Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Mariaa si Lorena - nu va pot multumi suficient pentru ca incercati sa ma ajutati cu informatii.

Sunt cu nervii in batista, noaptea visez capuse....toate gandurile mele se opresc iar creierul meu refuza sa mai proceseze alte info decat cele legate de ganganie.....nu am liniste.

In dimineata asta am dat telefoane sperand sa gasesc printre cunostinte o relatie la un medic infectionist care sa stie cate ceva despre Lyme, dar speranta mea ramane tot la voi.

Asa ca va rog din nou sa imi raspundeti:
- dupa cata vreme putem face analiza wester blot
- noua ne-au dat urmatorul tratament: copii - Augmentin Bis de 475 mg x 2 zi x 7 zile iar pt. noi adultii Augmentin de 1 g x 2 zi x 7 zile.
Degeaba am spus ca am citit despre Doxi si doza indicata de voi ca si asa mi-au zis ca e exces de zel si ca exagerez cu antibioticul
- la farmacie antibioticul se da doar pe reteta si deci cum sa fac sa iau Doxi?....
- credeti ca daca fac 24 zile Augmentin de 1 g de 2 ori pe zi e ok? macar asa am reteta

In ceea ce priveste iesirea la iarba- cred ca vom mai merge la Valeni doar sa punem pancarta DE VANZARE pt. ca nu mai pot calca pe acolo. Cine imi garanteaza ca nu ne mai musca alte capuse?....si daca ne musca ce facem? luam iarasi antibiotic?
Cred ca o iau razna....nu ma mai gandesc decat la asta si intrebarile nu se mai termina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Zadi, ia legatura urgent cu dr. Bozsik, el va sti cel mai bine sa va indice la fiecare schemele de tratament. Baietelului meu, de 9 luni, i-a dat Ceclor 250mg/zi, impartit in 3 reprize (doza indicata de pediatra era 125mg/zi, impartita in 2 reprize). Cu antibioticul eu am avut noroc prima oara, am luat de la farmacie fara reteta, i-am spus farmacistei ca-mi trebuie preventiv ca plecam in vacanta in Bulgaria si sa avem la noi, just in case, si n-am mai avut timp sa trec pe la medic pentru reteta. A strambat putin din nas, dar mi l-a dat. La acel moment chiar spuneam adevarul, insa sticluta e pe terminate, sper sa imi dea pediatra reteta acum, ca altfel jefuiesc vreo farmacie!

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataset spune:

Pt. Zadi:
Ca si in cazul tau dr de la Bals a spus ca nu are rost sa ne alarmam dar daca vrem putem sa ii facem analize de sange la copil. Abia dupa ce au iesit pozitive analizele a recomandat 14 zile. Am avut o discutie cu el pe tema asta si el mi-a aratat cartea de medicina unde scrie ca se recomanda de la 7 la 20 zile. Noi i-am dat 25 de zile acum asa cum a spus Dr Bocsik. Cred ca doctorii din Romania nu recomanda un tratament mai mare de 14-20 zile pentru ca "nu scrie in carte".

Mergi la inceput

cataset - ce analize ati facut si unde? dupa cata vreme de la muscatura?

incerc azi sa ii scriu un e-mail dr. din Ungaria. Sper sincer sa ma bage in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataset spune:

Analizele de IgM pentru borelioza se pot face la Spit Bals (Bucuresti) sau la Cantacuzino. Noi am facut analize la 4 - 5 saptamani de la presupusa muscatura cand copilul avea pe brat doua zone sub forma de inele roz si putin umflate.
Existenta anticorpilor in sange prin IgM pozitiv - bacteria...; indica interactiunea organismului cu spirochetele. Exista si cazul particular cand organismul nu produce anticorpi si totusi bacteria este prezenta in sange. In Romania NU exista laborator sa determine existenta boreliozei 100%, testele de anticorpi determinand 100% boala doar in cazul pozitiv. Poate iesi testul negativ si puteti face testul DualDur in Ungaria, Germania si sa iasa pozitiv. De aceea in caz de muscatura de capusa obligatoriu se da antibiotic preventiv pana la determinarea efectelor acesteia.

Mergi la inceput

I-am spus dlui. dr. Bozsik ca am decis sa facem tratamentul complet indicat si am intrebat care sunt conditiile in care putem trimite sange la analiza pentru testul DualDur.
Iata raspunsul:
There is no need to investigate its blood. Otherwise DD-test need a special reagent!
If You end the treatment nearly sure the possible infection will be cured.
Please care of recultivation of his intestinal flore.

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

7+

Mergi la inceput

cataset - multumesc de raspuns. pe noi ne-au muscat pe 17 iunie si pana acum la niciunul dintre noi nu a aparut eritemul specific. ma gandeam sa facem testul pt. confirmare Borrelia prin Western Blot IgM/ IgG Mikrogen la Cantacizino. Ce parere ai?

Nerantula- ref. la refacerea florei intestinale - eu le dau antibioticul insotit de probiotice. dim. le dau impreuna cu biotics iar seara cu un flacon de ecoflorina. Oricare dintre ele merge foarte bne impreuna cu antibioticul si se recomanda ca dupa terminarea tratamentului cu antibiotic sa se continue cura de probiotice cu inca o saptamana. In tot acest timp un iaurt pe zi e binevenit.

I-am trimis dr. Bozsik un e-mail. Sper sa imi raspunda.

Mergi la inceput

Ambele tabere de bunici nu ma iau in serios in ceea ce priveste nelinistea mea si ma considera exagerata.

Cred ca o iau si eu un pic pe aratura pt. sar si ma panichez la orice scama pe care o vad temandu-ma sa nu fie o capusa. Daca in hainele cu care am fost or fi fost capuse si au reusit sa scape prin casa. Nu am spalat imediat hainele pt. ca era 11 seara cand am ajuns.

Vreau sa scap de teama asta, desi cred ca voi face o fobie la orice insecta si ganganie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Zadi draga, si eu am ramas "secheloasa" dupa ce am gasit capusa pe fiu-meu. Nu cred ca mai scap de nebunia asta.
Si daca te consoleaza cu ceva, asa au zis si de mine cei din familie, ca vreau neaparat sa aiba copilul ceva. Asta pana i-am pus sa citeasca forumul. Au inceput sa planga si nu au mai comentat.
Important e, cred eu, sa fii tu convinsa ca faci bine ceea ce faci pentru familia ta. Restul....
Pupici si putere multa

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Tema de studiu de la pediatra, care a acceptat tratamentul dr. Bozsik: http://www.journals.uchicago.edu/doi/full/10.1086/508667?cookieSet=1

7+

Mergi la inceput