cu o paleta.
Cam asta a fost.
mariussimiuc spune:
Super draga Adriana! Nici nu ma asteptam la altceva din partea ta!
Am notat ideea de mousse de menta,tre sa fi fost tare bun in combinatie cu cel de cioco amaruie.
De une ti-ai luat portionator de inghetata?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
adi69 spune:
Multumes Miha.
Globulator-cum ii zice fiimea am luat din Carrfourre,de ala de metal ca am mai avut de plastic si nu era bun de nik.
Pentru fetele care vor sa incerce gusturile,si care n-au rabdare sa faca inele,globuri si alte cele,se poate face simplu,strat dupa strat..eventual cu ciocolata topita intre straturi..si fara moussul de lamaie.Ala e bun tare dar in alta combinatie.
Sau poate strat de mousse de cioco amaruie (pufos),apoi mousse de ciocolata alba cu menta (pufos) urmat de jeleu de menta (dens) si totul imbracat in ciocolata amaruie(crocant)?
Lansez provocarea...cine se baga?