Nutritionist - ce parere aveti? (cariera)

Nutritionist - ce parere aveti? (cariera) | Autor: Trinity

Link direct la acest mesaj

Desi am o cariera frumoasa si am ajuns intr-un punct destul de sus al ei, cu beneficii si tot pachetul, nu mai imi place ceea ce fac.
As fi vrut sa stau acasa, sa imi cresc fetitele si in paralel sa fac ceva pe cont propriu, dar nu de anvergura, ceva cat sa asigure un venit suplimentar. Dar criza, credite, etc - nu a iesit si m-am intors la munca, frustrarea e tot mai mare.

Inca dinainte sa ma intorc am decis macar sa incerc sa ma ''reorientez'' si am ales Nutritia - o pasiune veche, avand in vedere istoricul meu cu greutatea.

Deci in prezent studiez pentru a deveni Terapeut Nutritionist (deci nu medic!!) - voi aborda domenii legate nu numai de managementul greutatii, ci si de vindecarea anumitor boli SI cu ajutorul nutritiei, nutritia pentru femei insarcinate, copii si adolescenti, etc.
Planurile imi sunt foarte clare si stiu ce vreau sa fac. Pe langa consultatiile efective visez la un soi de Boot Camp pentru welness, etc.

Intrebarea mea pentru voi este: ce parere aveti? Ati merge la un nutritionist (cu o abordare diferita de a celor pe care ii gasim in clinicile unde dam o tona de bani si ne dau o dieta cautand pe google )?
Am vazut atatea fete (inclusiv aici pe forum) care pentru 2kile in 3 zile ar face orice, inclusiv sa isi distruga sanatatea. Tare mi-ar placea sa pot sa ajut sa schimbam ceva in directia asta, si nu numai....

M-ar ajuta tare mult parerile voastre, sfaturi, orice.
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da, eu as merge la un nutritionist bun, care sa imi dea sfaturi competente si pe care sa il pot suna atunci cand am o nelamurire...sa fie muuult mai apropiat de mine decat un medic oarecare. Un fel de mentor in nutritie.Pentru asta as merge si pana la Satu-Mare!
Pot sa te intreb unde studiezi pentru a fi terapeut? Si pe mine ma pasioneaza domeniul, problema e ca la medicina abia dupa vreo 9 ani devin nutritionist...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Da, si eu as merge!

Bafta multa si felicitari pt ca stii ce vrei si lupti sa-ti implinesti visul! E MARE lucru!

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA

si....

www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

O parere foarte buna. Si eu ma ocup cu asta :)

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Exact despre asta vorbesc si eu rory, un OM cu care sa poti colabora, care sa te ghideze pe un drum care, sa fim sinceri, nu e chiar usor. Am fost la cativa nutritionisti de-a lungul timpului si sincer m-a apucat sila si mai mult decat atat m-am revoltat.
Ca idee, acum lucrez cu cateva prietene, si am ajuns sa le fac diete personalizate dupa preferintele alimentare si obiceiuri, etc. (va rog mult, a nu se citi ca imi fac reclama sau ceva, doar ca sunt pasionata de ceea ce fac si de ceea ce sper sa ajung sa fac).
Legat de curs, e poveste lunga. In Romania nu exista un curs care sa te specializeze in asa ceva, cu exceptia Medicinei. Specializarea o fac in Anglia, urmand ca in Romania sa gasesc alternativa pentru practica - un curs care sa ma acrediteze ca terapeut in terapii complementare si apoi sa obtin la o comisie dreptul de a profesa. E putin mai dificil, dar cred ca merita efortul din plin.

Multumesc mult Tzuni, chiar simt ca o sa imi implinesc visul si, mai mult, imi doresc din toata inima sa ajut si la implinirea altor vise, prin ceea ce fac.

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Crinuta si Rayan

Crinuta, esti nutritionist? Sau e legat de produsele pe care le promovezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Trinity, ti-am trimis un PM!

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

mult succes !
foarte frumoasa viitoarea cariera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Trinity

In Romania nu exista un curs care sa te specializeze in asa ceva, cu exceptia Medicinei. Specializarea o fac in Anglia, urmand ca in Romania sa gasesc alternativa pentru practica - un curs care sa ma acrediteze ca terapeut in terapii complementare si apoi sa obtin la o comisie dreptul de a profesa. E putin mai dificil, dar cred ca merita efortul din plin.

Multumesc mult Tzuni, chiar simt ca o sa imi implinesc visul si, mai mult, imi doresc din toata inima sa ajut si la implinirea altor vise, prin ceea ce fac.

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Crinuta si Rayan

Crinuta, esti nutritionist? Sau e legat de produsele pe care le promovezi?

Nu-i asta specializarea?

Diploma de licenta in specializarea Nutritie si Dietetica (studii universitare reglementate general, cu durata de 3 ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Trinity felicitari si spor la treaba! sa iti reuseasca asa cum iti doresti; e tare frumos ceea ce ti-ai propus si e mare lucru ca ai luat taurul de coarne

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

DA as merge la un nutritionist, daca as avea suficienta incrdere in competentele sale, in sensul ca as prefera ca acesta/aceasta sa aiba si un minim de pregatire medicala si psihologica, pt ca un regim poate aproape oricine sa isi faca daca citeste suficiente sfaturi de la medici si nutritionisti de pe internet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

FELICITARI! sa te duci pe drumul tau si sa faci ce iti place si cu pasiune! Asta vor admira viitorii/potentialii clienti si vor apela la serviciile tale.
Plus, sa arati bine (normal/natural nu manechin) sa nu te incadrezi la categoria "pantofarul nu are pantofi" "coafeza este zburlita" "stomatologul are dintii stricati" - imaginea conteaza mai ales cand lucrezi in domeniul asta. Trebuie sa emani sanatate si o stare de bine!
Succes mult!

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput