sunt disperata
![](images/user_woman.png)
Sunt disperata am o mare problema.Acum incerc sa va explic totul pe scurt.Eu stau cu un italian si avem un ingeras impreuna,lucrurile de la inceput nu au mers dar aveam doua luni cand a facut primul scandal a spart usa ,a tipat a facut un scandal monstru.In timpul sarcinii a mai facut scandaluri,morivele erau banale(ex daca ii ziceam sa iesim la plimbare etc.)nu vreau sa va plictisesc vreau sa ajung repede la esential.cand ingerasul avea doar doua luni el a facut un alt scandal in timp ce eu ii dadeam sa papa la baitel binenteles il aveam in brate,ce a facut el! Se enerva-se ca i-am zis sa ii dea un pic masina cumnatului meu sa-si faca cumparaturi si a aruncat cu un tenac de cd-uri in mine si a aruncat calculatorul jos.Eu binenteles am inceput sa plang si copilul tremura era foarte mic dar tremura,m-am dus in camera a venit dupa mine eu am pus baiatul jos in pat el a venit la mina ma inpins pe pat si a vrut sa dea in mine.Binenteles nu a prea reusit pt ca nu sunt o fire asa calma si am inecEpus sa ne impartim pumni ,palme, picioare apoi am tipat sa termine ca imi era frica sa nu loveasca baiatul.Incet incet dupa amenintari si vorbe grele a incetat.Am povestit un pic din ce am trait cu el nu zic ca nu am petrecut si clipe frumoase .Acum intrebarea mea este si va rog cine ma poate ajuta sa imi spuna cert daca eu m-am decis sa plec in Romania si sa iau normal si bebele cu mine ma lasa sa trec la aeroport cu el ?Legea o sa il dea lui daca nu mai vreau sa stau cu el?
cum sa procedez?Ce trebuie sa fac sa nu mi-l ia?
Va multumesc anticipat si sper sa ma ajutati cu un sfat
Si ma scuzati daca v-am plictisit
Poze Vacanta
Raspunsuri
sanziana72 spune:
Din pacate nu cunosc legea italiana ca sa iti pot da un raspuns.
Ar trebui sa mergi sa vezi cat mai repede un avocat care sa iti poata spuna in cunostinta de cauza ce si cum. In Franta stiu ca exista niste avocati comunitari pe langa primarie care sunt gratuiti. Ai putea incerca la unul din asta daca exista si acolo si nu ai bani sa mergi la unul cu plata.
Incearca sa ai martori la scandalurile pe care ti le face si daca da in tine. Face astfel de scandaluri si in public?
Ar trebui sa faci plangere la politie sau macar consemnare pentru episoadele violente care au fost. In general plangerea inseamna deschiderea unei unui proces (dar dureaza mult). Consemnarea (sau mana curenta) inseamna doar ca s-a inregistrat plangerea ta in baza de date a politie si nu e luata in considerare decat ca istoric in cazul in care depui o alta plangere si se deschide un proces.
Nu se poate sti cum va judeca tribunalul in cazul vostru, dar trebuie sa ai cat mai multe probe ca sa demonstrezi ca e un pericol pentru tine si pentru bebe. Tine un jurnal in care sa notezi toate scandalurile lui pt ca daca ajungeti in instanta sa poti da amanunte concrete.
Chiar daca tribunalul iti da tie copilul (si presupun ca asa vor face, dar ramane de studiat), s-ar putea sa nu ai dreptul sa parasesti Italia cu copilul fara acordul lui.
Unde v-ati casatorit, in Italia sau in Romania? Copilul are si certificat de nastere romanesc si cetatenie romana (daca nu, ii poti face la ambasada Romaniei deoarece tu esti romanca)? Copilul are pasaport? Italian sau roman?
Sunt o gramada de incertitudini, de aceea trebuie sa studiezi foarte bine legile si sa iti gasesti un avocat ca lumea.
Capul sus, vei gasi o solutie. Nu ii esti cu nimic datoare unei astfel de brute. Copilul tau are nevoie de o mama puternica si inteleapta.
