De ce racesc copiii nostri ?
Raspunsuri - Pagina 12
anka1 spune:
Kay, eu nu cred ca raceala se datoreaza inghetatei, ci virusilor. Dar, repet, mie imi este usor sa vorbesc pt ca nici eu, nici Vlad sau Cristi nu racim usor si putem bea rece, manca inghetata cata vrem.
Acum nu putem nici sa-i contrazicem pe cei care observa foarte clar ca daca mananca inghetata sau le este frig, racesc foarte usor. Este posibil ca aceste persoane au un fond mai sensibil, sistem imunitar mai scazut iar frigul le scade si mai mult rezistenta si atunci virusii pot "ataca" in voie. Probabil este un mediu favorizant si nu o cauza.
Anca
gaia.nevia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Eu de exemplu racesc SIGUR daca mi-e frig cand dorm. |
Mina, aici explicatia ar fi oare tot aceeasi?
Racesti daca ti-e frig in somn pentru ca organismul lupta sa-ti pastreze temperatura si sa se simta confortabil, oboseste si lasa garda jos...
ma intreb si eu.
Eu clar si sigur primesc recompensa neste dureri groaznice in gat daca mananc inghetata.
De ce?!?! nu-mi explic.
Poate sa fie "mecanic"? Sau virusii, bacteriile stau acolo si asteapta sa dau eu cu rece pe gat, si hop pe mine.
Nu stiu, dar ma feresc cat pot...
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
kay spune:
Anca, exact am scris mai sus ca atunci cand organismului ii e frig, isi foloseste resursele ca sa isi mentina temperatura in limite, iar atunci virusii pot patrunde mai usor, avand "garda jos"... iar cu recele la amigdale, amigdalele simt rece si se inflameaza.. eu nu cred. sa vina cineva sa dea explicatii argumentate medical, ca asa dupa ureche stim toti sa scriem orice...
uite si explicatii medicale :
Ce este amigdalita?
Ultima actualizare: 15 : 12 : 2006
Autor: Dr. Dorin Rosca
dorin.rosca@emedonline.ro
In acest articol:
Ce este amigdalita?
Simptome
Cauze
Cand sa mergem la doctor?
Tratament
Retineti
Cele mai comune probleme care apar cu amigdalele si polipii sunt infectiile recurente sau cronice si marirea lor semnificativa (hipertrofie). Amigdalita este o infectie sau o inflamatie a amigdalelor. Amigdalele sunt rotunde si sunt formate din tesut limfatic. Sunt situate de o parte si de alta a gatului, deasupra si in spatele limbii si fac parte din sistemul imunitar. Tratate cu antibiotice corespunzatoare, simptomele amigdalitei bacteriene ar trebui sa dispara in cateva zile. Tratamentul chirurgical este necesar numai daca amigdalita afecteaza respiratia sau deglutitia copilului, sau daca reapare des.
Amigdalita acuta este o infectie a amigdalelor cauzata de unul sau mai multe tipuri de bacterii sau virusuri. Amigdalita acuta este caracterizata de o instalare rapida sau graduala a durerii in gat, asociata de obicei cu febra. Pacientul poate inceta sa inghita saliva, sa saliveze, sa se planga de dureri in urechi la inghitire sau sa aiba o respiratie urat mirositoare. Suprafata amigdalelor devine rosu-aprins, cu sau fara o depunere alb-cenusie (exudat). Ganglionii gatului se pot umfla si poate apare febra.
Amigdalita cronica este o infectie persistenta a amigdalelor. Infectiile repetate pot cauza formarea unor mici buzunare (cripte) in amigdale, care adapostesc bacteriile. In mod frecvent, in aceste cripte sa gasesc pietricele urat mirositoare. Aceste pietre (amigdaliti ) pot contine cantitati mari de sulf. Atunci cand sunt zdrobite, apare mirosul caracteristic de ou stricat care e cauza respiratiei urat mirositoare. Ele dau senzatia pacientului ca are ceva care il tine in fundul gatului.
si linkul unde am gasit asta : http://www.emedonline.ro/cuprins/afectiuni/view.article.php/22
mai sunt inca 5 pagini, cititi-le va rog !
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gaia.nevia
Mina, aici explicatia ar fi oare tot aceeasi? Racesti daca ti-e frig in somn pentru ca organismul lupta sa-ti pastreze temperatura si sa se simta confortabil, oboseste si lasa garda jos... ma intreb si eu. Eu clar si sigur primesc recompensa neste dureri groaznice in gat daca mananc inghetata. De ce?!?! nu-mi explic. Poate sa fie "mecanic"? Sau virusii, bacteriile stau acolo si asteapta sa dau eu cu rece pe gat, si hop pe mine. Nu stiu, dar ma feresc cat pot... Gaia, muma pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |
asa cum a scris deja cineva, facea sistematic rosu in gat de la orice bautura sau aliment rece. in urma unui exudat+antibiograma s-a constatat ca era purtatoare de streptococ, s-a tratat cu antibioticul indicat si si-a rezolvat problema, nu mai face rosu in gat din cauza alimentelor/bauturilor reci.
la fel, amintea cineva despre purtatorii sanatosi de diversi streptococi (in special cel hemolitic); cred ca ar fi bine ca toata lumea sa faca din cand in cand un exudat nazal si unul faringian + antibiograme, putem fi purtatori sanatosi de diversi germeni si ii vom imbolnavi fara voie pe cei care au un sistem imunitar slab.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
gaia.nevia spune:
hi, hi apropos de asta, mama imi zice.
"cand eram eu tanara si m-am operat de amigdale... tratamentul era: INGHETATAAAAA"
deci, io ma impusc. sau ma duc sa ma operez. VREAU INGHETATAAAA
edit: corinadani, ; e o idee, cand ajung data viitoare la dr de familie ii cer sa-mi dea recomandare pt exudat cu antibiograma. Cine stie ce porcarii mai tin prin gat... Eventual sa-i fac si lui Teo, ca si el face des rosu in gat, cam la fiecare raceala cu febra mare, cauza e de fapt un mare rosu in gat (plus puroi)... si nu papa inghetata, ce mai...
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
kay spune:
cum scrie si in articoul de sus, problema e amigdalita cronica... sunt niste "buzunare" in care raman bacteriile, iar atunci cand dau de rece, rezistenta organismului scade, iar tanti bacteriile isi fac de cap ! trebuie facut un exudat, o antibiograma, ceva si rezolvata treaba !
Inca un mister elucidat !
spor la inghetata !!!
si da, inghetata e recomandata pt ca reduce... ziceti voi... cum ii zice... aaaa... nu-mi vine acum, dar reduce sangele care trece prin zona si asa mai moare o bacterie 2...
************************************************************************************
www.inimacopiilor.ro
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
alra spune:
eu cand stateam in bucuresti faceam tare des rosu in gat si tot asa, tineam regim la inghetata in extra sezon. cred ca era din cauza aerului uscat si poluat. de cand am venit aici am scapat de probleme, dar aici e umiditatea mai mare in aer.
cred ca inghetata irita gatul si atunci bacteriile care oricum isi fac veacul pe acolo pot ataca.
dar in continuare cred ca e si in functie de cum esti obisnuit - eu fetei nu am incalzit sucuri sau iaurturi caci nu mi-a trecut prin cap. inghetata la noi e cam tot timpul in congelator, o mancam pe post de desert si iarna si nu avem probleme. dar sunt convinsa ca nu e buna in criza de tuse caci irita si face mai rau, pe incercatelea
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
mina spune:
Gaia,
Cred ca da, nu mi-am pus problema dar probabil ca da, e acelasi mecanism.
Inghetata raceste zona si reduce inflamatia (incerc eu alta explicatie).
Cat despre calmat tusea, eu am observat ca orice e mai rece imi calmeaza tusea (deci cate persoane atatea reactii)
Cu amigdalita cronica sunt patita, bine a zis cine a zis ca amigdalele tin bacterii la buzunar...sotul (de fapt el a patit-o nu eu) a tot tras de raceli anul trecut...racit-antibiotice-refacut-facut la loc...si tot asa. Pana cand un orl-ist bun l-a vindecat cu ...gargara. Pt ca la el problema era dezifectia locala, geaba a bagat o mie de antibiotice.
Exudat, DA, periodic, mai ales pt cei ce sunt integrati in colectivitate, dar si pentru familie, ca poate eu port fericita ce-a adus fiul de la gradi, si mai dau si la altii....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
bulinuta27 spune:
mananc inghetata, beua rece..ma doare gatu..dar am un nemernic de strptococ beta hemolitic si un nemernic de stafilococ auriu...am facut de 2 ori tratament dupa antibigrama si tot iese..sa-l ia naiba ca tot manac..cred ca m-am obisnuit cu usturimea in gat si nu ma mai deranjeaza asa rau
cei din casa nu l-au luat ca i-am bagat pe toti la anlize..doar piti are in nas stafilococu dar purtator sanatos
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
kay spune:
bulinuta, cred ca ar tb sa iti faci o antibiograma mai sanatoasa... a prins rezistenta nenorocitul si greu mai scapi de el... incearca la un ORL-ist de care stii ca e bun.. si analizele la un laborator, la fel, bun...
www.inimacopiilor.ro
S