Sat linistit in jurul Bucurestiului
Daca ar fi sa va mutati la tara, undeva pe o raza de 50 Km in jurul Bucurestiului, in ce sat/comuna v-ati muta?
Ma gandesc la un loc unde sa ai o casa mica, de tara, fara pretentii, dar conditii decente, utilitati, magazin de unde sa cumperi de toate, vecini civilizati si de preferinta necolorati etc.
Unde ar fi asta?
Raspunsuri
muffin spune:
Ai mare grija - in jurul Bucuresti-ului sunt multe sate de tigani. Nu ca nu mi-ar place dansul si muzica lor dar unii se ocupa cu furtul si rad totul: de la rufele la uscat pana la sina de tren. Sper sa nu sariti in cap cu blabla-uri din diaspora ... este o realitate dura. Nici voua nu v-ar place sa locuiti in Harlem.
lisaelisa spune:
Eu as avea unde sa ma mut la tara, la cativa km de Bucuresti. Dar oamenii de acolo sunt foarte bagaciosi in viata ta, iar mie, bucuresteanca get-beget imi displace asta profund. Acolo lipsesc utilitatile de care eu sunt dependenta.
Mai este si problema drumurilor. Cand se inzapezesc soselele, cum mai ajungi la serviciu, pana se urnesc masinile primariilor?
Sunt cateva inconveniente, dar cine isi permite sa-si faca singur utilitatile casnice si are o masina puternica, poate trai bine intr-un sat din apropierea bucurestiului.
Bineinteles, sa raspunda cu muuulta amabilitate tuturor curiozitatilor noilor sai vecini de casa si localitate...
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui muffin Ai mare grija - in jurul Bucuresti-ului sunt multe sate de tigani. Nu ca nu mi-ar place dansul si muzica lor dar unii se ocupa cu furtul si rad totul: de la rufele la uscat pana la sina de tren. Sper sa nu sariti in cap cu blabla-uri din diaspora ... este o realitate dura. Nici voua nu v-ar place sa locuiti in Harlem. |
Nu stiu cum e in Harlem, dar mie mi-au spart casa pe care o am langa Bucuresti de cateva ori. Mi-au furat tot, adica si tacamuri si lenjerie. Au smuls gratii de la geam, au demontat tigla de pe casa. Toata lumea stie cine-s autorii (intr-adevar, niste tigani), pentru ca nu se mai feresc, Politia spune ca n-are probe. Satul nu este de tigani, dar exista (ca peste tot) cateva familii. Unul din politisti mi-a spus ca legea nu-l lasa sa intre in curtea hotului, chiar daca-l vede ca sta la umbra pe fotoliul meu.
Este greu sa-ti gasesti un loc fara nici o grija...
Daca as alege sa ma mut la tara, n-as face-o pe langa Bucuresti.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
beshter spune:
citat din mesajul lui carolinah vecini civilizati si de preferinta necolorati etc. |
1. Nu stiu niciun sat de decolorati in jurul Bucurestiului.
2. Necivilizati si blonzi ar fi o optiune? Ca asa stiu multe locsoare.
Muffin, eu una iti multumesc ca existi. Mi-ar fi foarte greu sa gasesc alt exemplu atat de clar de rasism. Asa am la ce ma raporta si nici nu ma trec frisoane la ideea vreunei posibile misinterpretari.
You cannot both dance and not pay the piper.
Rufus spune:
citat din mesajul lui Mihaelka 1. Nu stiu niciun sat de decolorati in jurul Bucurestiului. |
Ce-s aia decolorati?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
muffin spune:
Mihaelka nu e rasism. Sora mea a patit la fel. I-au furat tot din casa. Intr-un sat din afara Bucurestiu-lui. Cum adica rasism? Daca astia fura, ce vrei sa facem? Sa ii lasam sa isi faca treaba? Asta e solutia? Daca spunem pe sleau ca snt probleme suntem rasisti? Eu nu am nimic cu cei care isi vad de treaba - si sunt multi - dar nu suport hotii. Scuze pentru acest fapt. Poate tie iti plac. Si nu fac generalizari, daca stii ce inseamna acest lucru.
Sper sa nu ajungem iar la teoria chibritului - cu tabara pro sau contra tigani. Eu nu am nimic contra lor daca sunt seriosi si isi vad de treaba. Eu ma iau de hoti.
lisaelisa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Nu stiu cum e in Harlem, dar mie mi-au spart casa pe care o am langa Bucuresti de cateva ori. Mi-au furat tot, adica si tacamuri si lenjerie. Au smuls gratii de la geam, au demontat tigla de pe casa. Toata lumea stie cine-s autorii (intr-adevar, niste tigani), pentru ca nu se mai feresc, Politia spune ca n-are probe. Satul nu este de tigani, dar exista (ca peste tot) cateva familii. Unul din politisti mi-a spus ca legea nu-l lasa sa intre in curtea hotului, chiar daca-l vede ca sta la umbra pe fotoliul meu. Este greu sa-ti gasesti un loc fara nici o grija... Daca as alege sa ma mut la tara, n-as face-o pe langa Bucuresti. |
Ti s-a intamplat asta fiindca nu stai acolo. O casa locuita in permanenta este mai greu de jefuit. Si o spun in cunostinta de cauza.
Rufus spune:
citat din mesajul lui lisaelisa Ti s-a intamplat asta fiindca nu stai acolo. O casa locuita in permanenta este mai greu de jefuit. Si o spun in cunostinta de cauza. |
S-ar putea sa ai dreptate, dar noi obisnuim sa plecam des de acasa, uneori si o luna intreaga; sa inteleg ca nu ar mai fi posibil?
In plus, nasii nostri au o casa la care se duc doar in we (in alta localitate) si, pana acum nu li s-a intamplat vreun pocinog. Or fi avut doar noroc?
lisaelisa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
S-ar putea sa ai dreptate, dar noi obisnuim sa plecam des de acasa, uneori si o luna intreaga; sa inteleg ca nu ar mai fi posibil? In plus, nasii nostri au o casa la care se duc doar in we (in alta localitate) si, pana acum nu li s-a intamplat vreun pocinog. Or fi avut doar noroc? |
Poate ca este vorba de noroc. Dar eu am o casa la tara in apropirea Bucurestiului, locuita in permanenta, deci nu este nelocuita niciodata, si nu a fost jefuita nicicand, iar cealalta casa mai departe de oras, locuita doar arareori, a fost jefuita de cateva ori. Si am facut reclamatii la politie...
ellej spune:
Tigani sau nu, daca e casa nelocuita vor fura tot ce se poate. Avem o casa din chirpici, unde nu mai sta nimeni, undeva in Dobrogea - cred ca au furat si balamalele de la usi.
Problema e pana la urma ca e plin de hoti colorati / decolorati in RO si politia nu face nimic.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)