M-am hotarat.........adoptie(61)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adenuti spune:

la multi ani MARIA sanatate noroc si multa iubire .
felicitari la toate fetele care si-au gasit puiuti sa fie sanatosi sa se bucure de clipele minunate .

nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adenuti spune:

eu sint trista ,nu se intevede nimic cica nu sint copiii adoptabili .
nu mai am rabdare si nu stiu pe ce drum sa-o iau poate imi vindeti si mie un pont ,poate stiti si alta cale mai incrucisata pe care pot sa-o urmez .va rog ma arde asteptarea asta nimeni nu-mi da nici o speranta .
nu stiu cum sa mai ma comport cu asistentele maternale ,sa stau si sa astept ,sa le presez , poate imi dati voi un sfat

nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

N-am timp sa scriu decat un rand:
pentru cele care sunt triste ca nu se intrevede nici un pui la orizont, va scriu ca informatie (nu fac campanie " adoptati si copiii rromi :)))), doar ceea ce am observat din experienta proprie:
cand dadeam cereri pe fax intreband daca au vreun copil negru (african) am fost sunata (prompt! fara insistente, fara pile, din propria initiativa a celor de la respectivele DPC-uri) si intrebata: "stiti, nu avem copil mulatru, dar avem copii sanatosi, de varste mici (adica sub 3 ani) de etnie rroma, nu sunteti interesata"? Mai ca nu se rugau de mine sa merg sa vad copiii. M-am lamurit ca exista copii adoptabili, sanatosi si de varsta mica, dar de etnie rroma.
In curand sper sa fiu mama unui astfel de mic puradeu, poate ceea mai tuciurie dintre toti, dar cu siguranta cu nimic mai prejos decat oricare alt copil de pe lumea asta. Sotul deja ma mai striga in gluma prin casa "piranda" :))))

E un copil foarte darnic (inclusiv cu bomboanele dupa care e lesinata si cu jucarii), ascultator si extrem de milos (e disperata daca din greseala loveste pe cineva sau ceva), e foarte politicoasa (spune buna zua si motanului cand intra in casa :)))Toate astea mi-au intarit convingerea ca va fi un cetatean de nadejde :))

Ati putea incerca sa mergeti sa vedeti si un "astfel" de copil, chiar daca sunteti siguri ca nu vreti un copil rrom. Macar sa vedeti ce simtiti, oare chiar nu simtiti nimic? Probabil o sa credeti ca sunt fara suflet ca zic sa mergeti sa vedeti chiar daca stiti sigur ca nu vreti copil rrom, ca asta e joac cu sentimentele copiilor. Poate fi o experienta esuata (copiii nu stiu insa cine sunteti si de ce mergeti la ei, puteti fi niste simpli musafiri ai maternalei) .....sau poate fi singura sansa a acelui copil de a avea o familie.

Cu drag, Manuela

PS daca vreti, dati-mi PM si va scriu care judete mi-au spus mie ca au copii rromi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

adenuti, te rog editeaza si mai pune spatii intre emoticoane, ca s'a cracanat pagina in ultimu' hal !!!

mersi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenul spune:

Ma alatur si eu celor spuse de Manuela.In plus,in afara de copii de etnie rroma exista si copii adoptabili de varste mai mari , sigur exista !
Nici eu nu fac campanie dar luati in consideratie si acest lucru.
Exista si topicul redeschis privitor la adoptia unui copil mai mare.
Atata timp cat este iubire de daruit, nu mai stati pe ganduri si nu mai asteptati pentru ca nu aveti ce.
Nimeni nu vine sa ne puna in brate copilul perfect.Se pot face cereri catre alte judete asa cum a facut Manuela si vi se va raspunde .Noi daca nu incercam singure sa ne gasim copii , nimeni nu ne-ar fi chemat nici pana in ziua de azi.Asta nu inseamna ca noi am facut bine sau rau , dar ne-am asumat asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Manuela si Carmen .
Alexa Ioana si Mmmaria, iertati-ma ca sunt necomunicativa dar sunt panicata rau cu licenta, mai sunt 6 zile pana la predarea ei integrala si ma straduiesc sa o termin la timp .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

E foarte adevarat ce spuneti voi fetelor,nu trebuie sa avem prejudecati dar ce ne facem cand ni se spune ca nu exista copii adoptabili de nici un fel???nici mici,nici mari , nici de etnie rroma nimic......si ma refer strict la copii sanatosi.
AS ne-a propus un copilas dar cu probleme medicale in rest nimic.
din tara deja mi-au venit niste raspunsuri negative.......so??
Bafta fetelor care sustin ex de licenta!

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

...mai exista si varianta 'plasamentului'. S-a mai discutat despre asta mai demult pe forum. Are niste riscuri si mai trebuie si un DPC care sa fie deschis la o astfel de procedura pentru cei cu atestat de parinti adoptabili.

Citat:
Cu rasfatzul....aici nu pot sa te ajut, aici eu una ma declar invinsa fara drept de apel.
Subscriu. Cei mai multi adulti cu care ne intalnim spun ca Mihai e foarte rasfatat. So what? Spinarea mea, urechile mele, somnul meu... Mihai e politicos si sociabil, iar la gradinita e relativ cuminte. Nu scrie nicaieri ca rasfatul dauneaza comportamentului prosocial, sau ca n-o sa fie un adult ok.

ioana, mama lui Mihai
http://family.webshots.com/photo/2264295990103287451VZFvvq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Pana la urma variante sunt o gramada, totul e sa avem "usi deschise"
Din pacate nu intotdeauna se deschid "aceste usi" chiar daca te duci pregatit si atunci ce mai faci?
In fine, eu si toate fetele care suntem aspirante sper sa ne gasim puiul prin orice metoda.
va pup si week-end placut!

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Simo la Cluj ai intrebat?Stiu sigur ca sunt copii adoptabili sanatosi insa de etnie rromi.Chiar saptamana trecuta discutam asta cu asistenta sociala.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput