Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

nasoala veste...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

da avalon....vestea este rea si de fapt din toata povestea asta ce mi se pare cel mai rau este ca suntem condusi de dobitoci...fie ca sunt cei care scriu legi si le formuleaza ca naiba, fie cei care le interpreteaza aiurea dar au in mana puterea...sa te judeci cu CNAS (in fond ei sunt cei care gestioneaza asta) e complicat si extrem extrem de anevois mai ales de unul singur..
si nu e unicul caz in care mi se dovedeste in ce tara traiesc...

35+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutel spune:

buna ziua, ma numesc simona si sunt insarcinata in 8 luni,am lucrat la negru deci fara contract de munca, sotul lucreaza in spania cu contract de munca cu acte legale ,eu stiu ca nu am nici un drept financiar din partea statului privind concediul si cresterea copilului pana la doi ani,intrbarea meaeste daca sotul poate sa isi ea el concediul de ingrijirea copilului pina la doi ani,dorinya noastra este sa revina in tara dar cu aceasta conditie deci daca sotul poate ce acte si ce demersuri trebuie sa urmam cui trebuie sa ne adresam? va multumesc si astept raspuns urgent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mesaj recuperat

autor:
taminia21

buna!toata lumea iti cere ajutorul incerc si eu poate poti sa ma ajuti cu un raspuns.am lucrat pana pe data de 5 aprilie intr-un loc si de pe data de 13 aprilie am inceput sa lucrez in alt loc.sunt insarcinata in 5-6 sapt deci dpn este pe 30 martie 2010.imi afecteaza in vreun fel faptul ca am doar 3 luni de munca aici pt indemnizatie?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Nu conteaza in cate locuri ai muncit, Taminia. Conditia este doar sa nu ai intreruperi in munca 12 luni anterioare nasterii copilului.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muntanuc spune:

sunt in concediu de crestere a copilului din mai 2008, deci pana in mai 2010. ce se intampla daca un al dolea bebe se va naste dupa terminarea concediului, adica dupa mai 2010? va fi nevoie sa revin la servici pana se naste? pot "profita" de cele 126 de zile de concediu pre/post natal, astfel incat sa nu ma mai intorc la servici intre timp? (relatia cu angajatorul nu e tocmai una buna). multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinaa spune:

Buna,

Am si eu o intrebare, nu stiu daca a ridicat cineva aceasta problema.
Sunt insarcinata in 16 saptamani.De peste 2 ani si jumatate lucrez la o casa de productie tv cu contract de drept de autor(la care firma plateste impozit de 10%).De anul trecut, din luna martie, sunt angajata si cu carte de munca la o alta firma;sunt angajata pe salariu minim, 4 ore(adica pe 300 ron).Mentionez ca in fiecare an am trimis declaratia 200 la administratia financiara. Anul acesta am primit decizia de impunere privind veniturile pe 2008 si trebuie sa platesc o diferenta de impozit de 6%(cica s-a schimbat legea si toata lumea trebuie sa plateasca 16% impozit, adica 10% firma si diferenta de 6% eu).
Intrebarea mea este:
veniturile provenite din drepturile de autor se vor lua in calcul la indemnizatia de maternitate?(cei de la firma mi-au zis ca nu se iau in calcul pt ca ei au platit impozit de 10 % si cica se iau in calcul numai veniturile impozitate cu 16%.chiar si asa,eu oricum imi voi plati acea diferenta de 6% conform deciziei de impunere pe care am primit-o.)Deci, se iau in calcul drepturile de autor sau nu?
nu stiu daca am fost suficient de explicita, dar m-au bulversat vestile astea...
multumesc anticipat, astept sa ma lamuriti si pe mine

Irina16+ si Viviana(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinaa spune:

Buna seara,
Revin cu o completare la mesajul anterior.Tocmai am aflat ca nu trebuie sa platesc acea diferenta de 6% la impozit.
Asadar, intrebarea mea ramane:La calcularea indemnizatiei se adauga si veniturile din drepturi de autor(pentru care s-a platit impozit de 10%)?
Multumesc!

Irina16+ si Viviana(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi_for spune:

buna ziua,
lucrez pe perioada determinata pana la 31 august 2009, in prezent sunt in concediu prenatal, am inteles ca de la 1 sept. casa de asigurari imi va plati concediul direct.intrebarea mea este cand trebuie sa ma prezint la ei si ce acte trebuie sa duc, sau doar foaia de concediu medical?
cealalta nelamurire este daca nasc dupa data de 31 august mai beneficiez de prima de nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciLu spune:

Buna ziua,
nu stiu unde sa postez intrebarea...asa ca , va rog ....
cand se poate face incredintarea copilului sotului, sotiei acestuia in vederea adoptiei ? In lege spune ca nu este necesara, dar nu se intelege ca nu s-ar putea...imi pun aceasta problema pentru ca pana la finalizarea adoptiei prin hotararea judecatoreasca, care dureaza aprox. 3 luni , doar daca exista aceasta incredintare, beneficiezi de CIC.

Multumesc, L

Mergi la inceput