Dozare anticorpi rubeola!

Dozare anticorpi rubeola! | Autor: Happiness_4_us

Link direct la acest mesaj

Inainte sa nasc, moasa mi-a pus dosarul, cu analizele din perioada sarcinii, in brate si m-a informat ca, daca mai vreau un copil, va trebui dupa ce termin cu alaptarea, sa-mi fac dozare cu anticorpi ptr rubeola.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- a mai fost cineva in situatia mea?
- este cineva care nu a facut dozarea, a mai dat nastere unui copilas si a fost totul ok?
- daca nu fac dozarea cu anticorpi ce se poate intampla?
- daca fac acum dozarea, am virusul in organism, exista posibilitatea sa fac o forma usoara de rubeola si implicit sa se transmita la fiul meu?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Edit: ma chinuie aceasta problema, ptr ca din august fiul meu va merge la gradinita.
Daca nu fac dozarea de anticorpi, ptr ca asa hotarasem, risc sa faca Andrei rubeola intrand in contact cu alti copii si atunci sa se transmita si la mine si daca as fi insarcinata, risc problemele aferente.
Daca fac acum dozarea, risc sa fac o forma usoara sau nu, si sa se transmita si la el.
De aici dilema mea.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Am fost in aceeasi situatie cu tine. Si cum doream 2 copii, dupa ce am nascut primul copil, pe cand el avea vreo 3 ani, am facut vaccinul antirubeolic . Inainte de vaccin e bine sa-ti mai testezi odata imunitatea pentru ca poti face boala si fara sa stii (la adulti nu da intotdeauna manifestari evidente). Apoi dupa minim 3 luni de la vaccin (perioada in care nu trebuie sa ramai insarcinata) iti verifici imunitatea la rubeola-anticorpii IgG. In functie de aceasta valoare iti dai seama daca ai capatat imunitate sau nu.

Eu ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca am decis sa fac acest vaccin pentru ca in perioada cand "lucram" la al 2-lea copil a venit in vizita la baietelul meu o prietena de-a lui care, peste 2 zile de la vizita, a facut rubeola. Am sunat ginecologul, care este foarte stresat de aceasta boala si mi-a zis ca de preferat ar fi sa nu fiu insarcinata luna aia dar ca e foarte bine ca am facut vaccinul. Binenteles ca dupa cateva zile testul de sarcina a iesit pozitiv. Daca nu as fi facut vaccinul, poate ar fi fost nevoie sa avortez....Nici nu vreau sa ma gandesc. Multumesc lui Dumnezeu ca am luat decizia vaccinarii....

Ideea este ca nu are nici un sens sa risti si sa ramai insarcinata fara imunitate la rubeola. Automat avand un copilas, chiar daca el este imunizat impotriva rubeolei, vei fi in contact cu diversi alti copii (parc, locuri de joaca, prieteni,etc).

Copilasul tau nu a facut vaccinul ROR (se face obligatoriu la 1 an)? Daca a facut acest vaccin el este imunizat si nu exista nici un risc sa ia de la tine daca decizi sa faci vaccinul . Si inca ceva, aceasi intrebare am pus-o eu unui infectionist (pe vremea cand era Victor micut nu era obligatoriu vaccinul asta) si mi-a zis ca probabilitatea este extrem de scazuta ca el sa ia virusul inoculat tie prin vaccin.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Ana si iti multumesc din suflet. Acum m-am edificat .
Andrei nu a facut vaccinul ROR ptr ca asa am hotarat noi. El a avut probleme neurologice, inca este in urma psihic-motor, fara de copilasii de varsta lui, asa incat, din mai multe considerente, am spus nu acestui vaccin. Aici nu este in schema obligatorie.
In iulie ajungem in Ro si o sa-mi fac un set complet de analize ca sa stiu exact ce si cum si voi lua atunci o hotarare.
Multumesc inca o data pentru lamuriri.
Numai bine si multa sanatate!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!

Mergi la inceput