Frustrarile unei mame din Bucuresti (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Cand am fost la fratele meu in Anglia am vazut in autobuze saptii destinate celor care au carut sau invalizilor. Fratele meu ne-a facut instructia, mie si sotului, daca vine cineva cu carutul si ne da la o parte sa nu ne uitam urat ca acolo este destinat ptr asa ceva.
Si aici sunr autobuze care au locuri speciale ptr carut sau cei invalizi nu numai in autobuz dar si la metrou. Sunt unele autobuze care sunt mai inalte si soferul coboara sa ajute mamica sa urce si sa coboare cu carutul, daca aceasta coboara pe usa din mijloc se gaseste cineva sa o ajute. Soferul lasa intr-o parte putin masina sa coboare cei care au carut, batranii care se misca mai greu. Si in Bucuresti la noile masini, la Mercedes-uri sunt prevazute cu rampa si soferul este obligat sa lase un pic masina intr-o parte sa faciliteze coborarea, dar nu stiu sigur daca rampa se da manual sau automat.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

Draga Aura cu toata stupoare am sa iti spun o intamplare vazuta ieri

o bunica cu carutu dorea sa se urca in autobuz la usa a 2-a , toata lumea s-a inghesuit sa se urce , barbati , femeie tineri batrani , dar nimeni nu a vazut ca ea vrea sa se urce in autobuz cu nepotelul , se vede pe fata ei ca a ramas cun un gust amar , dupe ce cred asteptase autobuzul cel putin 10 min

Nu mai spus ca cea ce spui tu acolo e povesti ptr oamenii = soferii din bucuresti,ce este in tara nu stiu, dar cu siguranta in bucuresti nu se face asta, chiar daca autobuzele sunt prevazute cu acea rampa de altfel, nici locul destinat caruturilor ( fie ca este persoana cu dizabilitati sau e o mamica ) daca spui calatorilor sa se dea la o parte se uita cam urat la tine , ceva de genu ce cauti tu cu carutu in autobuz

Nu sunt mamica , dar am fost bona 5 ani , plus sora mea are 2 copii si ne am tot lovit de asa ceva in bucuresti

pana la mai putin de 3 luni

Mergi la inceput

Eu stiu ce este in Bucuresti ca doar am stat aproape 7 ani, teoretic soferul ar trebui sa lase rampa sa se poata urca persoanele cu carucioarele+ lumea trebuie sa fie intelegatoare, practic sta altfel situatia. O singura data pe 335 am vazut cum soferul coboara rampa sa urce un domn care era in carut si lumea s-a dat la o parte sa-i faca loc, kulmea fara sa comenteze si fara sa se uite urat, sa stea in spatiul destinat ptr asa ceva.

AURA

Mergi la inceput

Culmea ca tot pe 335 am vazut si eu scena cu acea bunica si carutu , la piata definului , eu fiind in autobuz

Nu am vazut niciodata decand sunt autobuzele noi o ramapa coborata

Oricum eu am ajuns la concluzia ca nu merita sa imi toc nervii si linistea ca sa obtin acele chestii ptr ca atata timp cat lumea nu parcheaza regulamentar lanaga trotuar si sa imi lasa spatiu liber ptr trecerea de pietoni efectiv ma/ne lupt/am cu morile de vant

Mergi la inceput

Inseamna ca atunci a fost o MINUNE , trebuia sa mi-o notez, cred ca era soferul in toane bune si oamenii din masina, dar masinile noi au rampa de coborare, dar din pacate nu este folosita.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu n-am tupeu sa plec de acasa cu caruciorul, de exemplu catre centru...
Incerc sa imi rezolv treburile de acasa (de ex plati facturi), prin cartier (de ex cumparat maruntisuri) sau, ca timp, seara sau in weekend (alte cumparaturi)...
Totusi este cumplit de obositor, te simti legat de maini si de picioare...

In urma cu cateva saptamani, la Carrefour, am avut nevoie sa schimb un pampers. Am aflat ca nu au zona amenajata pentru asa ceva. Si au dat din umeri. Le-am facut o reclamatie in scris, la care nu am primit inca raspuns (DACA voi primi vreodata raspuns, chiar si nemultumitor...)
Asa ca am incercat sa schimb copilul pe o bancuta din cele centrale. Cu greu am gasit un loc unde sa ma asez (de ce naiba sunt frate ocupate?? Dupa ce termina lumea cumparaturile, nu se duce acasa???)
Bineinteles ca s-a pus pe urlat si toata lumea se uita la noi S-a dovedit a fi un pampers "alarma falsa" dar totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Frustarile unei mame in Bucuresti mi se par nimic pe linga lipsa totala de facilitati pentru oamenii in carucioare. Nu sint rampe, nu sint lifturi la metrou, nu sint trotuare libere si drepte, nu e respect pentru ei. Un copil sta in carut 1-2 ani si e dus de un adult sanatos care isi permite sa faca slalom printre masini, sa ridice carutul la borduri si pe scari. E greu, dar cu ceva efort si nervi se poate depasi situatia, care oricum tine putin. Vreau sa spun ca daca de niste oameni condamnati sa stea in casa nu le pasa, cum credeti ca o le pese jigidiilor de la primarie de niste mame tinere???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Din fericire eu sunt mamica de sector 3... si zic din fericire fiindca multe magazine, farmacii in sect.3 au rampe, trotuarele sunt destul de largi si locurile de parcare sunt clar delimitate de stalpisori, fiind loc destul pentru carucior.
Locurile de joaca nu sunt o problema, in preajma blocului meu sunt in nr. de 4, fara sa socotesc si parcul mare IOR si nu s-a intamplat niciodata sa nu ma lase sa intru cu caruciorul in magazin.
Cu autobuzul sau metroul nu prea circul, este adevarat, cat Rares a fost de plimbat in carut mi-am tot platit utilitatile de acasa, pe internet, (chiar si unele cumparaturi le-am facut tot pe internet si imi aduceau ei acasa produsele)iar pentru urgente, am luat taxi-ul si am avut bafta de soferi draguti, care m-au ajutat de fiecare data sa strang/desfac carutul.
Insa frustrarea mea sunt proprii vecini, cu care nu ne-am putut intelege sa punem bani pentru o rampa la scara de la intrarea blocului, iar administratora tot ridica din umeri daca-i spui asa ceva...

Mergi la inceput

aia cu vecinii e chiar nesimtire totala

Natasa ai mare dreptate , de multe ori ma uit la scarile de metrou si ma gandesc la cei care sunt in carut cu anii si ca bietii ptr ei nu sunt de loc facilitati

pana la mai putin de 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory_28 spune:

Cand eram insarcinat nu mergeam la casa prioritara...imi era rusine sa fac scandal. Insa acum, cand merg la cumparaturi si il am si pe Mihnea cu mine, merg numai acolo.Cred ca acum sunt indrazneata. Intr-adevar, nu avem conditii, dar nici oamenii nu au bunavointa si nici educatie.Am putea fi altfel, daca ne-am dori acest lucru, insa suntem atat de rai...

Mergi la inceput