Dulciuri fel de fel...(4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Tort frantuzesc

Pentru blat avem nevoie de:

1 cana faina
100 g unt
1 galbenus
50 g zahar pudra
1 zahar vanilat
1 varf de cutit cu bicarbonat
1 varf de cutit cu sare

Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.

Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini.

Intre timp se prepara aluatul pentru choix-uri din:

100 g unt
2 linguri ulei
250 ml apa
2 cani faina
sare
7 oua (mari)

Se fierbe apa impreuna cu untul,uleiul si sarea.Cand a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede.
Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit,dupa care se adauga oulale pe rand,amestecand energic dupa fiecare.

Sfat:
Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet.Se pun atatea oua cate cere compozitia,sa fie bine legata si moale.

Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort,tapetata cu hartie de copt,formam un colac din aluatul spritat.

Se pune la copt,la inceput la foc mare,pana se umfla,apoi la foc mediu pana se rumeneste.

Din restul de aluat se coc choix-uri mici.

Pentru umplutura avem nevoie de:

1 plic Crem Ole de vanilie
1 plic Crem Ole de cacao
500 ml frisca lichida
300 ml lapte

Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati.

Pentru decor avem nevoie de:

100 ml frisca lichida batuta
50 g ciocolata topita

Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao.
Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios,peste care vom pune colacul copt,umplut cu restul de crema de cacao.Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choix-uri,formand o piramida.
Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca,apoi garnisim cu ciocolata topita.


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

miho...am incercat sa-ti las un comentariu...n-am reusit bineinteles desi alta data a mers...asa ca-ti scriu aci
ARATA DEMENTIAL

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Multumesc Monule!


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

am facut,mishule.

2 omide,pe care le pun intr-un cos cu capsune si alte fructe,o sa pun tortul pe o frunza de banan...
sper sa am succes de cauza...maine am prima infatisare si marti pe a doua.

maine e ziua tatalui si luni implineste fi-miu 3 ani,am 2 petreceri si 2 viermisori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Super Principeso! Sa ne arati si pozze,daaaa? Pliiiiz...


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Tort inimos cu frisca si ciocolata

Pentru blat am folosit ingredientele de la prajitura Krem a la krem:

6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.


Pentru mousse de ciocolata amaruie:

200 g ciocolata amaruie
350 ml frisca lichida
6 g gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.

Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Pentru crema de lapte condensat:

150 g lapte condensat cu vanilie
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
6 g gelatina
1 lingura cu varf de miere

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.

Se da la frigider sa se intareasca.

Pentru mousse de ciocolata cu lapte:

200 g ciocolata cu lapte
350 ml frisca lichida
6 g gelatina

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie.

Pentru decor:

100 g ciocolata amaruie
200 ml frisca
2 linguri smantana

Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.

Cu cat mai multe,cu atat mai bine.

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui".

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte.
Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Tort merengue cu crema de lamaie

Pentru blat avem nevoie de:

6 albusuri
200 g zahar
esenta de vanilie

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4 blaturi.

Pentru crema avem nevoie de:

250 ml lapte
200 g unt
200 g zahar
50 g faina
2 lamai

Untul moale,la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul,apoi se adauga sucul de la lamai.Se poate pune si coaja,daca va place.
Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml),iar restul de lapte se pune la fiert.Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata,se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit,apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.

Pentru decor avem nevoie de:

150 ml frisca
felii de lamaie
ciocolata rasa

Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.

Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.

Se da la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.



Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Gauffre cu nuca si cacao

Avem nevoie de:

2 oua
150 g zahar
50 g unt
250 ml lapte
1 pahar nuca macinata
2 linguri cacao
esenta de rom
1 lingurita praf de copt
faina cat sa iasa un aluat mai grosut,dar curgator

Ouale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul topit si racit,laptele caldut,esenta de rom,nuca amestecata cu cacaoa si la sfarsit faina si praful de copt.

Cu un polonic am pus compozitia in aparatul special si am copt cate aproximativ 5 minute,pentru fiecare tura de prajiturici.

O parte din ele s-au mancat direct din aparat :)) ce-a mai ramas am decupat in inimioare si am presarat cu zahar pudra.


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Ma poate ajuta si pe mine cineva ?? Vreau o reteta pt Tort de ciocolata , dar fara pic de frisca , deoarece fetitei mele nu -i place deloc . .
Va multumesc anticipat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui ivanoiuadela9

Ma poate ajuta si pe mine cineva ?? Vreau o reteta pt Tort de ciocolata , dar fara pic de frisca , deoarece fetitei mele nu -i place deloc . .
Va multumesc anticipat .

Tort cu muuuulta ciocolata


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput