Furuncul in perioada sarcinii
Sunt in luna a 8 si de curand mi-a iesit un furuncul in zona axilei...de vreo 3 zile ma dau cu crema aceea neagra ichtiol parca dar nu prea vad nici o schimbare...a mai patit cineva ?..vreo burticutza?...cum s-a scapat de el?
35 cu bebe David Gabriel
Raspunsuri
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabryella81 Sunt in luna a 8 si de curand mi-a iesit un furuncul in zona axilei...de vreo 3 zile ma dau cu crema aceea neagra ichtiol parca dar nu prea vad nici o schimbare...a mai patit cineva ?..vreo burticutza?...cum s-a scapat de el? 35 cu bebe David Gabriel |
Stiu ca este mult prea tirziu ca sfatul meu sa iti mai fie de folos, dar poate pe viitor, daca, Doamne fereste, se mai intimpla, tie sau altora .....
Am avut si eu un furuncul cind eram copil, iar bunica mea m-a "doftoricit" astfel: a taiat o ceapa in doua, i-a scos miezul si l-a inlocuit cu o bucata de sapun; a tinut un timp ceapa in cuptor (probabil cit sa se inmoaie sapunul), apoi mi-a aplicat-o pe furuncul (nu era clocotit, doar suportabil de fierbinte), a fixat-o cu un bandaj si a lasat-o toata noaptea. A doua zi nu ma mai durea.
Dar, desigur, se poate apela si la medic in astfel de situatii
Multa sanatate si nastere usoara!
CorinaDani spune:
Exact aceeasi metoda o stiu si eu, chiar am aplicat-o pentru un furuncul pe care l-a avut sotul meu pe picior.
Dar am procedat in felul urmator : am curatat de coaja si am taiat o ceapa mica in jumatate, am scos 2-3 straturi din interior, am pus in scobitura foilor putin sapun de casa razuit, am pus ceapa cu sapunul razuit in ea pe ochiul de la aragaz (stins) pe care il lasasem in prealabil sa se incinga bine. Lasi coaja acolo, pana vezi ca se topeste sapunul si se inmoaie ceapa. Iei cu grija si aplici pe furuncul cu partea in care s-a topit sapunul, pui un plasture mare (sau leucoplast) si lasi peste noapte, vei vedea ca a doua zi deja s-a colectat puroiul si poti sa incerci sa cureti furunculul .
MARE ATENTIE - in general acesti furunculi sunt provocati de niste microbi pacatosi, asa ca ai grija cand vei scoate puroiul, spala bine si dezinfecteaza zona dupa curatare, spala bine mainile, poti aplica si putin antibiotic praf in gaurica ce ramane, ca sa nu se infecteze, mai ales ca este la axila, unde pielea nu respira, ci transpira.
A, si sa verifici sa nu fie vreun fir de par crescut sub piele, poate de acolo a inceput problema ta...
Din pacate, fiind insarcinata, nu cred ca va fi posibil sa iei tratament cu antibiotic, pentru ca anumite AB sunt interzise in sarcina, mai ales ca tu esti in ultimul trimestru.
Multa sanatate !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
XIO spune:
In loc sa faci lucrul asta de una singura , mai bine te duci la spital unde doctorii vor face acelasi lucru , doar ca o vor face cu instrumente sterile si putand si stiind sa curete in interior.
Medicatie vei primi de la spital , ca sunt pers. care stiu ce e voie si ce nu in sarcina si au mai avut astfel de paciente.
Furunculul colecteaza oricum, e doar o problema de timp.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/