E adevarata stirea despre radarele fixe ? Help !
Raspunsuri - Pagina 2
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Crinutz Pai le-au lasat ca alea sunt singurele care apartin in totalitate Politiei si nu altora scrie in stire. "Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu" http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007 |
Eu nu am citit stirea, am vazut pe realitatea si acolo au spus doar ca nu exista cadrul legal De-aia ma intrebam de ce pentru alea de pe dn1 exista cadrul legal. dar nu am dezvoltat e adevarat.
Simali, strategic la iesirea din localitate, adevarat, desi la mine era fix langa trecerea de pietoni din mijlocul satului, dar a doua oara cand am trecut pe-acolo nu aveam mai mult de 50. SI nici prima data nu am calcat-o la podea, aveam 60, dar am fost buna de plata.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!
Andreea mama de Filip si Georgia
paula2003 spune:
Da, este adevarat stirea, dar nu si pentru cele de pe DN 1. Astia au contract cu o firma bazata si au actele in regula .
Dar politia tot te poate fenta cu radar pe masina. Am vazut eu pe drumul spre Brasov, masina obisnuita in trafic si cu radar. La 1 km, te oprea sa te intrebe de comportamentul tau in trafic si iti prezenta filmuletul .
Sau stau pe margine drumului si au radar in masina. De regula le vede cel din dreapta ta dupa ce treci de masina.
Eu spun sa respectam limita de viteza si atunci nu vor mai muri asa de multi oameni, sau nu vor mai ramane infirmi pe viata.
Imi este frica de motociclisti in trafic. Ii evit...cat pot.
Adriana1979 spune:
Bine ca le-au scos, ca sa nu se mai imbogateasca toti asa usor!
Intradevar cel mai bine e sa se circule regulamentar. Am vazut o faza cand un idiot mergea cu viteza mare si cand a vazut radarul fix (era deja in dreptul lui) a franat brusc si uite asa s-au ciocnit vreo 3 masini in lant.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Adriana1979 Bine ca le-au scos, ca sa nu se mai imbogateasca toti asa usor! Intradevar cel mai bine e sa se circule regulamentar. Am vazut o faza cand un idiot mergea cu viteza mare si cand a vazut radarul fix (era deja in dreptul lui) a franat brusc si uite asa s-au ciocnit vreo 3 masini in lant. |
Totusi unde-i nesimtirea mai mare, de partea celor care iau banii din buzunarele altor nesimtiti sau de partea acestora din urma care decat sa ridice piciorul de pe pedala de pe acceleratie prefera sa fie ridicate radarele?
simali spune:
citat din mesajul lui paula2003 Eu spun sa respectam limita de viteza si atunci nu vor mai muri asa de multi oameni, sau nu vor mai ramane infirmi pe viata. Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank">Copiii nostri 1 |
Sa sti ca foarte multe accidente se petrec si din cauza celor ce se tarasc literamnete pe sosele cu 20km la ora - ca e din cauza starii jalnice a masinii, ca sunt soferi slabi, ca le e frica, nu comentez. Am vazut multe situatii in care alti soferi, enervati de acest tip de conducere, s-au lansat in depasiri riscante sau au depasit pe linie continua, etc. Sunt tari in care si pentru conducerea sub limita de viteza admisa primesti amenda. Poate nu faci tu accidente, dar ii provoci pe altii sa le faca.
Ma deranjeaza ca la noi se discuta numai de viteza. Dar despre soferii slabi? Eu n-am mai vazut de ani buni un politist care sa opreasca pe cineva (si macar sa atentioneze, nu obligatoriu sa amendeze)pentru:
- talonare in trafic;
- intoarcere pe linie continua;
- stat la semafor in ciuda faptului ca el face dreapta si are semafor clar de intremitent;
- nerespectarea semnelor de circulatie;
- neacordare de prioritate;
- parcare "nesimtita" pe 3 locuri (in conditiile in care suntem la baioneta cu locurile de parcare)
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
Ana68 spune:
Informare privind suspendarea avizelor de func#355;ionare a camerelor fixe
Dupa cum poate cunoasteti deja din mass-media, Inspectoratul General al Politiei Romāne a retras avizul de functionare a camerelor fixe montate īn tara la data de 24-04-2009. Retragerea avizului de functionare a venit ca urmare a controalelor efectuate de Autoritatea Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice īn judetele Cluj, Mures si Brasov si īn urma sesizarilor primite de la Inspectoratul General al Politiei Romāne (IGPR), se pare ca IGPR a sesizat "lipsa cadrului legal general de functionare pentru aceste sisteme" si a decis ca personalul Politiei sa nu mai emita amenzi pe baza acelor camere. Suspendarea este temporara pe perioada anchetelor desfasurate de ANRMAP, conform cu comunicatul de presa al IGPR: "Inspectoratul General al Politiei Romāne a dispus suspendarea activitatii sistemelor de radare fixe, prin retragerea avizului, la data de 24 aprilie a.c., pana la momentul la care vor fi reglementate aspectele legale privind contractele īncheiate īntre autoritatile publice locale si societatile comerciale īn cauza." Din informatii neverificate oficial, toate camerele fixe montate īn tara de catre urmatoarele firme: 1. Academia Internationala de Siguranta Rutiera (IRSA) prin M ASSOCIATES LOGISTIC & TRADING SRL Bucuresti2. CODEC SRL Cluj Napoca3. BENEFIC SRL Cluj Napoca prin contracte de colaborare īn participatiune cu primariile nu mai pot emite amenzi īncepānd cu 24-04-2009. Amenzile emise pana la data de 24-04-2009 vor fi procesate īn continuare si vor fi trimise celor care au īncalcat limita de viteza. Asta īnseamna ca toate camerele tip GATSOmeter DRCS (Arges/Ialomita), CODEC C01 si VITRONIC PoliScan speed (inclusiv cele 2 mobile LASER din jud. Sibiu si Arad) sunt inactivate īn acest moment. Camerele mentionate mai sus pot functiona īn continuare, depasirea vitezei poate fi īnregistrata, ele vor fi "vazute" de detectoarele de radar, suspendarea lor nu va duce automat la demontarea lor sau oprirea din functiune. Desi ele pot functiona, Politia nu mai emite amenzi pe baza lor. Suspendarea este doar temporara. Eventuala oprire si demontare a lor va veni probabil dupa ce ANRMAP va da īn judecata primariile pe raza carora acele camere au fost montate ai procesele vor fi castigate īn instanta de ANRMAP.Este posibil ca unele contracte firme-primarii si nu poata fi atacate, deci ne putem astepta ca unele camere sa emita din nou amenzi, dupa ce suspendarea va fi ridicata. Camerele fixe GATSOmeter GTC-D de pe tronsonul DN1 Bucuresti-Sinaia (Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Cormarnic, Sinaia) care au fost cumparate de catre IGPR īn 2006 vor functiona si vor emite amenzi īn continuare.Camerele mobile din dotarea Politiei vor suplini camerele fixe suspendate. Īn cazul īn care anumite camere fixe vor fi declarate ilegale īn urma unui proces īn instanta castigat de ANRMAP, va fi posibil ca amenzile emise de acele camere pana la 24-04-2009 sa poata fi contestate īn justitie de catre cei care le-au primit. Vom urmari cu atentie situatia camerelor fixe īn cauza si pe masura ce starea lor se va schimba prin demontare/oprire sau mutarea lor īn alta parte va vom informa īn timp util. Veti primi īn continuare alerte pentru toate camerele, inclusiv pentru cele suspendate pana cānd situatia lor se va lamuri īn mod oficial. Nu va recomandam sa ignorati prezenta camerelor fixe suspendate! Asa cum au fost suspendate pe neasteptate, tot la fel de repede pot emite din nou amenzi!
Sper sa va ajute informatia.
Edit:gata,am refacuto...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Album pi casa
Pi casa nou
Amalgam de ganduri
capcaunul spune:
citat din mesajul lui simali foarte multe accidente se petrec si din cauza celor ce se tarasc literamnete pe sosele cu 20km la ora |
Care fraza ar avea mai multi sorti de izbanda in reducerea numarului de morti si accidentati pe sosele,
reducerea vitezei pana la limita evitarii oricarui pericol
sau
marirea vitezei pana la limita evitarii oricarui pericol?
Au mai fost www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1261130-demnitar-batut-bestialitate-spp-isti.htm" target="_blank">unii care si-au varsat naduful pe unul ce conducea prea incet ... (si culmea tupeului, avea si Trabant)