@ construit CASA ! ( 13 )

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Autorizatia de demolare iese abia peste 2 saptamani, cand termin cu avizele si scot si autorizatia de constructie si pe cea de demolare; pana atunci, eu sper sa termin demolarea deja ; am inteles ca se mai practica si asa; timpul ma preseaza si chiar nu pot sa fac totul ca la carte...
Succes tuturor la construit casa mult visata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

ADIALEX, dir firmei cu care colaboram noi, ne-a spus ca in 4-5 luni casa e gata la cheie, deci ar fi sanse sa te incadrezi in timp, dar probabil ca incepe cronometrarea dupa demolarea casutei; de obicei maruntisurile iti mananca mult timp...si eu cred ca poti sa incepi demolarea si intre timp sa te ocupi de actele necesare acestui demers.
Bafta! Tinem pumnii!
Am si eu o veste buna! In sfarsit BCR-ul a trimis dosarul la FN. Sper sa primim aprobare si de la ei in scurt timp. Va tin la curent. Doamne ajuta in august sa incepem si noi.
Intrebare: pe teren a crescut buruiana mare si avem si un copac ce va trebui taiat...am vrea sa rugam pe oamenii care vor construi sa aduca ei cele necesare pentru curatarea terenului...cam cat ar tb sa le dam?
Terenul are 170 mp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

noi am 200 ron pentru a ne taia 2 plopi din fata proprietatii, dar am avut aprobare de la primarie. Aveti grija ca daca e vorba de nuc, chiar daca acesta este pe teren, nu aveti voia sa-l taiati, am inteles ca nu se dau aprobari pentru taierea nucilor.

Mergi la inceput

Ariadna, multumesc pentru info, n-am stiut ca nucii sunt protejati de lege. NU e sigur nuc, ori corcodus, ori prun, dar e micut...sincer mi-e mila rau de el sa-l tai, vedem la fata locului , vb cu constructorii daca e musai taiat daca nu, il pastrez. Avem teren f mic si speram sa o scoatem la capat cu bine.
Sper din suflet la sf acestei sapt sa primim rasp de la FN si sa continuam demersurile cu banca , pentru a se apuca si constructorul de fundatie...cam in 3 sapt ar tb sa inceapa. DOamne ajuta! Nu mai am rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

oana te inteleg cu rabdarea.....si noi suntem la etapa de fundatie

buna

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Buna, ma scuzati pentru interventie dar sper ca ma veti putea ajuta. Mi-ar putea recomanda cineva un expert structurist? (locuiesc in Bucuresti). As vrea sa aflu in cel mai scurt timp daca pot sparge un perete intre 2 apartamente, de asta depinde decizia de cumparare. Multumesc mult de tot!

Mergi la inceput

BB YASMI, ati terminat casuta?

Noi am ridicat parterul si et 1, acum se lucreaza la acoperis, structura de lemn. Ieri au venit electricianul si nenea de la termopane. As avea si eu o intrebare: initial am decis sa avem televizor decat la parter in living si in camera noastra, insa electricianul a insistat sa traga cablu in toate camerele de la etj (3 cam) ca ne -am putea razgandi pe parcurs si nu mai avem ce sa facem, ar fi f greu de tras apoi. EU l-am intrbat daca nu se poate trage de al noi din camera in restul camerelor cablu, a spus ca nu....asa o fi?
Ideea e ca am convenit constructorul sa asigure partea electrica, minimum necesar iar "surplusul" sa il suportam noi...in caz ca suntem anuntati ca nu se incadreaza in bani la ce am decis sa facem (ca nenea electricianul a insistat sa avem prize, intrerupatoare, cabluri cam in mai multe locuri decat ne hotarasem noi, ceea ce nu e f rau ca nu stii cand te lovesti ca ai nevoie), insa vrem sa stim la ce sa renuntam in caz ca nu ne incadram....Casa e facuta din caramida de 10, va fi tencuita in interior sigur, in exterior inca nu se stie , cu constructorul vorbisem sa pun pilistiren si atat , dar diriginta de santier, ne-a invatat ca o casa sanatoasa si care sa reziste in timp, necesita tencuiala si pe exterior, ins pe aceasta o vom suporta-o noi...casa e micuta, are 68 mp/nivel, parter, et 1 si pod, intre etj 1 si pod nu se va turna placa. Terenul e micut si el, 170 mp dar noi suntem multumiti, deja iubim casuta si ne vedem locuind acolo, abia asteptam.
In curte vrem mai multa iarba si mai putin betonat, ca sa simtim ca stam la curte. O sa punem floricele, habar n-avem de care si nu ne pricepem dar vom invata dela nasii copiilor nostri ei au deja experienta intr-ale gradinaritului.
A, inca o grija majora: langa noi e un duplex de vanzare, si are deja in fata gard turnat din beton, cu doi stalpi in care se incadreaza contuarul de citire a curentului; cel care vinde casa e cel ce ne construieste noua acum. Ne-a propus sa ne punem panoul deasupra celui de la duplex ca ami e loc de un panou insa ne e un pic teama cine cumpara sa nu se supere la un mom dat si sa spuna, stiti ceva luati-va panoul si puneti=l la voi! Voi ce ati face? Ca sa il punem la noi e un pic mai complicat tb sa spargem strada si nu prea avem unde sa il punem ca vrem sa se deschida poarta sa putem baga masina in curte....constructorul ne-a spus ca atunci cand va vinde casa va mentiona in contract ca asa se vinde cu contuarul acolo , si ca facem si intre noi un act la notar ca el e de acord cu asta. Insa....parca tot am ceva emotii...

Mergi la inceput

Si inca o intrebare: la parter sigur punem parchet, la etaj ce recomandati, in camere, tot parchet sau mocheta?

Mergi la inceput

onitza, cam asa e cum zice electricianul, noi am pus in fiecare camera cablu tv si internet si dupa ce s-a turnat sapa ne-am gandit noi ca vrem tv-ul in living in alt loc decat in cele doua pe care le stabilisem (doua ca sa fie alternative), tevatura mare ca a trebuit sapat un sant in sapa si sa tragem cablul pe sub parchet, noroc ca nu era inca parchetul pus, ca nu suport cabluri insirate prin toata casa...

parchet noi am pus in toata casa cu exceptia scarii, bailor si bucatariei unde am pus gresie si cu exceptia dormitorului copiilor in care vom pune mocheta pentru cativa ani, dupa care vom pune si acolo parchet, acum sunt micuti si se joaca mult pe jos, in sezonul rece mi s-a parut mai indicata mocheta.

daca se face act la notar, nu aveti treaba cu noii proprietari, indiferent cati proprietari se vor schimba acolo, ei cumpara cu aceasta conditie, deci nu veti avea probleme, avem si noi de la vecini o declaratie asemanatoare (nu cu panou, ci cu limita de costruire fata de terenul lor).

Mergi la inceput

cat despre tencuitul exterior, este absolut necesar, pentru ca doar polistiren inseamna ca in timp, sub intemperii, acest polistiren se macina. Noi am tencuit exterior si mai avem sa dam vopseaua texturata pe exterior, care nu e graba asa mare, poate fi facuta si mai tarziu, tine mai mult de estetica decat de conservare a cladirii.

Mergi la inceput