Cum sa il intelegi pe cel de langa tine?
In ultimul timp m-am tot gandit de ce uneori barbatii nu ne inteleg? De ce noi femeile trebuie sa fim mereu langa ei cand au nevoie, iar ei cand noi suntem triste, sau pur si simplu fara chef dau bir cu fugiti? Oare lumea din ziua de azi a devenit atat de insensibila la problemele celor din jur? Oare nu mai avem timp de noi si de partener? Care ar fi rezolvarea la aceasta problema? Voi ce ziceti?
Raspunsuri
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulix In ultimul timp m-am tot gandit de ce uneori barbatii nu ne inteleg? De ce noi femeile trebuie sa fim mereu langa ei cand au nevoie, iar ei cand noi suntem triste, sau pur si simplu fara chef dau bir cu fugiti? Oare lumea din ziua de azi a devenit atat de insensibila la problemele celor din jur? Oare nu mai avem timp de noi si de partener? Care ar fi rezolvarea la aceasta problema? Voi ce ziceti? |
Este vorba despre egoism si misoginism. Daca un asemenea barbat iubeste femeia de langa el, exista sanse sa-si schimbe gandirea. Daca nu o iubeste, mai bine il lasa sa plece pe drumul lui; un asemenea individ provoaca multa suferinta, pt ca atata stie...
Rufus spune:
Ce sa zic? Cred ca esti intr-o depresie, poate cauzata de un partener care nu raspunde asteptarilor tale. Nu este o regula ca cel pe care-l placi sa te placa la fel, adica sa simtiti cu aceeasi intensitate sentimentele. Nu este, de asemenea, un capat de tara, uneori partenerii ajung mai greu la acelasi numitor comun, alteori niciodata.
In nici un caz nu putem vorbi imediat despre egoism si misoginism. Pur si simplu, intensitatea sentimentului difera si e valabil pentru ambele sexe.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
beshter spune:
citat din mesajul lui iulix m-am tot gandit de ce uneori barbatii nu ne inteleg? |
Dar tu intelegi 'barbatii' sau, ma rog, pe barbatul tau?
De ce noi femeile trebuie sa fim mereu langa ei cand au nevoie, iar ei cand noi suntem triste, sau pur si simplu fara chef dau bir cu fugiti? |
Trecand peste faptul ca asta cu 'noi, femeile' si 'ei, barbatii' imi provoaca si-mi cauzeaza, nu inteleg care e faza cu 'trebuie'. Intreaba-te mai degraba daca 'trebuie' si nu de ce 'trebuie'.
Oare lumea din ziua de azi a devenit atat de insensibila la problemele celor din jur? Oare nu mai avem timp de noi si de partener? Care ar fi rezolvarea la aceasta problema? Voi ce ziceti? |
Io nu inteleg care e problema, de fapt. Ca s-a inrait lumea, ca barbatii fac si dreg or what?
You cannot both dance and not pay the piper.
anca_a spune:
Care ar fi rezolvarea la aceasta problema? Voi ce ziceti? |
Daca tot ai intrebat eu zic ca o posibila rezolvare ar fi sa gasesti si tu ceva care sa-ti ocupe timpul.
Somnul ratiunii naste monstri.
sorana spune:
citat din mesajul lui iulix
In ultimul timp m-am tot gandit de ce uneori barbatii nu ne inteleg?
Uneori nici eu nu-l inteleg pe el. Dar il rog sa-mi explice
Cand nu ma intelege intreaba si-i explic. Pricepe explicatia de fiecare data ca-i baiat istet
De ce noi femeile trebuie sa fim mereu langa ei cand au nevoie, iar ei cand noi suntem triste, sau pur si simplu fara chef dau bir cu fugiti?
Eu nu am timp sa fiu "fara chef". Si trista nu sunt fara sa am un motiv serios. In momentele in care am avut cu adevarat nevoie de el a fost acolo. Intotdeauna. Nu am pretentia sa stea lipit cand n-am chef . De fapt daca n-am chef e chiar mai bine sa stea mai departe
Bir cu fugitii n-a dat inca (suntem impreuna de 13 ani)
Sper ca si eu am izbutit sa "fiu acolo" pentru el de cate ori a avut nevoie. Adica stiu ca am fost, sper ca asta e si parerea lui
Oare lumea din ziua de azi a devenit atat de insensibila la problemele celor din jur? Oare nu mai avem timp de noi si de partener?
La prima parte - eu sunt destul de insensibila la problemele celor din jur. Problemele familiei mele sunt prioritare si rar am timp sa ma mai uit in jur. Sotul meu are si mai putin timp decat mine ...
Deci el e foarte insensibil, nu are timp deloc pentru cei din afara familiei si cercului de prieteni.
Daca era vorba de insensibilitate unul fata de altul .. la noi nu se pune problema. Problemele sunt comune nu doar ale mele sau ale lui ... el nu e "din jur" e jumatate de "eu"
Timp de eu + el e aproape de zero. Dar timp de eu + el + copilul ne facem ... cat putem de mult. E drept ca demulte ori e eu + copilul sau (mai rar) el + copilul dar ... macar cateva ore in weekend tot izbutim sa fim in 3. Pe de alta parte eu nu-mi doresc timp eu + el. Asta ar insemna sa-mi las copilul cu cineva si asta o fac extrem de rar (poate o data pe an!).
Care ar fi rezolvarea la aceasta problema? Voi ce ziceti?
Imi pare rau ca ai probleme - poate ar trebui sa schimbi partenerul ... sau poate e doar o faza proasta prin care treceti si care o sa treaca la un moment dat.
Oricum tu pari sa-ti simti partenerul ca pe o povara nu ca pe "jumatatea ta" deci ceva nu e ok in relatia voastra ...
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
alsa spune:
Nu cred ca e strict valabil pentru barbati. Sunt si o gramada de femei care nu-si fac timp si nu-si inteleg partenerul. Probabil ca nu sunt pe aceeasi lungime de unda.
Dahriana spune:
Cred eu , ca tine de compatibilitate si de interesul pe care il are fata de tine .
Barbatii nu-s chiar asa insensibili , am aflat pana la urma chestia asta si am fost tare surprinsa sa aflu ca , pt barbatul de langa mine sunt tot ce conteaza in viata asta . Ca nu-l intereseaza banii , prietenii lui , ca nu pune familia inaintea mea , ca nu iese la bere cand eu vreau sa stea cu mine . Prefera orice ne implica pe amandoi inainte de a alege orice altceva .
Barbatii sunt diferiti . Nu i-am putea baga pe toti in aceiasi oala , pt ca nici femeile nu-s toate curve . Tine ff mult de mentalitate , sunt sigura .
..Dahri...
babyblue spune:
barbatul care te iubeste e f atent la nevoile tale, la trairile tale.
barbatului, care nu te iubeste, poti cel mult sa-i starnesti mila, atunci cand te plangi de ceva...daca nu, o mare plictiseala, sau chiar sila.
regula e simpla: vrei sa fii inteleasa si ajutata spontan, ia-ti un barbat care sa te iubeasca cu adevarat.
mai ramane sa-l iubesti si tu. ca in ziua de azi, multe femei iubesc si apreciaza doar barbatii care le provoaca mental, prin atitudinea asta de "se lasa greu" si "se implica greu" si "e dificil ca e barbat neinteles"..de fapt, de barbati care nu le iubesc si pe care vor sa-i cucereasca.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
"Dorintele neimplinite sunt sursa dramatismului interior. (Cioran)" -
Rufus spune:
citat din mesajul lui babyblue ... in ziua de azi, multe femei iubesc si apreciaza doar barbatii care le provoaca mental, prin atitudinea asta de "se lasa greu" si "se implica greu" si "e dificil ca e barbat neinteles"..de fapt, de barbati care nu le iubesc si pe care vor sa-i cucereasca. |
Interesant ce spui...asta ar explica multe din problemele relatate pe sectiunea asta de Forum...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
rory76 spune:
citat din mesajul lui iulix In ultimul timp m-am tot gandit de ce uneori barbatii nu ne inteleg? De ce noi femeile trebuie sa fim mereu langa ei cand au nevoie, iar ei cand noi suntem triste, sau pur si simplu fara chef dau bir cu fugiti? Oare lumea din ziua de azi a devenit atat de insensibila la problemele celor din jur? Oare nu mai avem timp de noi si de partener? Care ar fi rezolvarea la aceasta problema? Voi ce ziceti? |
Pentru ca in esenta barbatii si femeile sunt foarte diferiti. Am inteles asta destul de tarziu, dupa ce rasucisem pe toate partile problema...de ce sotul meu e atat de insensibil/ Si am gasit intr-o carte ceva care explica tot: "femeia este ca fluturele, barbatul este ca bivolul"...
Rezolvarea nu e divortul, decat daca dupa aia ai de gand sa stai singura...daca vrei o schimbare incepe cu tine, nu mai incerca sa-ti schimbi barbatul! Iti dai seama ca, cu oricare altul vei avea aceeasi problema, pentru ca ea pleaca de la tine, nu de la celalalt!
Un gand bun pentru tine!
"Trust no one!"