Numarul de copii si lipsa de educatie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Criza demografica e de fapt o criza a sistemelor de pensii. Pt ca, in alta ordine de idei, planeta e supraaglomerata si stim cu totii ca daca continuam sa ne inmultim in ritmul asta sau ne ducem toti sau ne mutam jumate pe Marte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Criza demografica e de fapt o criza a sistemelor de pensii. Pt ca, in alta ordine de idei, planeta e supraaglomerata si stim cu totii ca daca continuam sa ne inmultim in ritmul asta sau ne ducem toti sau ne mutam jumate pe Marte.

asta e propaganda a la malthus si e infirmata de realitate. planeta nu e suprapo****ta, ca altfel am fi toti inghetuiti in case cu alte trei familii intr-o camera. exista spatii enorme nelocuite inca, deci locul nu e problema. cu resursele ne-om descurca si, dupa cum vezi, vestul e mai constient de mediu decat lumea in curs de dezvoltare sau nedezvoltata.

cine se duce de rapa e lumea intai, acolo e criza demografica. in rest, lumea "a doua" si "a treia" fac copii cum da Dumnezeu, fara nici o grija pentru lectiile de engleza, malthus, protectia mediului - alta sursa a zicerii ca numai cei fara educatie toarna la copii fara sa se gandeasca la cum o sa-i creasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka1

Hai mai ca nu e chiar asa...Mi se pare exagerare chestia ca daca spui ca vrei 3 copii ti se raspunde "pai la educatia ta...".
Eu cred ca daca as fi avut 3 copii, lumea s-ar fi uitat admirativ la mine, in nici un caz altfel. Iar eu nu mi-as fi pus niciodata pb la modul asta, ce zice lumea despre mine, ci la modul "Le pot oferi tot ce trebuie, le pot asigura o educatie buna?"
Dupa cum mai spunea cineva, in Romania statul nu-ti ofera nu'sh ce suport pt a avea copii, deci daca vrei un trai decent pt ei, muncesti de-ti sar ochii (ma rog, nu vb de clasa politicienilor, parvenitilor..etc) si nu-ti prea iti permiti sa ai mai mult de 2 copii.

O zi buna,
Anca

Anka, nu mi s-a spus direct'pai la educatia ta....'
Ci mi s-a sugerat voalat....De catre cine?
De catre 2 foste colege de facultate cu care am vb de curand...si a venit vorba despre copii.Le-am zis ceva de genul ca ne dorim un fratior sau o surioara pt fiica noastra si nu am vrea sa fie prea mare diferenta de varsta.Deci vrem sa incercam in curand....

Raspunsul: hai mai, fugi de-aici!!!Serios??

Ele nu au copii si au adus apoi vb de cariere.Cariera am si eu -nu mi se pare ca o sa ma plafonez daca stau cateva luni in concediu de maternitate.
Cam asta a fost discutia...si am auzit asta si mai demult( nu cu referire la mine).Plus ce am citit aici si v-am povestit mai sus.
Sigur ca daca apaream direct cu 2-3 copii de mana nu cred ca mai apuneau nimic, nici nu ar mai fi venit vorba....Sau nu mi-ar fi spus in fata..
Cum spunea si Rufus....primeste cuvinte admirative.Dar sunt curioasa Rufus, ce ar zice (unii) amici daca le-ai spune mai in gluma mai in serios ca mai vrei 2 ...

Cat despre ce zice /ce crede lumea subliniez din nou ca nu imi bazez alegerile pe asta.
Si sunt convinsa ca nici voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu am multi copii, patru si vine al cincilea si m-am lovit de nenumarate ori de prejudecatile de care spune Lara. prima intrebare e daca "fac parte din vreo secta?". daca se lamuresc ca nu,incep sa ma trateze ca pe ultimul analfabet. le explic frumos ca am studii superioare, si ca am facut copiii fiindca mi i-am dorit intr-adevar, nu fiindca nu am stiut cum sa fac sa nu raman gravida. atunci incep sa ma considere nebuna. pana si tiganci din alea cu fuste lungi si colorate ma intreaba, sunt toti ai tai? da. da de ce ai facut atatia? uite, eu am facut doar unul sau doi si sunt mai batrana ca tine. asta e, ii iubesc, mi i-am dorit din tot sufletul,i-am facut constienta de greutatile la care ne expunem, si eu zic ca ne ajuta Dumnezeu sa ne ocupam cum trebuie de ei, primesc multa dragoste, atentie, sprijin si orice altceva au nevoie

