De ce racesc copiii nostri ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Simona, probabil unul sibtre goi care a iesit din casa a intrat in contact cu virusul, l-a adis Acasa, iar la v Mama ta, cu imunitatea slabita , si -a gasit locul pt a se manifesta... E cel mai probabil !

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

kay excelent subiect. Sper sa ramana asa curat cum a inceput. Si eu i-am dat lui Alexei iaurt numai din frigider, inghetata oricand a vrut si vara apa rece din frigider.

gaia eu i-am imbracat pe Alexei in tricou si pantaloni scurti, in picioare sandale si i-am pus sosete ca uraste sa ii intre nisip intre picior si sanda, pe Dimitri in body cu maneca lunga (nu era uscat cel cu maneca scurta).

sirimie eu stiu, dar se poate sa gresesc, ca putem fi purtatori de diferiti virusi fara sa facem boala respectiva mai ales daca stam bine cu sistemul imunitar. Eu sunt racita de vreo trei zile, doar eu de la noi din casa. Cum spuneam este posibil sa gresesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Kay, multam pentru subiect....am si eu acum cum sa demonstrez ca nu sunt nebuna...am cativa "clienti" care ma freaca la cap ca ii dau copilului iaurt din frigider, ca o scot in pantaloni scurti si maneca scurta in timp ce "uite draga la toti copii...sunt cu bluze cu maneca lunga" (pe 27 de grade, acum 2 zile), ca bebelusul nu se tine cu caciula, in casa, unde oricum sunt 23 de grade iarna si ca nu exista raceala ci doar diferite tipuri de viroze (dupa cum bine mi-a zis si pediatrul, dar nu ma crede nimeni!)...

Catinca mea nu a prea fost bolnava...cu exceptia unei perioade in jurul varstei de un an si 3 luni...cand a facut 3 viroze consecutive...scapa de una si lua alta...si asta mai mult ca sigur din cauza plimbatului prin policlinica si spital (avand imunitatea foarte scazuta...era si normal!). La prima viroza a avut complicatii si i-am facut analize, mi s-a dat antibiotic ...dupa 7 zile de augmentin tot facea 39...ma duc din nou cu ea la spital...iar analize, iese ca are o alta viroza...fara complicatii si normal ca antibioticul nu-si facea efectul ..ca doar nu era pentru febra ci pentru complicatii. Asa ca am oprit antibioticul si gata...cand aproape terminsem cu a doua viroza...a venit cineva la noi care "era doar racit" (frateeee, nu inteleg oamenii astia deloc ca nu exista doar racit) si fi-mea a luat imediat a treia viroza... ca de'! Am inceput sa facem tratament de crestere a imunitatii (pediatrul a fost cel care mi-a zis ca, dupa 3 viroze consecutive, se impune asa ceva - desi el este impotriva unor astfel de tratamente pentru ca spune ca nu lasa organismul sa lupte singur!) si gata...de atunci nimic! Slava Domnului!
In tot acest timp am incercat sa respect acele reguli de bun simt...cum ma imbrac eu o imbrac si pe ea..am scos-o din casa chiar si cand avea viroza (bine, cand nu avea febra mare!) doar ca nu am dus-o printre copii ci doar la o plimbare ceva mai scurta...i-am facut baie in fiecare seara (urasc chestia asta cu "nu face baie copilului ca e bolnav"!).....

Apropo de ziua de azi calda si cu vant puternic....colanti, tricou, bandana (ca suntem fitoase si vrem palarii sau bandane!) Si ne-a batut vantul in pleata si ne-am jucat vreo 2 ore...si apropo..acum imi face (de vreo 2 zile ...) un 37,7 (ies doi canini)...dupa teoria unei prietene trebuia s-o tin in casa...ca poate ii creste febra de la vant sau de la caldura!

O seara buna si crede-ma, super subiectul tau...de abia astept sa-l printez si sa-l bag sub nas...unor persoane...mai ales de prin familie!

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

sa va zic ce mi-a zis socrul obidit cand l-am scos pe usa afara cu copilul in tricou? (in afara faptului ca a luat cu el o jacheta de ploaie, si o palarie)

"numai ultimii oameni umbla fara maieu pe sub camasa! n-ai sa vezi niciun barbat in halul asta!!!"
tidim-tidim-tidiiim.... (jur ca fi-so nu are niciun maieu. Ii daduse ma-sa zestre cateva, cam gaurite, si le-am aruncat pe furis)

Ada, mama de baieti:
Teo (10a4a2007) si Radu (22a10a2008), poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Muuh, nu gresesti, ai perfecta dreptate !

************************************************************************************

www.inimacopiilor.ro

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

sa va zic ce mi-a zis socrul obidit cand l-am scos pe usa afara cu copilul in tricou? (in afara faptului ca a luat cu el o jacheta de ploaie, si o palarie)

"numai ultimii oameni umbla fara maieu pe sub camasa! n-ai sa vezi niciun barbat in halul asta!!!"
tidim-tidim-tidiiim.... (jur ca fi-so nu are niciun maieu. Ii daduse ma-sa zestre cateva, cam gaurite, si le-am aruncat pe furis)

Ada, mama de baieti:
Teo (10a4a2007) si Radu (22a10a2008), poveste despre inceputuri

Nu te supara prea tare pe socru ca are dreptate in felul lui. Generatia dansului a fost invatata ca nu este cuvincios sau ma rog ,demn de un gentleman ,sa i se vada parul de pe piept prin camasa. Asa ca il astupau cu un maieu
Cel putin explicatia aceasta am primit-o eu de la bunicul meu . In plus mi-a mai spus ca maieul impiedica camasa sa se ude in cazul in care transpirau usor si astfel la diverse sedinte sau evenimente nu se trezeau cu pete nedorite.
Deci nu avea rol de "infofolit" ci de protectie suplimentara

Mergi la inceput

oana, pediatra Soniei are o vorba "da, nu-i spala ca n-a murit nimeni de jeg" evident, ironica fiind

dar sa stii ca de la temperatura crescuta creste si temperatura corpului...exemplu concret : S in spital, la etajul 4/4, noaptea la 2 !!! erau 35 grade in camera... ceva infiorator, nu exista aer conditionat... S avea continuu 38-38,5. intr-o zi s-a primit o donatie, un aer conditionat portabil... l-am pus sa bata in camera, era ATAT de frig ca ma inveleam... si imediat i-a scazut temp la 36- 37...

cat despre maieu, da, in vremurile bunicilor nostri era un elemet cochet. acum nu mai e nevoie, majoritatea se imbraca in tricouri...

azi n-am mai pus piscina, s-a trezit S si s-a lalait prin casa, asa ca am iesit mai pe seara (oricum era cald rau de tot...) si s-a zbenguit prin curte in voie... in tricou si nadragi scurti .

www.inimacopiilor.ro

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Imi place foarte mult subiectul si eu, ca mamica incepatoare, am ce invata.

Vlad are 6 luni si nu a fost racit decat o sg. data, intr-o forma usoara. Luase un virus de la copiii vecinei care au venit sa-l vada si erau virusati la maxim... Asta e...
Nu l-am tinut niciodata cu caciula in casa, cum ma imbrac eu, il imbrac si pe el.
La fel ca si voi, ma lovesc de sfaturile binevoitoare ale mamicilor. Deci, sunt inconstienta de cum imi port copilul imbracat pe afara...

Demult, cineva imi spunea o chestie. Nu stiu daca e adevarat sau logic, poate stiti voi. Cica, ritmul cardiac al copiilor este mai accelerat decat al nostru, corpul mai mic, deci lor le este mult mai cald decat noua, datorita circulatiei mai rapide a sangelui.
Sincer, nu cunosc adevarul acestor vorbe, dar eu am tinut cont de ele.

mamica de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

copii au aceasi temperatura normala a corpului ca noi: 36,5! deci daca tu ai un tricou si un jerseu si copilul tau trebuie sa aiba aceasi tinuta, nu inca trei pulovere in plus. Simplu:)

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

cu imbracatul eu incerc sa tin seama de cum se simte copilul. ai mei toti sunt diferiti, unii mai frigurosi, daca-i imbrac ca pe ceilalti sint reci ca gheata, eventual stranuta. altii transpira imediat si ii imbrac mai subtire. de mititei sunt in stare sa spuna sau sa arate daca le e frig sau nu si eu ii ascult, mi se pare o lipsa de respect pt copii sa-i consideri niste fiinte nesimtitoare care nu-si pot da seama daca le e frig sau cald si sa-i infofolesti in functie de cat de frig ti-e tie ca parinte. ca altfel nu inteleg de ce ar infofoli unii copilul care s-a incins si isi trage caciulita de pe cap, sau incearca sa-si dea pulovarul jos, decat daca n-au pic de consideratie pt ce simte copilul ala si se simt ei atotstiutori.
eu am o problema cu mancarurile si bauturile reci, mi s-a inoculat bine ideea ca sunt periculoase si le-am evitat, nu le dau nimic direct din frigider. si as vrea sa schimb asta si nu stiu cum. oare ei nefiind caliti si obisnuiti cu rece, daca trec brusc la papat inghetata si iaurt direct din frigider, n-or sa raceasca?as putea sa-i obisnuiesc cumva treptat? parca mi-e frica sa incerc

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput