Numarul de copii si lipsa de educatie
Am observat demult tendinta in Romania ca familiile sa aiba un singur copil.....MAXIM 2....Femeile cu mai multi copii sunt considerate lipsite de educatie.Sau sectante...
Am observat reactia unora dintre cunoscuti cand le spun ca as mai vrea un copil...ceva de genul....'cum tu...pai la educatia ta...unul...ca deja 2 e prea mult...'.Sunt de-a dreptul socati cand le spun ca poate vom avea trei.Depinde fireste de circumstantele din acel moment.Dar mi mi-ar placea sa am 3.
Adineauri am citit chiar pe DC , la un alt subiect negru pe alb scria ca 'tiganii fac multi copii din lipsa de educatie'- o sa spuneti, era vb de cu totul altceva.Da, stiu...
O replica la aceasta postare insa ....ii compara pe acestia cu cei care fac multi copii din convingeri....religioase.
Dar oameni care vor 3 poate 4 fiindca se iubesc si le plac copiii nu exista?
Ii considerati pe cei cu 3 sau mai multi copii inferiori si needucati?
Care este reactia daca o femeie despre care poate ca nu ati spune ca are copii deloc va spune nonsalant ca are 3 (am avut eu o colega in Ro, avea gemeni intr-adevar si un copilas mai mare dar arata ca o pustoaica la liceu)Cum reactionati si mai ales cum ganditi ?
Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va considre ciudati, inferiori, needucati?
Raspunsuri
anca_a spune:
Lara, nu am inteles de fapt care e problema ta.
Vrei mai multi copii dar ti-e frica sa nu creada lumea ca esti de etnie rroma?
Citat: |
Dar oameni care vor 3 poate 4 fiindca se iubesc si le plac copiii nu exista? |
Adica rromilor si celor cu "convingeri religioase" nu le plac copiii si nu se iubesc...sau nu asta ai vrut sa spui?
Mizerabil subiect.
Somnul ratiunii naste monstri.
Alexandra spune:
Eu nu am decat unul, pentru ca nu-mi permit mai multi, si cand spun asta nu ma refer la faptul ca n-as putea, sa zicem, sa hranesc doi, dar cu siguranta n-as putea educa doi copii asa cum vreau eu. Sincer le admir pe cele care au mai multi copii si care se ocupa de ei si nu-i lasa sa crasca ca gastele pe sant. Cred ca lipsa de educatie se refera la aceste cazuri, dar eu i-as spune inconstienta sau nepasare. Daca te simti in stare sa faci fata financiar la educatia mai multor copii, atunci e perfect. Din pacate, educatia astazi costa, si includ aici limbi straine, sport, teatru, etc.
cait spune:
Sincer nu am auzit nicaieri in Romania ca femeile care ar avea mai mult de 2 copii sunt lipsite de educatie.Iar ca, tendinta in Romania e sa ai un copil este adevarata pentru ca se gandesc intai la partea materiala cum sa-i asiguri ceea ce ii trebuie.Parerea mea.Si sincer prefer asa decat ca pe aici unde natalitatea este f mare dar si conceptia ca, lasa ca statul ne da si ne ajuta sa-i crestem.
Cait
Home is where heart is...
ilse spune:
citat din mesajul lui lara_c Celor ce au mai multi copilasi, vi s-a intamplat ca lumea sa va considre ciudati, inferiori, needucati? |
Balarii.
Pai si chiar daca ar avea vreodata unul tupeul asta, ca sa nu zic nerusinarea, eu sunt asa de varza incat sa ascult la el sau ea.
D-aia nu mai ploua.
Totusi nu inteleg intrebarea, ti-e frica de gura lumii?
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
lara_c spune:
Pt a clarifica putin lucrurile, nu imi e frica ca voi fi comparata cu tiganii sau sectantii(nu ca asa ave vreo problema cu gura lumii), din contra, am vrut sa scot in evidenta ca nu numai aceste categorii au (sau isi doresc sa aiba) mai multi copii.
Nu i-am mentionat pe acestia decat pentru ca ASTA AM CITIT ASTAZI PE DC.Erau citate mai mult sau mai putin aproximative.A fost unul din motivele cate m-au determinat sa deschid subiectul.
Nu am nici o frica si nici o problema , nici macar nu traiesc in RO, si aici familiile au in general mai multi copii.
Este un forum public de discutie, nu trebuie sa deschid un subiect neaparat cand am o mare problema, ci pur si simplu imi doresc sa schimb pareri cu alti forumisti.
Nu as fi pus intrebarea daca nu as fi auzit de 'n' ori...Are 4 copii ca e de la tara...de etnie roma...sectanta, etc
M-am gandit ca si voi ati auzit aceste ramarci avand in vedere ca numai astazi pe acest forum 2 persoane au exprimat mai mult sau mai putin aceste idei.
Apreciez faptul ca unii nu au resursele necesare pt. a educa mai multi, asta am spus si eu mai sus apropos de a avea 3.Daca circumstantele vor fi favorabile.Sigur ca nu as face mai multi si apoi sa nu am cu ce sa ii cresc.
Era doar o intrebare absolut nevinovata si nu inteleg de ce am fost atacata din nou de acelasi user care ma ataca pe orice subiect as scrie.As ruga pe cineva din echipa de moderare, daca se poate sa se sesize.Multumesc.
Edit: nu am spus eu ca cei de alte etnii, religii sau chiar realmente needucati nu se iubesc ci ca parerea generala( sau poftim, a unora, caci vad ca spuneti ca nu ati auzit niciodata asemenea comparatii) este ca asa ar sta lucrurile.Adica ca ar face copii din nestiinta, nepasare, pt ca nu ar avea acces sau voie sa foloseasca contraceptive Eu nu ma intreb daca ...(nici pomeneala sa ma 'sperii) ca asa ar sta lucrurile ci pur si simplu am auzit asta de prea multe ori si vroiam sa aflu si alte opinii.
Nu inteleg cum am reusit sa deranjez cu acest subiect.
CorinaDani spune:
Toata admiratia pentru cei care au / isi doresc sa aiba mai mult de 2 copii...
Foarte multe cupluri din cercul nostru de prieteni recunosc cinstit ca si-ar dori mai mult de un copil, dar din motive financiare/cariera/situatie locativa nu-si pot permite acest lucru, mai ales de cand a inceput criza asta economica...
Asa ca pana la urma cred ca totul tine de alegerile pe care fiecare familie decide sa le faca...
In privinta celor cu alte convingeri religioase, din cate stiam, acestia nu sunt de acord cu metodele de contraceptie, respectiv avortul, iar faptul de a avea multi copii reprezinta pentru ei ceva absolut normal.
Trebuie sa luam insa in calcul si faptul ca aceasta comunitate religioasa este foarte unita, membrii acesteia isi ofera reciproc ajutorul, sunt sprijiniti material si de biserica lor.
Stiu aceste cateva detalii de la un fost coleg de serviciu, care s-a casatorit si s-a convertit la aceasta religie (el era botezat ortodox). La nici 2 luni de la nunta sotia lui a ramas insarcinata, iar la 4-5 luni dupa ce a nascut a ramas din nou insarcinata. Sotia lui mai are inca 8 frati si surori.
Cat despre etnia rroma, nu ma pronunt...e un subiect care sigur va degenera in discutii controversate...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
addinel spune:
mie a face copii- 1, 2 sau 5, mi se pare o decizie atat de intima, de personala, in care sunt implicati atat de multi factori de atat de multe naturi, ca nu as indrazni nici in gand sa judec pe cineva in functie de cati copii are/ face.
personal admir foarte tare familiile cu mai mult de un copil, mi se par atat de frumoase... de-aia am eu o simpatie deosebita, nedeclarata pana acum, pentru fomhaulti :).
ilse spune:
Pai insasi felul in care pui problema e oribil.
Daca erai "bine in papucii tai" nu ajungeai sa-ti pui asemenea probleme, aoleu cum voi fi privita, etc, etc.
Ca nu ma apuc eu acuma, femeie majora sa intreb in stanga si in dreapta cam cati copiii cred ceilalti/da bine la imagine/nu o sa fiu considerata "nu stiu cum" sa am?
Right?
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
lara_c spune:
citat din mesajul lui ilse Pai insasi felul in care pui problema e oribil. Daca erai "bine in papucii tai" nu ajungeai sa-ti pui asemenea probleme, aoleu cum voi fi privita, etc, etc. Ca nu ma apuc eu acuma, femeie majora sa intreb in stanga si in dreapta cam cati copiii cred ceilalti/da bine la imagine/nu o sa fiu considerata "nu stiu cum" sa am? Right? eu si 3 banditi: ilse, sven si thor |
Ilse, nu imi pun problema...asa.Nu voi lua o decizie referitoare la nr. de copii bazat pe spune lumea.
Ci eu nu inteleg de ce ....spune lumea asa.
Chiar nu inteleg de spui ca e oribil.
Nu stiu daca ai apucat sa citesti edit-ul meu.Nu eu pun problema intr-un fel anume, ci astazi am citit asta aici pe DC.
Cei care au spus aceste lucruri nu au spus ceva oribil, dar fiindca eu am deschis un subiect unde ma intreb pur si simplu de ce se crede asa ceva...am zis ceva oribil.
Sincer , nu inteleg.
Edit: daca crezi cumva ca la tine m-am referit mai sus apropos de userul care ' ma urmareste' pe aproape orice subiect si ma 'ataca'. sa stii ca nu!!!
anca_a spune:
Era doar o intrebare absolut nevinovata si nu inteleg de ce am fost atacata din nou de acelasi user care ma ataca pe orice subiect as scrie.As ruga pe cineva din echipa de moderare, daca se poate sa se sesize.Multumesc |
Si ce sa faca moderatorii? Sa scrie in locul tau?
Si sa nu uit...felicitari pentru performanta de a acumula 4 stelute in mai putin de jumatate de ora ...
Somnul ratiunii naste monstri.