Arsura zahar ars
Buna ,
Mi-a cazut o picatura de zahar ars pe antebrat usor lateral(la incheietura cu palma. Pe locul in care a cazut picatura am pus imediat neopreol.Acum la sfatul unei doctorite de la Salvare m-am spalat .Ea m-a sfatuit sa pun cartof crud si apoi miere .
Portiunea aceea unde a cazut zaharul este alba la culoare dar nu a format basica .Imprejurul ei s-a inrosit apx 1 cm .
Puteti sa-mi dati un sfat ? Ce sa fac , sa incerc sa indepatez acea parte alba daca pot sau sa o las asa ?Cum e mai bine ?
Raspunsuri
sanziana72 spune:
Mierea e intradevar foarte buna. Eu o pun imediat ce m-am ars si o las acolo. In felul acesta nici nu ma mai doare si se si vindeca bine.
Ca sa nu de murdaresti, pui miere pe locul respectiv si putin in jur si lipesti niste hartie igienica deasupra. Lasi asa cam 24h. Poti sa pui si un leucoplast tinand cont de faptul ca e o zona in continua miscare.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Iael spune:
Am pus aseara cartof ras cum m-a sfatuit doctorita de la Salvare , dar ulterior s-a format o basica . Am pus apoi miere si un mic pansament .Am spart astazi usor basica , altfel se spargea singura , dar am lasat acolo pielita aceea .Acum ma gandesc sa o las asa ca sa se usuce fara sa mai pun miere .Albus se pune imediat sau si in zilele urmatoare ?
Sanziana , Cris
CorinaDani spune:
Buna,
Tot miere iti recomand si eu, dar sa fie naturala (adica de la un producator cunoscut si in care ai incredere, ca sa nu fie falsificata cu zahar sau alt indulcitor).
Cu albus de ou am inteles ca trebuie sa te dai imediat dupa ce te arzi/oparesti, se intinde strat dupa strat, albusul e bogat in colagen si ajuta la vindecarea pielii, impiedica formarea acelor basicute.
Acum, ca deja s-a spart basica, se va vindeca de la sine locul, incearca sa pui un pansament astfel incat sa nu se ia acea coaja/pielita, pentru ca se poate infecta rana sau iti poate ramane un semn.
Poti de exemplu sa tamponezi zona respectiva cu putin Rivanol (nu ustura, dar usuca si dezinfecteaza). Daca zona incepe sa supureze, poti aplica un unguent pentru arsuri (pe vremuri era Jecolan(?), acum cred ca e buna orice crema pe baza de pantenol, mi se pare chiar ca exista Bepanthene pentru arsuri) sau putin din continutul oricarei capsule de antibiotic.
De ex. inainte de Paste, mama s-a ars putin la mana prin atingere de tava incinsa a cuptorului. Imediat i s-a format acea basicuta cu lichid, s-a spart, dar rana a inceput sa supureze, nu se prea vindeca bine (e si incapatanata, i-am zis sa nu mai tina mana in apa sau sa-si puna manusi cand spala vase, macar 2-3 zile). O deranja din ce in ce mai tare acea rana, devenise dureroasa, se si umflase putin in jurul zonei arse. I-am spus sa incerce sa foloseasca putin din unguentul Mustela Stelatopia, pe care il am in casa (just in case) pentru iritatia severa de scutec a fetitei. Ei bine, pe langa faptul ca i-a protejat foarte bine rana, s-a vindecat si a facut crusta in max. 2 zile, iar acum nu mai are nici un semn.
Asa ca am mai gasit o utilizare pentru aceasta crema-minune, pe langa scopul pentru care a fost creata...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Alinutzaa spune:
Buna
Ti-au dat fetele sfaturi plus ca din ce am citit se pare ca totul a trecut deja. Dar ma bag si eu un pic in seama ca poate aceasta info este de folos cuiva.
Eu folosesc cu mare succes Fenistil Gel. Este bun pentru: arsura cu ulei incins, fier de calcat sau orice altceva fierbinte (ca doar sunt mare gospodina ) - trece usturimea imediat, calmeaza roseata, nu se mai face basica, trece totul ca si cum n-ar fi fost, piscaturi de insecte. Cica e bun si pentru arsuri solare, dar asta nu am experimentat inca.
Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)
Un pici pe nume Tudor
diana11 spune:
Foarte bun este spray-ul Aloe First, pentru arsuri. Ideal ar fi sa-l aplici imediat ce te-ai ars. Mama mea s-a ars pe un san cu ulei incins, nu s-a dat imediat cu First, dar l-am utilizat si pe urma cu succes, plus crema cu propolis tot de la Aloe. Deasemenea am luat de la farmacie crema cu galbenele si propolis. S-a vindecat remarcabil avand in vedere marimea arsurii. Altceva ar mai fi o crema Dermazin, asta i-a prescris-o medicul sau spray beoparox ( sper ca am scris bine).
Sanatate