De ce racesc copiii nostri ?
Raspunsuri - Pagina 10
Alexia27 spune:
Aoleu, mai fetelor, sunt un cazan de nervi! Si mai am putin si fac explozie! Apropo de Maria Sa Antibioticul...de cand am venit aici, Eileen a fost cu probleme, a trebuit sa o operam de polipi si otita medie cronica. Nu m-am facut probleme cand dupa operatie i s-a dat antibiotic, ma gandeam, nah, sa previna vreo suprainfectare.
Booon. merge la gradinita si evident incepe cu muci, febre, gat rosu etc. La doctor, 5 siropuri si antibiotic. De la a treia faza incolo am inceput sa-mi pun intrebai. De unde pana mea sa stiu ca la astia e sport national?
Ultima data am schimbat medicul, am zis ca e ala bou. Am dat de una care, o consulta pe Eileen, tusea un pic sec.Vede rosu in gat, ma intreaba: febra? NU, zic eu. Vomita? NU. Mananca bine? DA. Bine, sa incercam un antibiotic Imi venea sa o strang de gat. Acum vreau sa schimb spitalul, nu numai doctorul, dar nu stiu de unde sa iau unul normal la cap
Aa, sa nu spun ca am intrebat-o pe doctorita aia ce pot sa-i dau pentru stimularea imunitatii (gen imunogrip). Raspuns: aaa, noi nu avem asa ceva! Din nou, . Am inceput sa-i dau eu vit C si sa speram in mai bine.
Maine mergem la control la urechiuse...sper sa nu mai vin cu alt antibiotic...preventiv
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
dodo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexia27 Aoleu, mai fetelor, sunt un cazan de nervi! Si mai am putin si fac explozie! Apropo de Maria Sa Antibioticul...de cand am venit aici, Eileen a fost cu probleme, a trebuit sa o operam de polipi si otita medie cronica. Nu m-am facut probleme cand dupa operatie i s-a dat antibiotic, ma gandeam, nah, sa previna vreo suprainfectare. Booon. merge la gradinita si evident incepe cu muci, febre, gat rosu etc. La doctor, 5 siropuri si antibiotic. De la a treia faza incolo am inceput sa-mi pun intrebai. De unde pana mea sa stiu ca la astia e sport national? Ultima data am schimbat medicul, am zis ca e ala bou. Am dat de una care, o consulta pe Eileen, tusea un pic sec.Vede rosu in gat, ma intreaba: febra? NU, zic eu. Vomita? NU. Mananca bine? DA. Bine, sa incercam un antibiotic Imi venea sa o strang de gat. Acum vreau sa schimb spitalul, nu numai doctorul, dar nu stiu de unde sa iau unul normal la cap Aa, sa nu spun ca am intrebat-o pe doctorita aia ce pot sa-i dau pentru stimularea imunitatii (gen imunogrip). Raspuns: aaa, noi nu avem asa ceva! Din nou, . Am inceput sa-i dau eu vit C si sa speram in mai bine. Maine mergem la control la urechiuse...sper sa nu mai vin cu alt antibiotic...preventiv |
fac aici o paranteza: tu stii ca imunogrip contine 20%(!!) alcool etilic? Esti de acord cu asta, tu si cele care dati copiilor aceste "stimulente"? Uite aici ce zice: http://www.naturaplant.ro/produse/2108/Imunogrip
Daca tot tii la echinaceea, (ale carei eficacitati nu sint demonstrate indubitabil),poti lua de la farmacie/supermarket capsule, cu arome, care cel putin nu contin alcool
Si da, la simptomele prezentate de copil, ar putea fi o infectie bacteriana, desi de obicei e insotita de febra,dar nu poate fi detectata (localizata poate undeva pe laringe si nu e vizibila, vede doar roseata, fara semne de puroi) si in acest caz se administreaza antibiotic cu spectru larg pt. a evita complicatiile...Crede-ma nu e usor sa pui un diagnostic precis cind nu cunosti istoria pacientului, de aceea cei mai multi dr dau acest gen de tratam. sirop+ antibiotic cu spectru larg (insa de multe ori sint indusi in eroare si de catre parinti, care exagereaza simptomele, spunind de ex ca tuseste deo sapt, in loc de 1-2 zile, ca sa fie siguri ca dr. da tratament "solid", sa nu mai trebuiasca sa mai vina la dr si peste 2-3 zile daca nu i-a dat dr. trat. conform dorintelor parintelui-nu spun ca e cazul tau, nu o lua personal, insa trebuie sa recunoastem ca sint multi parinti care procedeaza asa!)
dodo spune:
A, o sa ziceti ca 20% din volum e alcool etilic, deci cit de mult poate fi in 2 ml? E MULT! doza de 3-5 ori/zi x 2 ml=6-10ml, deci 1.2-2ml! puneti intr-o seringa 2 ml de alcool etilic si imaginati-va ca e doza zilnica de alcool servita copilului!!! Cum va suna?? Mey fetelor, dati-le-ncolo de asa naturiste, ca numai imunitate nu stimuleaaza!
gaia.nevia spune:
Exista imunoresistan junior de la plant extract, NU contie alcool, e special pt copii.
Cel de adulti e atat de "beat" ca eu n-am putut sa iau din el.
Mai este si "imunobaby" de la Eurovita parca (made in Corsica), tot fara alcool.
Septilinul are alcool parca, Stodal are sigur. Dar stodal am incercat bilutele (remediu homeopat).
Mai spre toamna ne-a spus sa luam Bonhovaxom... Sa vedem ce si cum, dar trebuie sa treaca vara intai...
A avut careva rezultate bune cu el?
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
Alexia27 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dodo
fac aici o paranteza: tu stii ca imunogrip contine 20%(!!) alcool etilic? Esti de acord cu asta, tu si cele care dati copiilor aceste "stimulente"? Uite aici ce zice: http://www.naturaplant.ro/produse/2108/Imunogrip Daca tot tii la echinaceea, (ale carei eficacitati nu sint demonstrate indubitabil),poti lua de la farmacie/supermarket capsule, cu arome, care cel putin nu contin alcool Si da, la simptomele prezentate de copil, ar putea fi o infectie bacteriana, desi de obicei e insotita de febra,dar nu poate fi detectata (localizata poate undeva pe laringe si nu e vizibila, vede doar roseata, fara semne de puroi) si in acest caz se administreaza antibiotic cu spectru larg pt. a evita complicatiile...Crede-ma nu e usor sa pui un diagnostic precis cind nu cunosti istoria pacientului, de aceea cei mai multi dr dau acest gen de tratam. sirop+ antibiotic cu spectru larg (insa de multe ori sint indusi in eroare si de catre parinti, care exagereaza simptomele, spunind de ex ca tuseste deo sapt, in loc de 1-2 zile, ca sa fie siguri ca dr. da tratament "solid", sa nu mai trebuiasca sa mai vina la dr si peste 2-3 zile daca nu i-a dat dr. trat. conform dorintelor parintelui-nu spun ca e cazul tau, nu o lua personal, insa trebuie sa recunoastem ca sint multi parinti care procedeaza asa!) |
Dodo, o iau personal, pentru ca tonul pe care l-ai folosit a fost agresiv. Nu vreau sa stric subiectul asa ca o sa ma opresc aici. Dar, te rog, citeste tot postul inainte sa iti dai cu parerea:
1. eu stau in Bangkok, aici nu stiu nici de echinaceea, nici de gama imuno, oricat mi-ar placea mie sau nu
2. am spus "gen imunogrip" ca sa redau ideea a ceea ce caut: un stimulator. Ca are sau nu alcool, nu stiu, eu nu am cerut fix produsul asta.
3. tu ai citit tot postul in care spuneam ca DE FIECARE DATA cand m-am dus cu fata au sarit cu antibioticul? Ca sa nu spun ca in situatia mentionata dupa 4-5 zile de sirop de tuse si de nas i-a trecut tot. Deci, nici gand de nevoie de antibiotic sau alte bazaconii.
Si oricum, nu stiu ce doctor da antibioticul preventiv..ca daca e bacterie? Da daca e virus, ei? Daca nu stii sigur, faci exudatul, dai tratament simptomatic, si daca e nevoie ulterior, bagi anti.
dodo spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Alexia27
Dodo, o iau personal, pentru ca tonul pe care l-ai folosit a fost agresiv. Nu vreau sa stric subiectul asa ca o sa ma opresc aici. Dar, te rog, citeste tot postul inainte sa iti dai cu parerea: 1. eu stau in Bangkok, aici nu stiu nici de echinaceea, nici de gama imuno, oricat mi-ar placea mie sau nu 2. am spus "gen imunogrip" ca sa redau ideea a ceea ce caut: un stimulator. Ca are sau nu alcool, nu stiu, eu nu am cerut fix produsul asta. 3. tu ai citit tot postul in care spuneam ca DE FIECARE DATA cand m-am dus cu fata au sarit cu antibioticul? Ca sa nu spun ca in situatia mentionata dupa 4-5 zile de sirop de tuse si de nas i-a trecut tot. Deci, nici gand de nevoie de antibiotic sau alte bazaconii. Si oricum, nu stiu ce doctor da antibioticul preventiv..ca daca e bacterie? Da daca e virus, ei? Daca nu stii sigur, faci exudatul, dai tratament simptomatic, si daca e nevoie ulterior, bagi anti. |
Din pacate, esti pe alte coordonate geografice decit RO si de aia ti se pare totul pe dos, acolo gripa e...rara avis... Tonul meu nu e agresiv, ti se pare, mai degraba contrariat ca unele mamici insista cu medicatii imunostimulatoare, neavind rabdare ca organismul sa-si dezvolte singur sistemul de aparare. Cit priveste exudatul/antibiograma, foarte rar o sa intilnesti aceste analize in partile noastre (Asia-Pacific) in cazuri de raceala virala sau infectie respiratorie fie ea si bacteriana, deoarece sint costisitoare si asigurarile nu sint happy sa le plateasca decit in cazuri serioase. E mai simplu sa rezolve cu antibiotic cu spectru larg. Acu, daca te-ai suparat, scuze, am vrut sa sun un clopotzel, mai bine stau in banca mea si las pe fiecare sa se dezvolte cum ii place..Noapte buna!
Alexia27 spune:
Am inteles. Oricum, este spital privat (Bumrungrad, daca suna cunoscut, se lauda si cu turism medical), management si finantare americane, medici specializati in SUA. Aveam alte pretentii. Oricum, ma ustura la factura, asa ca un exudat in plus zau ca nu conta. Dar stii ce am observat? Ca nu au chef sa raspunda la intrebari. Te expediaza rapid, cu un zambet larg; nu prea poti dezbate de ce cand declara ca "e cel mai probabil viral" dau antibiotic, ca te trezesti afara cu factura in mana.
Si din ce am vorbit si cu altii, asa e peste tot pe aici, dau antibioticele ca pe bomboane. Sa nu-mi spui ca si in Down-under e la fel, ca mi-ai taiat speranta
dodo spune:
citat din mesajul lui Alexia27 Am inteles. Oricum, este spital privat (Bumrungrad, daca suna cunoscut, se lauda si cu turism medical), management si finantare americane, medici specializati in SUA. Aveam alte pretentii. Oricum, ma ustura la factura, asa ca un exudat in plus zau ca nu conta. Dar stii ce am observat? Ca nu au chef sa raspunda la intrebari. Te expediaza rapid, cu un zambet larg; nu prea poti dezbate de ce cand declara ca "e cel mai probabil viral" dau antibiotic, ca te trezesti afara cu factura in mana. Si din ce am vorbit si cu altii, asa e peste tot pe aici, dau antibioticele ca pe bomboane. Sa nu-mi spui ca si in Down-under e la fel, ca mi-ai taiat speranta |
Neah, aici nu sint prieteni cu antibioticele...tre' sa-ti stuchesti plaminii sa obtii unul...Insa daca-i zici dr. ca dupa 3-4 zile in care ai incercat antihistaminice gen Demazin/Dimetapp/altele, tot nu cedeaza tusea, chiar daca nu ai febra/zgomot la plamini, iti dau totusi antibiotic, prin zona noastra sint frecvente degenerarile in episoade astmatice/astm pe fondul unei banale raceli care nu mai trece...Alta clima, alte boli, alte obiceiuri...Lasa ca o sa va obisnuiti, aveti nevoie de timp ca organismul sa se adapteze climei, de aceea raceala descrisa poate fi si pe baza alergica, umiditate. Sanatate si zau ca nu am vrut sa fii ezemplu negativ, nici gind!
ancadragoman spune:
citat din mesajul lui dodo A, o sa ziceti ca 20% din volum e alcool etilic, deci cit de mult poate fi in 2 ml? E MULT! doza de 3-5 ori/zi x 2 ml=6-10ml, deci 1.2-2ml! puneti intr-o seringa 2 ml de alcool etilic si imaginati-va ca e doza zilnica de alcool servita copilului!!! Cum va suna?? Mey fetelor, dati-le-ncolo de asa naturiste, ca numai imunitate nu stimuleaaza! |
Asta asa este,o luna i-am dat Mariei imuno baby si imediat mi-a facut febra....a fost singura ei raceala de pana acum
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
natalia_nica spune:
Ooofff, asta e si durerea mea in ce o priveste pe maica-mea! Eu il duc pe Denis ( 3 ani ) la cresa, si de acolo vine tot timpul cu cate o "raceala", dar, "normal", copilul se imbolnaveste pt ca il las doar in ciorapei in casa, nu-i dau caciula cu urechi, il las in tricou la 25 grade etc... De geaba incerc eu sa-i explic maica-mii ca el "prinde" viroze, imi racesc gura de pomana... Acum parca s-a mai intarit si Denis, nu mai face complicatii asa de mari, il pot trata si acasa, ca pana nu de mult ma internam in spital cu el aproape lunar
O seara buna si sanatate la pitici si nu numai!