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

lara, este adevarata observatia ta si sa stii ca exista statistici in acest sens, gasisem de curand ceva asemanator si imi amintesc clar ca da, cu cat ai studii superioare mai avansate, cu atat faci mai putini copii, daca nu deloc. acum, asta are o explicatie - o cariera reala nu permite timp pentru copii. teoretic, cel putin. de unde si prejudecata po****ra ca numai needucatii fac multi copii, printre altii.

dilema mea e alta - daca esti educat, atunci sigur stii de criza demografica si ca datoria unui cuplu este de a face 2.1 copii minimum ca asigure supravietuirea speciei. parca.

nimic

Asta era problema, supravietuirea speciei?? Când suntem peste 6 miliarde pe planeta si crestem în fiecare zi?

Io stiam ca sporul demografic al po****tiei Terrei este pozitiv.

Daca vb. de Europa sau de România în particular, atunci e altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui adita

eu am multi copii, patru si vine al cincilea si m-am lovit de nenumarate ori de prejudecatile de care spune Lara. prima intrebare e daca "fac parte din vreo secta?". daca se lamuresc ca nu,incep sa ma trateze ca pe ultimul analfabet. le explic frumos ca am studii superioare, si ca am facut copiii fiindca mi i-am dorit intr-adevar, nu fiindca nu am stiut cum sa fac sa nu raman gravida. atunci incep sa ma considere nebuna. pana si tiganci din alea cu fuste lungi si colorate ma intreaba, sunt toti ai tai? da. da de ce ai facut atatia? uite, eu am facut doar unul sau doi si sunt mai batrana ca tine. asta e, ii iubesc, mi i-am dorit din tot sufletul,i-am facut constienta de greutatile la care ne expunem, si eu zic ca ne ajuta Dumnezeu sa ne ocupam cum trebuie de ei, primesc multa dragoste, atentie, sprijin si orice altceva au nevoie

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Exact la genul asta de atitudine ma refeream, poate ca nu m-am exprimat suficient de explicit si de aia unii au inteles gresit.

Adita pentru ca ai facut asa cum ai simtit ca e mai bine pt familia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Rufus, ce ar zice (unii) amici daca le-ai spune mai in gluma mai in serios ca mai vrei 2 ...

Ei, nu-i concludent...adica nu s-ar lua de cultura sau educatie, ca ma stiu. Cel mult ar zice ca m-am dilit.
Dar, probabil, cea mai sigura parere ar fi ca m-a indoctrinat nevasta!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Asta a fost de fapt si una din intrebarile mele: de ce sunt considerati 'sectanti'sau needucati sau tigani cei care aleg sa nu faca avort sau pur si simplu isi planifica mai multi copii.

Citat:
Am observat reactia unora dintre cunoscuti cand le spun ca as mai vrea un copil...ceva de genul....'cum tu...pai la educatia ta...unul...ca deja 2 e prea mult...

Avand in vedere cum pui problema, s-ar putea ca prietenii tai sa iti sugereze discret ca, cu cat mai putini copii (viitori adulti) care sa aiba conceptiile tale, cu atat mai bine .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adita

Adita, felicitari pentru copii! Cred ca esti o mama tare mandra de ei. Daca ma uit la numele lor, alegerea ta a avut totusi o motivatie religioasa, nu? Si asta NU este rau, este o alegere. Admirabila, mai ales daca ai cum sa ii cresti frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Unu la mana: nu dau doi bani pe cineva care m-ar judeca pentru cati copii am decis sa am. Nu imi creste si educa nimeni copiii, asta fac eu si sotul meu.

Doi la mana: Iubesc foarte mult copiii si daca situatia financiara (si varsta ) mi-ar mai permite as face o echipa de fotbal (biine, fara rezerve ). Desi observ cata atentie, timp, efort si multe altele sunt necesare pentru doi copii... Dar pentru mai multi...
Cu sotul inca mai tratez ca atunci cand vom castiga mai multi bani sa si infiem un pui. Poate ne ajuta Doamne Doamne.

Trei la mana: "Lipsa de educatie a parintilor si numarul de copii" se aplica in anumite cazuri insa o vad ca pe o exceptie, in nici un caz regula!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput