Educarea copiilor in spiritul iubirii de Romānia
Raspunsuri - Pagina 5
kay spune:
se vede de la o posta intr-un aeroport cine e roman... din pacate... nu neaparat de etnie rroma, ci pur si simplu roman... in majoritatea cazurilor...
si ca sa va dau un exemplu concret, cineva, intr-o tara straina, vede pe strada un cersetor cu un afis, scris in limba tarii in care se afla... si trecand pe langa el ii spune "vezi ca se scrie cu 2 "l" (sa zicem)... si cersetoarea : a, da? pai daca nu e corect scris nu-l mai tin...
deci, ii distingi imediat.
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
ilse spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kay se vede de la o posta intr-un aeroport cine e roman... din pacate... nu neaparat de etnie rroma, ci pur si simplu roman... in majoritatea cazurilor... si ca sa va dau un exemplu concret, cineva, intr-o tara straina, vede pe strada un cersetor cu un afis, scris in limba tarii in care se afla... si trecand pe langa el ii spune "vezi ca se scrie cu 2 "l" (sa zicem)... si cersetoarea : a, da? pai daca nu e corect scris nu-l mai tin... deci, ii distingi imediat. ************************************************************************************ Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro oana de SOSONICA (6.06.2007) asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an S www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil ! "When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout." |
Asa si? Ce sa facem sa-i impuscam? sa-i adunam in ghetouri?
Au acelasi drept de a fi pe strada ca si ceilalti, daca cersetoria ar fi ilegala, iarasi zic nu au ei nicio vina ci politia ca nu-i salta!
Corect?
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
Roxana spune:
ilse calmeaza-te, eventual fa-ti un ceai si mergi la somn. Se vede ca esti obosita maica.
ilse spune:
citat din mesajul lui Roxana ilse calmeaza-te, eventual fa-ti un ceai si mergi la somn. Se vede ca esti obosita maica. Rox. |
Tu da-i inainte cu nervii ca eu inca scriu si daca tu esti obosita ia un calmant si baga in pat la nani...asta e raspuns exact pe tiparul tau.
Ah, am uitat sa-ti zic te-am raportat la moderator.
By the way nu te obosi sa-mi mai raspunzi ca te ignor.
kay spune:
PACE !!!
au tot dreptul din lume sa cerseasca unde vor ei, daca politia nu-i salta (as you said) daaar,nu e putin straniu ca era chiar romanca??? si eu la Paris, acu 10000 de ani, am vazut NUMAI cersetori romani... poate ca era ziua lor de iesit pe strada...
oricum, mie in aeroport la Paris un cersetor roman mi-a luat cola si un corn pt ca nu mai aveam franci (acu 1000 de ani)... el se duce la londra, ca acolo se castiga MAI BINE din cersit... baiat descuraret
************************************************************************************
www.inimacopiilor.ro
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
Roxana spune:
ilse? pe ce motiv m-ai parat la moderator? ca ti-am spus sa mergi la somn ca poate esti obosita?
ilse spune:
citat din mesajul lui kay PACE !!! au tot dreptul din lume sa cerseasca unde vor ei, daca politia nu-i salta (as you said) daaar,nu e putin straniu ca era chiar romanca??? si eu la Paris, acu 10000 de ani, am vazut NUMAI cersetori romani... poate ca era ziua lor de iesit pe strada... oricum, mie in aeroport la Paris un cersetor roman mi-a luat cola si un corn pt ca nu mai aveam franci (acu 1000 de ani)... el se duce la londra, ca acolo se castiga MAI BINE din cersit... baiat descuraret ************************************************************************************ Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro oana de SOSONICA (6.06.2007) asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an S www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil ! "When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout." |
Kay straniu nu e, fiindca tu i-ai recunoscut mai usor pe ai nostri, ca esti mai invatata cu stilul lor sa zic, recunosti pattern-ul mai usor...dar fii sigura ca erau si de alte nationalitati, nu cei pe care i-ai vazut tu, ci prin tot Parisul.
kay spune:
adevaru e ca nu m-am invartit decat prin centru, pe la muzee, parcuri, tour eiffel, metrou etc. da zau ca nu am vazut unu sa nu zic ca e roman, ba chiar ii auzeam scapand o vorba de duh romaneasca...
