Abuz emotional la lucru

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Alinutza, un sef ca ala e "pain in the ass".
Nu-mi plac nici mie sefii care fac micro-management. Control freaks.

Adrianka, sper sa fie toate bune si pt tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

ADRIANKA,

Editeaza-ti raspunsul si sterge punctele de la semnatura. Poate se micsoreaza pagina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Off topic: Lisaelisa, executat, sa traiti!

Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)

www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Eu sunt licuriciul, sunt un ciob de stea
si vin cu speranta, luminand mereu calea ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADRIANKA

Off topic: Lisaelisa, executat, sa traiti!

Sa traiesti si tu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Da un sef care te pune sa-i faci de mancare,sau care te pune sa-i iei copilul de la scoala,sau care te pune sa-i speli masina,cum se cheama?

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Da un sef care te pune sa-i faci de mancare,sau care te pune sa-i iei copilul de la scoala,sau care te pune sa-i speli masina,cum se cheama?

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Imbecil?Floarea e pentru tine!

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Am avut si eu un sef in Romania, care avea firma in casa lui, la periferia orasului...Si ba ne trimitea sa-i spalam geamurile la masina, ba sa-i cumparam salam de la chiosc ...
Intr-o frumoasa sambata de primavara ne-a pus sa curatam portiunea din spatele casei, unde era un deal, ca sa planteze el floricele.... Nu vreti sa stiti ce si-a auzit de la mine si colega mea, deh, fete de birou...Acesti sefi, patroni peste noapte cred ca le apartinem si ca suntem obligate sa le facem si menajul, cred, apropo de ce spunea Valentinag
Nici acum nu o duc prea roz cu seful meu, dar din alte motive, deci, oriunde in lume se intampla...

www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Eu sunt licuriciul, sunt un ciob de stea
si vin cu speranta, luminand mereu calea ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Citez din Ardianka:
" Acesti sefi, patroni peste noapte cred ca le apartinem si ca suntem obligate sa le facem si menajul, cred, apropo de ce spunea Valentinag
Nici acum nu o duc prea roz cu seful meu, dar din alte motive, deci, oriunde in lume se intampla..."

Ce sa mai zici daca seful este bugetar ca si tine si te pune sa aduci bani de acasa ca sa renovezi la locul de munca, sa lucrezi si sambata, desi legal esti liber, sa vii si de 1 Mai, de ex, ca cica nu este de bon ton sa mergi la padure si sa mananci mici cu prietenii in acea zi, daca iti spune sa pleci ca nu vrea sa lucreze cu tine desi nu el te-a angajat, nu el te plateste ci ai intrat prin concurs pe postul tau...
M-am gandit mult timp daca nu sunt eu anormala ca nu pup unde trebuie, ca nu tac cand vad lucruri nefiresti, dar... ce sa fac, asta este educatia data de parinti. Credeam ca daca iti faci treaba constiincios, daca spui ce nu merge bine incercand sa rezolvi problemele...este suficient.

Exista foarte multe moduri de a sicana subalternii si seful le stapaneste la perfectie: sa minimalizeze succesele si sa maximalizeze esecurile, sa dafaimeze in public fara a te lasa sa deschizi gura,sa te discrediteze in fata subalternilor, in absenta ta, sa amestece in minciunile lui si 1% adevar pt a le face credibile, sa terorizeze pe oricine incearca sa te apere, sa ameninte pe oricine se apropie de tine, sa-ti dea sarcini sub nivelul tau de competenta pt a te tine ocupat, fara ca aceste sarcini sa-ti foloseasca la ceva.
Cred ca in multe institutii bugetare se intampla astfel de lucruri. Din pacate nu este asa de usor sa gasesti de lucru in alta parte, in meseria mea. In plus lucram si eu si sotul in acelasi loc asa ca problema este si mai spinoasa. Singurul aspect pozitiv este ca nu mai are mult pana la pensie, ca are factori de risc pt boli cerebrale si cardiace, ca probabil are deja probleme psihice majore si ca noi il enervam foarte tare. Si ...sa nu uit... undeva, in adancul fiintei mele cred ca exista Dumnezeu care vede toate aceste mizerii si nu cred ca le va lasa nepedepsite. Daca as avea putere...nu m-ar deranja sa pun si eu umarul la pedepsirea monstrului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Eu am avut-o pe patroana unde am lucrat la primul loc de munca inainte de a veni in Bucuresti. Nu am rezistat decat 3 luni, tipa tot timpul, nu dadea toti banii, i se parea ca nu muncesti suficient, ma facea proasta, ca sunt batuta in cap si ca nu stiu sa socotesc. Intr-adevar ca nu sunt o femeie super inteligenta cu un nu stiu cat IQ, dar sa ma jigneasca in halul asta, parca nu merit. Eu faceam contabilitate primara, dar terminasem ceva de secretariat, deci paralel, mai venea cineva si imi explica care este treaba, dar repede si pleca.
CAnd am venit in Bucuresti, unul din medici, nu era seful meu, acasa sigur cu scotea un cuvant, o cunosteam si pe nevasta-sa doar lucra in acelasi spital dar pe o alta sectie, ce mai tipa la el, ce ordine ii mai dadea in fata tuturor. Dar el se dadea "cocos" in fata noastra, in fine, cu cine isi permitea. Era foarte tipicar, avea consultatii martea si joia, tinea mult la programul lui, sa te Fereasca Dzeu sa fii venit un pacient intr-o alta zi, inainte de a-l anunta il chestionam pe pacient ca la politie:"De ce ati venit azi? stiti ca dmnul doctor X nu are consultatii azi!", unii erau chemati si in alte zile, vorbeau din timp cu dr, dar altii cand veneau de capul lor, inainte iti facea tie observatie, ca de ce a venit pacientul cand i s-a nazarit, pana la urma i-am spus-o si eu:"Domnul dr, veniti dvs si il intrebati de ce a venit azi" sau o data imi zice sa ii spun pacientului sa plece ca el nu vine:"Bine, o sa-i spun ca nu vreti sa il consultati>", "hai, lasa, ca vin, sa termin treaba pe sectie". Sau era cu cercetarea, daca se intampla ceva, gata, sa se caute vinovatul, ce ii mai placea sa faca rapoarte.
Sefa de sectie, o isterica, tipa la toata lumea, ce era bine ca daca iti recunsoteai vina nu iti facea nimic, daca greseai ceva la fel si ii spuneai, te intelegea, dar pacientii saracii aveau senzatia ca pana la urma ii bate.
Aici deocamdata nu am gasit astfel de specimene.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui aura_m
. Intr-adevar ca nu sunt o femeie super inteligenta cu un nu stiu cat IQ, dar sa ma jigneasca in halul asta, parca nu merit.

niciodata,NICIODATA,in viata ta sa nu mai spui asa ceva!Daca tu te desconsideri,sa nu astepti de la altii consideratie!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput