iubirea - destin sau intamplare
Este iubirea o chestiune de destin sau de intamplare? Exista o persoana care ne este sortita sau in aceleasi imprejurari ne-am fi putut indragosti de altcineva? Este usa intamplarii pusa in miscare de balamalele destinului? Este iubirea intotdeauna destin?
Johanna mami de strengarita Karla Luiza
Raspunsuri
denizel spune:
Daca acceptam defintia data de DEX destinului ("forta sau vointa supranaturala despre care se crede ca hotaraste in mod fatal si irevocabil tot ce se petrece in viata omului"), cu siguranta nu este nimeni pus de-o parte pentru nimeni. Fiecare se descurca cum poate.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joklk Este iubirea o chestiune de destin sau de intamplare? |
nici una, nici alta. se cheama, de fapt, lucru manual.
joklk spune:
Iubirea este unica, este de un singur fel - parerea mea. Insa nu putem descrie exact ce inseamna, sau daca am putea ar insemna ceva diferit pentru fiecare dintre noi. Pentru mine iubirea este un mod de a proteja, de a crede in ceva (acel sentiment vast care uneori ne da aripi, ne duce spre noi lumi) devenind insusi o parte din tine, sa te schimbe, sa te faca sa crezi in ceea ce nu credeai. Iubirea este dor, grija, emotie, respect, recunostinta, ajutor, senzatie, fior, teama, bucurie. Iubirea e un intreg pe care oricine si-l doreste,e un sentiment care te face sa te simti implinit...cand iubesti esti in stare de lucruri pe care n-ai crezut ca ai sa ajungi sa le faci,te preocupa mereu fericirea persoanei iubite, ii simti lipsa clipa de clipa cand nu e langa tine iar cand totusi inca ti-e dor de ea...iubirea te face ca in preajma persoanei iubite sa uiti de tot, inima incepe sa ti bata puternic totul devine ca un paradis in care nu mai exista altcineva decat voi doi...iubirea inseamna suferinta ,darurire,speranta...
Johanna mami de strengarita Karla Luiza
zepellina spune:
Eu cred ca intr-adevar iubirea trebuie intretinuta, insa modul in care apar unele persoane in viata noastra ma fac sa cred ca e ceva sortit.
Tethys spune:
Adica iubirea sufletelor pereche, nu ? Tare banui io... ca, la asta vrea sa se refere Joklk, prin intrebarea ei... sau ma insel io ? Ca... doar sufletele pereche sunt sortite a fi impreuna, nu ? Ala iti este destinat, nu? Asta inseamna chestiune de destin... altfel... e doar intamplare... sau nu? Hmmmhhh...hmmmhhh... Tare as vrea si eu sa fie chestiune de intamplare... si nu destin ... dar, cine stie ce e? Pana la urma... ce e ?!?
Bee spune:
Iubirea tine in primul rand de noi. Intalnirea persoanei respective tine de intamplare sau de destin. Sufletele pereche, sunt destinate sa se intalneasca, sa se ajute in evolutia lor si nu neaparat ajung sa se iubeasca. Dar prin faptul ca intamplarea face sa intalnesti pe cineva, cu care in aceasta viata iti creeazi o anumita legatura de iubire, iti predestinezi o intalnirea ulterioara cu persoana respectiva.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
cristal7 spune:
Interesanta intrebare.Destin sau intamplare?Eu cred ca iubirea nu poate fi intamplatoare.Iubirea o simti cu tot sufletul cu toata fiinta ta.Te trezesti gandindute la persoana iubita in orce clipa a zilei.Abia cand o pierzi it dai seama ca era insasi viata ta.Dar totusi nu cred in iubirea care apare atunci cand te afli intrun moment vulnerabil,cred ca este mai degraba compasiune.Cand ne casatorim credem ca este pt totdeauna,dar uneori ne mai si inselam.Iubirea este pt doi si cand unul nu raspunde este greu sa iubesti pt doi.Eu sunt bucuroasa ca o am pe Alinuta prichinduta in viata mea si o iubesc enorm .Este destin sau intamplare
mama lui Alinuta prichinduta
s_ellia25 spune:
joklk eu cred ca in aceasta lume nimik nu este intamplator...mi s-au intamplat niste lucruri in viata care imi dau certitudinea ca nimik nu este intampaltor si ca daca iti este destinat asa o sa se intample..si mai ales iubirea nu poate sa fie intamplatoare..parerea mea..
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui s_ellia25 joklk eu cred ca in aceasta lume nimik nu este intamplator...mi s-au intamplat niste lucruri in viata care imi dau certitudinea ca nimik nu este intampaltor si ca daca iti este destinat asa o sa se intample..si mai ales iubirea nu poate sa fie intamplatoare..parerea mea.. |
Subscriu!
Si, cu atit mai mult, pentru ca nu este o intamplare, cum am putea crede multi dintre noi, ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca a dat pe lume IUBIREA!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=th8X2asX-Bg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)