cererere intoarcere serviciu dupa 2 ani

cererere intoarcere serviciu dupa 2 ani | Autor: diamar78

Link direct la acest mesaj

Cand implineste copilul 2 ani am inteles ca trebuie facuta o cerere la locul de munca pt reinceperea activitatii. Stie cineva in ce lege e sti****t acest lucru si daca in legea respectiva este un model de cerere?

17+ si mamica strengarului David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Iti voi raspunde eu, dar partial : care este legea respectiva, nu stiu, insa in institutia in care lucrez aceasta cerere se face "de mana" (nu cred ca exista un model anume), in atentia dep. resurse umane (sau dep. personal, dupa cum e titulatura), in care mentionezi in general urmatoarele : subsemnata...angajata a....in functia de....va rog sa-mi aprobati cererea de reluare a activitatii incepand cu data de....Desi nu este obligatorie, ar fi bine sa existe si viza/acordul superiorului direct pe aceasta cerere.

Oricum tu ar fi trebuit sa anunti cu ceva timp inainte care va fi data exacta a reluarii activitatii (dar nu mai tarziu a doua zi dupa ce copilul implineste 2 ani), deoarece daca a fost angajata alta persoana pe postul tau, pe perioada determinata, in momentul in care tu iti vei relua activitatea, contractul acelei persoane inceteaza automat (nu mai exista "motivul" pentru care a fost angajata), deci ori pleaca din firma, ori este transferata pe alt post vacant.

Si in acest caz, pentru persoana angajata temporar, cei de la RU/personal sunt obligati sa efectueze niste demersuri legale, care trebuie inregistrate la ITM (decizie incetare CM, un nou contract de munca, etc.) Deci toate se leaga una de alta...

Pe baza acestui document (cererea de reluare a activitatii), inregistrat, cei de la RU/personal iti vor reactiva contractul de munca, ce a fost suspendat pe perioada celor 2 ani. Urmeaza sa fie emisa decizia de reluare a activitatii si eventual un act aditional la contractul de munca, daca au intervenit modificari in salariu sau denumirea functiei/departamentului in care lucrai acum 2 ani.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput