Efecte secundare contraceptive

Efecte secundare contraceptive | Autor: LAVINUTZA

Link direct la acest mesaj

Dragele mele aplez la voi in incercarea mea de a merge pe firul problemei in urma cu multi ani - mai precis prin 2001 -2002 pentru a trata "menometroragiile mele rebele la tratament" am luat aproape 1 an de zile Orgametril - dupa ce am oprit am facut histeroscopia si biopsie de endometru si am luat Cyclo porgynova si antinflamatoare. De atunci nu am mai luat deloc contraceptive decat 1 data - si am CM regulat, ovulatie, endometru Ok trilaminar de 14 anul trecut la ET, dar si un FSH de 13 - acum am citit intr-un studiu ref la contraceptive ca tratamentele prelungite cu progestative sau anticonceptionalele pot inhiba in timp gland care produce ovulatia, usuca sau subtiaza mucoasa uterului si cea prezenta in ineteriorul trompelor , acestea fiind deseori cauze de avort menstrual sau de sarcina oprita in evoluite
voi ce credeti, este posibil ca tratamentul de atunci sa fi influentat atat de tare evolutia ulterioara???
dr meu cand l-am intrebat despre lunile de zile in care am luat tot felul de contraceptive de nici nu mai tin minte, mi-a zis ca dupa atatia ani "s-au dus si mama lor de efecte"
oare asa sa fie?
Ms,
L

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia79 spune:

Lavinutza greu de zis din cauza covariatelor ce pot influenta. deci daca s-ar face un studiu pe efectul anticonceptionalelor asupra endomnetrului ar trebui sa se aiba in vedere toti factorii ce ar putea avea un rol, varsta, boli asociate ca endometrioza, infectii, fumatul, administrarea unor medicamente ce subtiaza endometrul...
pot sa iti spun ca si eu am endometru care creste greu chiar si la stimulare si recolta de ovule nu tocmai bogata la 30 de ani, nefumatoare. am suferit si eu de metroragii aveam ciclul si 6-7 zile. Dar dupa fiv mi s-a gasit sindrom MTHfR care este un factor de coagulare ce det aparitia trombofiliilor, pt care iau aspirina si acod folic 5 mg pe zi. la ultimul eco aveam in ziua 16 endometrul 10 fara stimulare ceea ce e bine avand in vedere ca la fiv la transfer aveam 8.
in plus ceea ce cred eu ca este foarte bine ca si simptom deocamadata, o sa vad si rezultatul sper in curand, este ca de cand iau o aspirina pe zi am ciclul 4 zile fara cheaguri si nu mai am SPM.
Sper sa gasesti un medic bun pana la urma, poate ii dai tu idei sa faci niste analize de coagulare.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Merci mult de raspuns! ref la analize -tot in perioada cu metroragiile am fost trimisa la Fundeni cu diagnostic "suspect hemofilie" la 21 de ani si mi-au facut acolo o groaza de analize - rezulatele au fost bune si m-au trimis inapoi la gineco pt ca de fapt acolo era probl
Va pup,
L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia79 spune:

hemofilie nu este egal trombofilie.
am uyitat sa iti scriu ca si eu am luat anticonceptionale vreo 3 ani, in naivitatea mea. ac sunt legate de pb de coagulare. acuma eu nu stiu 21 de ani la tine era inainte sau dupa 2001-2002?:))

Mergi la inceput