Iti tin pumnii.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
camicreata spune:
Buna iti multumesc pentru sfaturi dar eu nu am bani de avocat stau intr-un sat si el mi-a deschis o firma pe numele meu.Copilul e italian nu are inca pasaport are doar 6 luni o sa incerc sa-l conving sa il faca.Nu suntem casatoriti si copilul are toate actele facute aici nu are nici un act romanesc.Martori la un scandal am sora-mea si cumnata-miu dar nu stiu daca o sa-i primeasca ca is rude cu mine.Stie si ma-sa de scandaluri dar binenteles ca tine cu el
Tre sa fiu prudenta daca fac plangere acum el cunoaste politia aci si o sa vina sa ii zica de plangere si o sa fie mai nasol.Vreau sa fac totul sa fie bine io fara copil sunt ca si moarta.Inca mai stau un pic sa vad cum merge treaba si la primul scandal fac primul pas.va pup
sanziana72 spune:
Ai putea incerca un troc daca spui ca a deschis o firma pe numele tau: "Nu ai nici o pretentie asupra firmei daca te lasa sa pleci cu copilul." Dar poti face asta doar cand vei fi la adapost si nu vei mai fi la mana lui.
Dar s-ar putea sa se agate de tine tocmai din cauza firmei (ca doar are nevoie de semnatura ta pe ici pe colo).
Din cate stiu se primesc si martori care sunt rude. E bine ca ii ai pe sora ta si pe cumnat care au asistat la un scandal.
Incearca sa il convingi sa mergi/mergeti cu copilul in vizita in Romania. Ii spui ca ai nevoie de ajutorul mamei tale pentru cel mic sau asa ceva. Cu ocazia asta va trebui sa ii faceti pasaport.
Altfel s-ar putea sa nu poti parasi Italia cu cel mic decat dupa ce se finalizeaza divortul.
Ce varsta are cel mic? Il mai alaptezi? Oricum, un copil mic e rar incredintat altcuiva decat mamei. Probabil ca el va avea drepturi de vizita (daca pleci in Romania asta ar insemna ca baietelul isi va petrece vacantele cu el). De aceea e foarte important sa demonstrezi ca e violent, pentru ca vizitele lui sa nu se faca decat sub supraveghere. Dar e greu de dovedit.
Incearca sa iti pui ordine in acte, sa ai bani pusi deoparte (de preferinta nu acasa). Ca atunci cand vei pleca sa ai cateva lucruri pe care sa te bazezi. Iar cand pleci de acasa sa poti demonstra ca ai facut-o din cauza scandalurilor si violentelor lui, ca nu era un mediu sigur pentru copil. Ca sa nu fii acuzata de parasirea domiciliului conjugal.
Studiaza bine terenul inainte de a te aventura ca sa ai mai multe sanse de izbanda.
Bafta si pentru cel mic!
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
camicreata spune:
Buna scuze ca nu am mai intrat dar nu am internet acasa si sunt la sora-mea tre sa scriu repede.Am scris in celelalte mesaje ca nu sunt casatorita cu el si baietelul are aproape 7 luni.Inca il mai alaptez.In legatura cu pasaportul,noi am zis ca mergem in Romania in august si i-am zis sa ii faca copilului pasaport la care mi-a raspuns ca-l trece pe al lui ca nu ii face pasaport.Copilul are actele toate facute aici nici unul romanesc.Nu stiu ce sa fac nu pot face inca plangere la politie trebuie sa mai astept sa faca un scandal mare.Acum situatia e calma am fost la mare in week-end dar intr-o seara la cina in restaurant a facut un pic de show dar silentios auzeam numai noi.Ce ma doboara pe mine este ca ma ameninta si ma termina psihic ma face sa inebunesc nu mai suport sunt zile cand imi vine sa plec cat vad cu ochii,sa-mi i-au copilul si sa nu ma mai gandesc ce-mi poate face legea.Eu vreau sa stiu cat de cat cum va reactiona legea in cazul in care nu vreau sa mai raman cu el si vreau copilul binenteles.Eu tre sa plec acum o sa intrun sa mai vad raspunsuriile.
va multumesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/abramburika/abramburika.jpg)
abramburika spune:
Nu stiu exact sa-ti spun despre lege si ce drepturi ai tu si copilul. E clar ca nu e de stat langa un astfel de om, dar o stii deja. Poate te-ar putea ajuta un tel. sau un mail, explicand exact situatia voastra, la fundatia www.doppiadifesa.it/" target="_blank">doppia difesa, care se ocupa exact cu asta, violenta asupra femeilor. Stiu ca au tot facut publicitate la tv despre aceasta asociatie.
Bafta si sa ne spui ce ai rezolvat.
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
sanziana72 spune:
Incearca sa dai un telefon la ambasada romana ca sa afli ce acte iti trebuie ca sa ii faci certificat de nastere romanesc.
Tatal a recunoscut copilul?
Daca l-a recunoscut iti va trebui probabil si semnatura lui.
Cu mersul in Romania, incearca eventual sa il convingi sa ramai ceva mai mult, daca el trebuie sa se intoarca mai repede din motive de serviciu si sa treaca copilul pe pasaportul tau sau sa ii faceti pasaport individual. Intreaba la prefectura ce acte trebuie pentru ai face pasaport copilului.
Si incearca la fundatia de care ti-a spus abramburika sau pe langa primarie. Ar trebui sa aiba un avocat specializat pe astfel de probleme. Nu te descuraja! Lucrul cu functionarii, chiar cei de la fundatii poate fi uneori obositor, dar daca insisti pana la urma te vor ajuta.
Cand ajungeti in Romania, daca nu i-ai facut certificatul de nastere romanesc pana atunci la ambasada, ia toate actele care iti trebuie sa i-l faci in tara. Acolo ii poti face si pasaportul romanesc. Nu te lasa dominata de el. Nu il lasa sa iti simta frica.
Bafta!
camicreata spune:
Buna fetelor am revenit cu o alta cearta.Vineri seara am plecat spre mare.Inainte sa plecam am mancat acasa.In timp ce io il asteptam pe domn sa vina de la munca il sun si unde credeti ca era?Domnul era la bar sa beie ceva,nu face abuz dar bea seara dupa ce pleaca de la munca cate ceva.dar unde este problema poate va intrebati.Si io va raspund.Cand ii spun haide sa-i cumparam la copil ceva de imbracat (nu ii cumpar multe dar acum creste repede si hainele trebuie cumparate)sau ce ii trebuie incepe sa injure si sa blesteme ca asa sunt ei de cand plecam pana ne intoarcem ca pierde vremea cu noi.Acum sa termin ceea ce am inceput.Io il sun de vre-o 5 ori el tot imi zice vin vin si apare dupa o ora.Cand apare tot el nervos ca l-am sunat si i-am inchis telefonul(ca i-am inchis tel nu e un gest frumos dar nerviiiii mei sunt la pamant )apoi se calmeaza imi zice ca nu mergem la mare apoi se razgandeste ca doar nu-i strica sa mearga.Ajungem la mare binenteles era vre-o 1 seara cu greu adormim.Sambata liniste si pace merge la 13:00 sa ia catelul(am primit catel de la un prieten de la lui pt sebi)vine acasa mancam in fine trece ziua.Duminica se trezeste adica l-am trezit la 9 ca trebuia sa-i vina un prieten cu greu se trezeste io treaza de la 4 noaptea ca a plans toata noaptea catelul.In sfarsit a venit prietenul lui cu un baitel de 20 luni si nevasta.Am fost la mare dim ne-am intors am preparat totul am mancat cand sa termin de mancat el zice ca nu ii plac castravetii ca nu ii place cum miroas.Mie mi-a venit pe moment sa zic "daca nu avea ce manca ii mancai si pe aia" e super pretentios la mancare.El atunci mi-a zis:"tu mananci si kk ca ai murit de foame in romania",ceea ce nu e adevarat am avut o viata grea dar nu am murit de foame.Va dati seama cum m-am simtit io in acel moment ne-am certat si nu am mai mancat nimic ,el a continuat sa manance nu e ca mi-a zis sa vin sa termin.In fine a dormit dupa ce a mancat si io am facut curatenie.Seara am mancat la restaurant apoi am plecat acasa sa termin ce aveam de facut sa las curatenie si sa ne intoarcem acasa.In timp ce spalam vasele el statea cu copilul in brate era mofturos vroia sa doarma.Incepe cearta imi zice io tre sa fac dus nu pot sta cu el io ii spun2 acum termin si il tin io nu vezi ca plange nici io nu am fost nici macar in baie",el imi zice "io nu am timp de nimic"dar toata ziua nu facu-se nimic.A trantai copilul in carut si a plecat la baie io cand am vazut ca plange bebe l-am luat in brate si i-am zis"daca esti nervos nu te razbuna pe copil",atata mi-a trebiut sa deschid gura a inceput show.Aveam copilul in brate ii dadeam sa suga a aruncat cu carutul in noi ma lovit doar pe mine apoi nu stiu ce avea in mana si vroia sa-l arunce si ma inpins pe mine.A facut dus io am vrut sa termin de facut curat de ma dat afara din casa cu copilul.Am coborat jos nu am zis nimic ca imi era frica sa nu mearga tare cu masina Nu va zic cum tragea dupa el catelul ala care nu are nici 2 luni.Nu vreau sa va mai plictisesc am trecut din nou printr-o seara de calvar.
Acum vreau sa va rog daca puteti sa ma ajutati cu un mesaj cu un sfat daca stiti legile. Va mai intreb inca o data daca plec cu bebe si il denunt copilul ramane la mine ?Io nu pot sta fara copil nu vreau sa risc nimic.Vreau sa fac totul calculat si fara regrete.Mi-au zis cateva fete ca poate ma poate ajuta marius cu un sfat.
Va multumesc si ma scuzati daca v-am plictisit.
daca am avut greseli ma scuzati tre sa scriu repede
Mona40 spune:
Draga Cami,
Am citit povestea ta fff trista..
Nu incape nici o indoiala ca singurul tau gand , ascuns sau nu este sa te indepartezi de aceasta bestie...
Nu ai specificat daca a recunoscut copilul in actul de nastere...
Daca da...e cam naspa..
Daca nu ....e mult mai simplu..
Banuiesc ca da de vreme ce ti-a zis ca-l trece pe pasaportul lui...
Din cate stiu eu...in Romania noua lege nici nu mai permite trecerea minorilor pe pasap parintilor, ci direct se face pas individual pt copil..
Intereseaza-te care e legea in italia...
Oricum, pe baza actului de nastere italian , tradus si legalizat cred ca poti sa-i obtii actul de nastere romanesc chiar prin ambasada. Poate nu e nevoie de semnatura lui, el nefiind sotul tau...
Cami, un lucru e cert...cum au zis si fetele, trebuie sa te documentezi si cu tot greul sa mergi la un avocat sau la acea fundatie...
Ti-as mai recomanda si fundatiile specializate in protectia femeilor....
Daca iti lasa semne de la lovituri...mergi repede la un doctor sa-ti constate loviturile, caci intr-un eventual proces sa poti folosi aceste constatari ale medicului...
Fii cat mai discreta sa nu-i dai de banuit...
Daca e prea mic satul , mergi la un avocat in alta parte....
Ufff...e tare greu....ai grija de tine si de copilas.
Inteleg ca ai rude acolo?
Nu poti sa-l parasesti pur si simplu?
Mona
:)
3 IUI nereusite, actualmente trat cu menogon , IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%
galliciana spune:
uffffffffff, ciudata poveste!!!!!!!! sincer!!!!
cred ca, cel mai important pt tine e sa te duci la politie, la medico-legal, cand e cazul, si apoi, totul va fi altfel!!
sincer, e f incurcata situatia ta, si, necunoscand legile resp., cine stie.....iti doresc tot binele, dar, cu conditia sa ne scrii despre tine si copila, ok?? bafta multa, iti tinem pumnii!!
pupici la gagici!!!
astept inca o minune in viata mea!!!
MayanMistica spune:
Fata draga , pe al cui nume e copilul?Daca e pe al tau , ii poti face numa tu pasaport pentru ca tu esti parintele lui , mai ales nefiind casatoriti nu vad unde e dreptul lui de a nu se putea face fara el.