Educarea copiilor in spiritul iubirii de România

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
prea multa liniste aici

ok...mergi tu cu un coif si un tricou alb cu "sint un american mindru" pe unde sta concita ...prin alabama ....sa vezi aplauze ce primesti

Guestuse, alabama ti-am lasat-o tie. eu m-am mutat in blahblahama, acolo sa-mi scrii data viitoare, precis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ai dat gres Guestus! In Alabama si nu numai sunt mii de americani din aia la care te referi tu si sunt mandri de asta, o poarta si pe tricou si pe budigai, tatuaje, tot ce vrei, de la mic la mare!

Uite cum isi fac publicitate!
http://www2.counton2.com/cbd/news/local/article/neo-natzi_flyers_end_up_at_hanahan_homes/41961/

Adriana si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Poftim?
Am inteles bine?
Deci sa recapitulam :tu esti sincera, nu te ascunzi dupa deget si de aia te prefaci ca nu esti romanca?

Errie's mummy

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Am spus deja "asta-i situatia", sunt sincera ca spun ce fac si cum fac, nu stau sa ma ascund dupa deget.
Daca tu, dintr-un patriotism prost inteles, te mandresti unde nu trebuie ca esti roman, asta-i treaba ta si alegerea ta. Eu nu o fac, ca nu i-ar mai merge familiei mele bine. Daca ma intreba cineva nu neg, dar nici nu mi-o scriu pe frunte.
Daca citeai mai bine primul meu post, ai fi vazut ca in Germania fi-miu a invatat intai romana (ptr. ca romana am vorbit cu el, indiferent unde eram), dar in Spania (si nici in Italia n-as practica-o) nu o fac ptr. ca romanii nu-s bine vazuti si nu vreau sa fiu bagata intr-o oala cu toti tiganii (sper sa nu jignesc si pe cei buni, ca-s sigura ca exista) plecati la furat, toti cersetorii si alti borfasi romani. Intai vreau sa ma cunoasca pe mine ca om, dupa care pot stii de unde sunt. Alegerea mea!... nu spune nimic despre cum imi iubesc eu tara, daca o fac sa nu.

Guestus, tu scrii ceva ca sa spui ca scrii ... de gandit mai si gandesti?

Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------

www.watch-in.com=>un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Pai nu au nemtii o parere buna despre romani...ca aia care sint plecati acolo le vorbesc stilcit limba..o invata in 30 ani..nu au ochi albastri si parul blond...chestii de genul asta.

Si parerea lor e foarte foarte foarte importanta...poate facem un chestionar anual si le trimitem la fiecare natie pe pamint sa-si expuna impresiile despre romani si sfaturi cum ne putem imbunatati

Si eu sunt unul din aia, doar ca sunt blond cu ochi albastri si am invatat limba in mai putin de, hai sa zicem 5 ani.Eu personal nu am avut nici o problema cu nemtii. Parerea lor despre romani nu e foarte importanta, ai dreptate si nici nu prea-i intereseaza pe nemti despre romani.
Oricum sa revenim la subiect. Tu crezi ca noi romanii suntem mai presus? Noi nu-i vedem cu ochi buni pe ungurii care sunt de generatii la noi, pe 'ahrabii' care vin la studii, pe turcii care ne fura afacerile de prin en-gros-uri, pe tiganii care ne fura copiii...etc
Ca sa nu mai vorbim despre noi intre noi, unde trebuie sa moara si capra vecinului....

