ClickRomania Joc flash judetele Romaniei
Salut.
Intotdeauna am avut probleme cu geografia si nu am stiut niciodata unde se afla judetele Romaniei, ca sa nu mai vorbim de orase. Asadar m-am hotarat ca poate printr-un joc o sa pot sa le retin mai usor. Joculetul este simplu, insa sper sa va placa, m-am apucat de flash de curand ca un hobby, pasiunea mea fiind limbajul java.
De fapt tot ce trebuie sa faci, la nivelul 1, jocul numeste un judet si trebuie sa dai click pe harta indicand judetul corect. Este ca si cand ai avea harta acoperita(adica sa nu vezi numele judetelor) si iti propui sa arati pe harta unde se afla un anumit judet. La nivelul 2 apoi trebuie sa spui judetul unde se afla un anumit oras.
Pot sa va zic ca metoda chiar functioneaza cel putin judetele am reusit sa le invat destul de rapid, cu orasele nu merge la fel de bine, probabil sunt prea multe
si nu am aceeasi dexteritate. Am zis sa incerc sa va prezint si voua acest joc poate mai sunt oameni in situatia mea de a fi ignoranti la geografia romaniei, sau poate sa ajute elevii sa le invete de la inceput.
Am facut si un top al jucatorilor, poate motivez mai mult oamenii sa joace pana devin experti la geografie.
In joc, scorul creste cu fiecare raspuns corect, cu cat raspundeti mai repede cu atat primiti un scor mai mare, daca raspundeti gresit scorul se scade, daca nu raspundeti pana expira timpul, scorul ramane acelasi asa incat nu este necesar existenta unui buton de pauza si-l puteti lasa sa ruleze in background.
Jocul se afla la
www.travelingwiki.org/index.php/ClickRomania" target="_blank">http://www.travelingwiki.org/index.php/ClickRomania (http://www.travelingwiki.org/index.php/ClickRomania). Incerc sa-l fac public ptr ca sper sa ajute pe copii sau de ce nu si adulti(cazul meu).
Raspunsuri
abramburika spune:
Fff frumos joculetul. Bravo!!
Eu sunt pasionata de geografie, dar nu sunt un as in materie, ma descurc. Ar fi interesant de facut asa ceva si cu tarile lumii si capitalele lor.
Dragostea pt. geografie ne-a transmis-o diriginta noastra din sc. generala, tot prin joc. Dupa predarea materiei ne facea un fel de rebus cu notiunile invatate, ceea ce era mai distractiv. Bravo inca o data si succes la invatat!
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
ni-na spune:
Craiova este pozitionata aiurea.
Te-ai axat pe cateva judete iar pe altele le-ai neglijat elegant.......sichiar imi place jocul,
sbalamaci spune:
Buna, ma bucur ca mai multa lume il gaseste util. As vrea sa mai fac un alt joc si ptr tarile lumii, ma gandeam macar la tarile din Europa, insa de ce nu la toate tarile lumii, dar din pacate o sa mai dureze ceva pana o sa mai am nitel timp liber - asta dupa ce o sa mai pun orase ptr ca intradevar deocamdata doar unele judete au orase din care se intreaba dupa cum a observat ni-na.
Si tocmai mi-a spus un prieten de Craiova:) Am reparat.
Merci de feedback si de observatii.
Lorikay spune:
Ce bine ar fi daca macar cateva minute din zi ar fi acordate de copii(de ce nu si de adulti) unor astfel de jocuri.
crisseis spune:
Foarte instructiv jocul, chiar si pe mine ma ajuta:P
O sa-l recomand si copiilor mei, pentru orientarea pe harta tarii. Felicitari! Astept si unul pentru tzari, macar ale Europei.
pd spune:
Foarte interesant jocul, dar am cateva observatii:
- orasul din judetul Brasov eu stiu ca se cheama Sacele, nu Sacelele
- orasul Sebes cred ca este in judetul Alba si nu in Arad. Cel din Arad se cheama Sebis.
- Denumirea actuala a orasului Colibasi din judetul Arges este Mioveni.
Daca observatiile mele sunt gresite imi cer scuze.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze 2008 si altele
Vacanta Antalya
sbalamaci spune:
Merci pd, observatiile tale din pacate nu sunt gresite:) ci sunt toate corecte. Le-am modificat.
sbalamaci spune:
Buna,
Am gasit si exista si un joculet cu tarile lumii http://www.trip-links.com/games .