Eu nu stiu in ce camp de batalie am nimerit, ca nu am rabdare sa citesc certurile de genul asta. Dar am sa raspund la topic. Aceasta mani****re e mentalului a inceput undeva cam dupa al Doilea Razboi Mondial, cand nu mai era de "bon-ton" sa ai doi copii, doar cei din paturile joase ale societatii mai fac multi copii care nu au carte, nu respecta norme de igiena etc. In realitate trendul a inceput motivat de faptul ca burghezia nu prea mai avea curaj si posibilitati sa intretina familii atat de numeroase ca in trecut. De aici trendul nu a facut decat sa se generalizeze, mai ales in Europa.
Si de la abstract la concret, si eu am surprins priviri suspicioase ale familiei cand dupa "greseala" de a face un copil in studentie, am mai facut unul dupa 5 ani. Rational, nu cred ca au cu ce sa motiveze ... ei ne "vor numai binele". Asta e, creierul omului e limitat de multe ori la ce se baga in el cu lingurita de cand era mic. Dar pentru mine a contat finalmente mai mult ce imi doream eu sa imi asum.
Fac si eu pe desteapta, dar o fac frumos ;)