Mergi la inceput

Si eu locuiesc in strainatate. Copiii mei au invatat romana ca prima limba. Aproape in fiecare an, cand vorbim de concediu, ne gandim intai la Romania. Incerc sa-mi invat copiii sa-si iubeasca tara dar oare voi reusi? Si copiii se maturizeaza si vad tara cu ochii lor si nu prin prisma amintirilor noastre.
Eu am crescut in Ro. in perioada de pana-n revolutie, cand se spunea ca suntem cei mai destepti dar ca nu ne lasa Ceausescu si regimul sa ne aratam toate posibilitatile.
Cum pot oare sa-i explic baiatului meu ca desi avem cei mai buni arhitecti si constructori din lume facem 14 ore de la Arad la Bucuresti, ca-n 20 de ani nu s-a facut o autostrada.
Cum pot sa-i arat ca avem cei mai buni medici, cand mi-e frica sa merg cu el intr-un spital din Ro.
Ca sa nu mai vorbim de televiziune.Ma ingrozesc eu, ca matur, de ce vad la stiri.
Raman cartile si cantecele educative pentru copii.In seara asta am ascultat Cutiuta muzicala: "Fluturas nu mai ai aripioare, domnul Conte ti le-a retezat!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirchea

Si eu locuiesc in strainatate. Copiii mei au invatat romana ca prima limba. Aproape in fiecare an, cand vorbim de concediu, ne gandim intai la Romania. Incerc sa-mi invat copiii sa-si iubeasca tara dar oare voi reusi? Si copiii se maturizeaza si vad tara cu ochii lor si nu prin prisma amintirilor noastre.
Eu am crescut in Ro. in perioada de pana-n revolutie, cand se spunea ca suntem cei mai destepti dar ca nu ne lasa Ceausescu si regimul sa ne aratam toate posibilitatile.
Cum pot oare sa-i explic baiatului meu ca desi avem cei mai buni arhitecti si constructori din lume facem 14 ore de la Arad la Bucuresti, ca-n 20 de ani nu s-a facut o autostrada.
Cum pot sa-i arat ca avem cei mai buni medici, cand mi-e frica sa merg cu el intr-un spital din Ro.
Ca sa nu mai vorbim de televiziune.Ma ingrozesc eu, ca matur, de ce vad la stiri.
Raman cartile si cantecele educative pentru copii.In seara asta am ascultat Cutiuta muzicala: "Fluturas nu mai ai aripioare, domnul Conte ti le-a retezat!"

cum au fost evaluati si declarati cel mai buni din lume si de catre cine? au luat premii internationale in arhitectura, au proiectat si construit obiective inovatoare, iesite din comun?
despre medicii romani cei mai buni din lume mai bine ma abtin;
avem obsesia asta: cel mai celebru din lume la asta, cea mai celebra la ailalta; ne identificam cu 5 olimpici care acum cinci ani au cistigat niste premii si ulterior n-am mai auzit nimic de ei, dar din 20 de milioane ce procent reprezinta? ce se intimpla cu masa, cu scolile noastre inexistente in clasamentele internationale, cu spitalele, cu calitatea serviciilor, infrastructura, curatenia, etc; asta ar trebui sa ne reprezinte, nu Nadia, Dracula si Ceausescu sau oricare Xulescu.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

"Ubi bene, ibi patria"
A fii emigrant e o decizie personala si viatza de emigrant nu e usoara de loc... dar are implinirile ei.
Un roman cu adevarat patriot e cel care locuieste si MUNCESTE CINSTIT in Romania, plateste TAXE in Romania si contribuie la dezvoltarea Romaniei.
Eu care cant de Craciun "O ce veste minunata" si de Sfintele Sarbatori de Pasti ciocnesc oua rosii si spun "Cristos a inviat" NU ma pot numi roman cu dragoste de Romania atat timp cat NU contribui cu absolut nimic la bunastarea Romaniei.

Mergi la inceput

[/quote]

cum au fost evaluati si declarati cel mai buni din lume si de catre cine? au luat premii internationale in arhitectura, au proiectat si construit obiective inovatoare, iesite din comun?
despre medicii romani cei mai buni din lume mai bine ma abtin;
avem obsesia asta: cel mai celebru din lume la asta, cea mai celebra la ailalta; ne identificam cu 5 olimpici care acum cinci ani au cistigat niste premii si ulterior n-am mai auzit nimic de ei, dar din 20 de milioane ce procent reprezinta? ce se intimpla cu masa, cu scolile noastre inexistente in clasamentele internationale, cu spitalele, cu calitatea serviciilor, infrastructura, curatenia, etc; asta ar trebui sa ne reprezinte, nu Nadia, Dracula si Ceausescu sau oricare Xulescu.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
[/quote]

Am spus :"cand se spunea", nu ca asa si este.Intre timp vad si eu lucrurile un pic altfel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

"Ubi bene, ibi patria"
A fii emigrant e o decizie personala si viatza de emigrant nu e usoara de loc... dar are implinirile ei.
Un roman cu adevarat patriot e cel care locuieste si MUNCESTE CINSTIT in Romania, plateste TAXE in Romania si contribuie la dezvoltarea Romaniei.
Eu care cant de Craciun "O ce veste minunata" si de Sfintele Sarbatori de Pasti ciocnesc oua rosii si spun "Cristos a inviat" NU ma pot numi roman cu dragoste de Romania atat timp cat NU contribui cu absolut nimic la bunastarea Romaniei.

Lorelai

Da, din pacate cam asta-i gandirea in Romania.Cine-i plecat nu-i patriot ca nu plateste impozit...romanii din strainatate l-au votat pe Basescu si exemplele ar putea continua....Da, romanii din strainatate nu sunt patrioti si sunt niste prosti, iar eu fac parte dintre ei.
Si eu ma gandesc cateodata cum pot sa fiu atat de prost sa-mi fac concediul pe litoral, cheltuind de 3 ori mai mult decat in orice alta tara din Europa, indurand mizeria de dragul prietenilor.

De aici din strainatate patriotismul se vede poate un pic altfel.Nemtii il vad pe Schumacher inca de-al lor si se mandresc cu el.
Da, poate am patriotismul decat in suflet si incerc sa le povestesc strainilor despre o Romanie frumoasa, o oaza a latinitatii si culturii.

In orice caz prefer sa nu platesc impozit in Ro. desi financiar contribui destul, pe masura posibilitatilor, decat sa fiu unul dintre aceea: "noi nu ne vindem tara, dar o facem cadou pentru cateva vile la Snagov sau Breaza".Poate ar trebui sa ne uitam fiecare in propria "ograda" si sa incetam sa dam vina pe unul si pe altul.

Poate cu timpul ne vom putea obisnui cu ideea ca munca nu e o rusine,
ca o femeie de servici nu va face curat pentru orice salariu din atata timp cat se vede marea doamna, un functionar va va vorbi respectuos atata timp cat nu se va vedea de paza la poarta raiului, fiecare mester va pune o faianta cum trebuie fara a se crede un Buonarroti.
Si exemplele ar putea continua.

p.s.Nu generalizez, sunt convins ca exista si o multime de romani care demonstreza contrariul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Presupun ca toti cei care ne invartim pe aici avem copii.Suntem toti preocupati de viitorul lor.Cum il vedem?
Acest Codex alimentarius pe mine m-a inspaimantat.Am ceva pamant la tara si pe el doresc sa cultiv legume si fructe sanatoase.
Daca imbecilii decreteaza ca usturoiul si menta sunt droguri de gr.3 eu ce sa fac?
Cu Musetelu, cu Galbenelele,cu Sunatoarea,cu Catina,cu Leusteanu',cu Patrunjelu',cu Mararu',ce facem?
Traditia in Romania este o comoara si se transmite prin obiceiuri si povesti.Povestile noastre ne transmit mesaje din vechi timpuri,sunt atat de inspirate si pline de invataminte!
Puteti sa ignorati nestiinta limbii romane dar nu uitati sa le spuneti copiilor povestile noastre pt. ca mesajul lor este nepretuit si sa-i obisnuiti cu obiceiurile noastre pt. ca au rostul lor.

Mergi la inceput