Educarea copiilor in spiritul iubirii de Romānia
Raspunsuri - Pagina 29
hannen spune:
ma scuzati ,dar nu m-am putut abtine!ultimul schimb de replici a fost bestial!!!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen ma scuzati ,dar nu m-am putut abtine!ultimul schimb de replici a fost bestial!!! Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas ISLAM DENOUNCES TERRORISM I want to tell the world... a Story Occupation 101: Voice of the Silenced Majority The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson |
Hannen eu zic sa nu te bagi ca la tine la semnatura tre' sa venim cu dictionaru'
Si stai ca acus vine Guestus si ne pune la punct pe toti!!!
o si pt el ...
Errie's mummy and w5+
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
mirchea spune:
Deci egal cum imi cresc copilul, in spiritul iubirii de Romania, in momentul in care va veni in Ro. va fi un tradator???N-ar fi mai bine sa lasam tampeniile astea de o parte si sa fim un pic mai uniti.
Si cu rusinea de a fi sau nu roman in strainatate.Eu am observat urmatoarea chestie: Daca se aud 2 perechi americani, francezi, turci intr-un magazin vorbind, isi zambesc si se-ntreaba de sanatate.
Romanii isi soptesc, hai sa vedem ce zic aia, poate mai avem un subiect de barfa saptamana asta...
Daca am auzit un tip, cam de seama mea, vorbind cu copilul lui, dintr-o grupa paralela la gradinita, pe romaneste si-am intrat in vorba cu el:"ce faci, de unde esti..." am facut rau? De atunci ma evita, dar poate arat eu mai ciudat.
Guestus spune:
citat din mesajul lui Irinusha [ Guestus, nu meriti nici macar atentie, dar un raspuns .... dar hai ca am chef sa ma cobor la nivelul tau sa-ti dau o explicatie: Traiesc in Germania de 24 de ani, am facut scoala in germana, sunt sigura ca stiu mai bine germana decat sti tu sa scrii romaneste. Mii de scuze la toata lumea de off-topic, dar unii sunt enervanti rau ... promit sa nu mai scriu nimic! |
dam un test la pronuntie? yo vin cu textul ..10 rinduri ...tu te inregistrezi si apoi ascultam pe youtube impreuna cu expertii.
facem asta?
treci testul yo fac plecaciuni..si promit ca niciodata...da niciodata nu mai comentez cind te vad.
Guestus spune:
citat din mesajul lui mirchea Deci egal cum imi cresc copilul, in spiritul iubirii de Romania, in momentul in care va veni in Ro. va fi un tradator???N-ar fi mai bine sa lasam tampeniile astea de o parte si sa fim un pic mai uniti. Si cu rusinea de a fi sau nu roman in strainatate.Eu am observat urmatoarea chestie: Daca se aud 2 perechi americani, francezi, turci intr-un magazin vorbind, isi zambesc si se-ntreaba de sanatate. Romanii isi soptesc, hai sa vedem ce zic aia, poate mai avem un subiect de barfa saptamana asta... Daca am auzit un tip, cam de seama mea, vorbind cu copilul lui, dintr-o grupa paralela la gradinita, pe romaneste si-am intrat in vorba cu el:"ce faci, de unde esti..." am facut rau? De atunci ma evita, dar poate arat eu mai ciudat. |
da cind tot citesti prin ziare ca "ne pleaca creierele" ...ce zici in sinea ta?..."bine fac" sau "vai ce rau"?
mirchea spune:
Nu cred ca pleaca "creierele", ci ca sunt alungate, direct sau indirect.Nu toti sunt in stare sa dea la nesfarsit mita, sa comita ilegalitati pentru a atinge un scop, material sau spiritual.
Stiu multi care s-au intors in Romania dupa revolutie cu o inima plina de sperante si cu bani pentru a incepe ceva.Intre timp s-au cam lecuit.Oare ce a facut societatea pentru 'creiere' ca sa nu mai plece, oare a plecat cel mai bun elev la burse, sau unul un pic mai putin dotat, dar cu un parinte mai "jmecher"?