www.inimacopiilor.ro
S
columbiana spune:
citat din mesajul lui nemo Faceti ceva in scopul asta ? Sigur, imi imaginez ca e diferit daca locuiti in Romānia sau in afara. Eu, care sint pribeag, ii spun baietelului ca pentru mine Romānia e un lucru sfint, pe care il iubesc foarte tare si pe care mi-as dori sa il iubeasca si el la fel. Sigur ca ar suna mult mai convingator daca am locui in tara. Ma intreb daca ar fi ajutat ca parintii mei sa imi inoculeze mai insistent ideea - ferma dar nu neaparat explicita la ei - ca parasirea tarii nu e niciodata o solutie. Poate nu ajungeam un strain printre straini, desi poate ca tot nu ar fi functionat, cind imi intra o idee in cap numai singur mi-o scot. |
Nemo, nu cred ca parintii ne pot inocula idei de genul asta, noi insine stii tu, cum iti asterni asa dormi; imi pare rau pentru tine ca te simti asa pribeag in Canada; citind topicul m-am intrebat care-s sunt sentimentele mele pentru Romania; o iubesc, asa cum iubesti in tinerete cind dragostea "arde" dar nu e facuta sa tina o viata; asa cum as iubi (inca) un barbat amant minunat dar care uneori mi-a mai tras cite o scatoalca, alta data m-a tradat, alta data si-a batut joc de mine si de sentimentele mele, adicatelea cam curvar si neserios; Am descoperit in schimb Canada pe care n-o iubesc asa cum as fi iubit Romania niciodata, dar pe care o respect enorm pentru tot ce mi-a oferit; si pe care invat s-o iubesc treptat, picatura cu picatura, asa ca o dragoste tirzie dar frumoasa, implinita, calma;
M-am zbatut sa-mi invat copilul romaneste, il duc in fiecare an in Romania de sase ani incoace renuntind la multe alte investitii, dar mai mult nu pot; si nu-l condamn deloc cind imi reproseaza ca-l duc acolo impotriva vointei lui, ca nu mai vrea sa-si piarda vacantele acolo;
inca odata imi pare rau pentru tine, pentru ce simti, traind fizic aici si spiritual acolo; poate daca te-ai indeparta de trecut si de imaginatie (pentru ca realitatea romaneasca nu e statica, si s-ar putea sa nu corespunda cu imaginea ta despre ea), ai descoperi linga tina aici, in jurul tau ceea ce cauti;
ruxandra_sb spune:
Da, noi incercam sa-i educam in spiritul iubirii de Romania si a mandriei ca sunt romani.
Consider ca pentru sanatatea lor este f important sa fie mandri inclusiv de originile lor. Eu stiu ca nu as pleca niciodata definitiv de aici decat in caz de catastrofa majora.. dar sunt constienta ca nu stiu unde-i va duce viata pe copiii mei.. sper ca nu prea departe.
Deocamdata desenam steagul Romaniei (si a altor natii), participam la parada de 1 Decembrie, stim cateva versuri din imn, cantam&defilam pe "Treceti batalioane romane Carpatii", incurajam echipa Romaniei la diverse intreceri sportive, ne vizitam tara si invatam despre ea.. nimic fortat; pe langa altele aceasta este o bucatica.. care le face lor placere.
Cresc bilingv, au contact si cu alte religii.. dar sunt romani.
La fel ca si noi.. iesim mult afara, dar ne intoarcem mereu cu placere si cu dor in Romania. Nicaieri nu sunt mai patrioata decat cand sunt departe de Romania . Nu avem ochelari roz, suntem realisti si cunoastem destulele neajunsuri.. dar ne iubim tara. Si mai stiu ca eu nu mi-as putea gasi locul cu adevarat in alta parte.
Nemo, pe mine ma fascinau povestile bunicii.. despre cum era inainte, pe vremea Regelui. Povesti din viata de zi cu zi din satul lor.. cum statea cu picioarele in apa deasupra helesteului din vie, cum mergeau cu sareta la bal.. Si ale mamei care a mai prins vacante adevarate la tara.. cum citea in livada, cu vitelusul cel cu botic ca matasea tolanit langa ea, cum manca paine coapta la test cu miere si unt din putinei, cum ascultau Europa Libera in fundul gradinii ca numai acolo se prindea.. Si eu o sa le povestesc cum ma fugareau gastele pe ulita, sau ce mandra am fost cand am adus si eu odata vacile acasa de la pasune (ca oricum ele cunosteau drumul mai bine ca mine), cum n-am reusit sa vad, la Caminul cultural, integral fimul indian in mare voga atunci (Vandana ) c-a venit bunicul dupa mine..
Probabil ca unui baietel din Canada (sau chiar dintr-un oras din Romania) astfel de lucruri ii par SF.. dar eu zic ca povestile sunt importante.. si mai ales impartasirea sentimentelor pe care ti le trezesc tie povestile tale din Romania. N-o sa uit niciodata -nu neaparat povestile in sine ale bunicii- ci mai ales cum o simteam pe ea cand imi povestea.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)