Guestus spune:
citat din mesajul lui mirchea Nu cred ca pleaca "creierele", ci ca sunt alungate, direct sau indirect.Nu toti sunt in stare sa dea la nesfarsit mita, sa comita ilegalitati pentru a atinge un scop, material sau spiritual. Stiu multi care s-au intors in Romania dupa revolutie cu o inima plina de sperante si cu bani pentru a incepe ceva.Intre timp s-au cam lecuit.Oare ce a facut societatea pentru 'creiere' ca sa nu mai plece, oare a plecat cel mai bun elev la burse, sau unul un pic mai putin dotat, dar cu un parinte mai "jmecher"? |
tu ai facut o varza aici. ii discutam pe afaceristii veniti sa faca afaceri dupa revolutie...ori studentele sfioase de la medicina care pleaca la studii...ori mita pt foloase spirituale care se da in Ro.
spune tu....scoala de arheologie mai buna ca in ro ai gasit in alta parte?
mirchea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
tu ai facut o varza aici. ii discutam pe afaceristii veniti sa faca afaceri dupa revolutie...ori studentele sfioase de la medicina care pleaca la studii...ori mita pt foloase spirituale care se da in Ro. spune tu....scoala de arheologie mai buna ca in ro ai gasit in alta parte? |
Nu, nici n-am cautat.Dar presupun ca nu exista, ca mai in toate materiile.
Eu ti-am raspuns barem la intrebare. Si ca sa n-o mai facem "varza" cum zici, hai da-ne un sfat, spune-ne cum sa ne educam copiii in spiritul iubirii de Ro.
Guestus spune:
citat din mesajul lui mirchea Eu ti-am raspuns barem la intrebare. Si ca sa n-o mai facem "varza" cum zici, hai da-ne un sfat, spune-ne cum sa ne educam copiii in spiritul iubirii de Ro. |
yo cred ca este greu de dat sfaturi ...dar unii care au o ura si lehamite cind aud de ro nu prea ii vad in stare sa le spuna copiilor ceva coerent. tu din care echipa faci parte...ai ura sau nu?
Unul care ii spune copilului "psssst...sintem in bus asa ca parle frances" il vezi tu in stare sa spuna ceva logic despre ro? ca nu trebuie sa vina cu fantezii gen astronauti si scoala de egiptologie ca in ro nu mai gasesti.
mirchea spune:
yo cred ca este greu de dat sfaturi ...dar unii care au o ura si lehamite cind aud de ro nu prea ii vad in stare sa le spuna copiilor ceva coerent. tu din care echipa faci parte...ai ura sau nu? Unul care ii spune copilului "psssst...sintem in bus asa ca parle frances" il vezi tu in stare sa spuna ceva logic despre ro? ca nu trebuie sa vina cu fantezii gen astronauti si scoala de egiptologie ca in ro nu mai gasesti. |
Vad ca tu reduci iubirea fata de Romania la modul in care pronunta unul sau altul limba materna. Vezi ca nu toti facem parte din cercul acelora, care dupa 2 luni de Italia, intreaba: como se dice, c-am uitat?
Ura fata de Romania n-am simtit niciodata, lehamite, doar pentru unii compatrioti, dar asta n-are de-a face cu vreo tara anume, astia sunt peste toti, doar procentajul difera.Te-ai gandit vreodata ca cei care se feresc sa se vada ca sunt romani, poate au avut o experienta proasta din cauza asta in trecut. Poate ca ei nu incearca decat sa-si fereasca copiii sa nu simta acelasi lucru. Pacat ca n-ai vizitat Italia, cand era cazul Mailat in floare, sa vezi ce mandru te simteai ca esti roman.
Pana la gradinita vorbeam cu baiatul meu decat romaneste, ca nu stia deloc germana. Acuma vorbim si romaneste si germana, cum ne vine. Daca ma intalnesc cu vreun cunoscut care nu stie romaneste, vorbim germana ca sa inteleaga si celalat ce vorbim. In rest nu prea conteaza. Singurul lucru de care tinem cont, e sa nu le amestecam, adica 2 cuvinte germana si unul romaneste si viceversa.
Si din ce echipa fac eu parte, cred ca poti sa-ti faci singur o parere, dar nu te grabi cu aprecierile.