Antena COSMOTE pe bloc

Antena COSMOTE pe bloc | Autor: mayaione

Link direct la acest mesaj

Anul trecut cei de la Cosmote au incercat sa ne convinga sa montam antena, dar am reusit sa convingem vecinii ca nu merita sa ne asumam riscul. Anul asta au montat cei de la scara vecina, dar ne va afecta si pe noi, fiind la ultimul etaj. Am vazut ca in Bucuresti au castigat proces impotriva Orange, si instanta a tinut cont de faptul ca pt acordul de mediu nu aveau semnatura de la toti locatarii de la ultimul etaj, nu numai a celor de la scara respectiva, pt ca toti sunt afectati. Voi v-ati confruntat cu asemenea probleme? Unde as putea sa solicit sa-mi masoare nivelul radiatiilor din casa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

In curtea firmei la care lucrez eu exista un turn cu antene (vreo doua ale firmei si restul sunt Vodafone si Orange). Respectivul turn este in imediata proximitate a cladirii (cca. 10 m.). In urma cu ceva timp (2-3 luni), conducerea firmei a cerut A.S.P. sa faca o determinare a nivelului noxelor in birourile "expuse". Sunt expuse intre ghilimele, pentru ca buletinul de analiza a evidentiat faptul ca nivelul asa-ziselor radiatii era infim. Mult sub nivelul admis.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu m-as preocupa mai mult sa am antena in blocul din fata si sa-mi bata drept in geam. logic, nu?

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, zorzonele si briz-brizuri

margelute noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Noi nu avem antena pe bloc, dar avem la blocul de vizavi
Noi stam la ultimul etaj si blocul de vizavi are una din antene orientata spre noi...
Oare se poate masura nivelul care ne afecteaza pe noi?
Din ce mi-a spus cineva care a lucrat in domeniu, radiatiile sunt mai putin nocive pt cei care stau sub antena decat pt cei care sunt in raza de actiune/unde bate antena.
Chiar daca antena este ridicata mai sus de ultimul etaj al blocului, stiu ca radiatiile si energia se difuzeaza sub forma de con (nu stiu cum sa explic) sau de cerc in jurul punctului de unde se emite.
A facut cineva ceva demersuri si a castigat?

Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Annablue asa stiu si eu ca cei din fata sunt cei mai afectati, dar nu exclud nici pe cei de sub antena, adik cazurile de imbolnaviri au fost din blocurile cu antene montate, d-aia mi-e groaza.
http://www.ziua.net/news.php?data=2008-03-11&id=4400

http://www.presa-zilei.ro/stire/3484/cernobal-bloc.html

http://stiri.acasa.ro/articole/stiinta/antenele-de-telefonie-pot-ucide

Am mai citit si eu pe net si ma cam sperie, in special ca eu am predispozitie genetica spre cancer. Mama si mamaia au murit la interval de 2 ani de cancer colorectal, asa ca e clar o chestie ereditara. O sa mai cercetez sa vad ce solutie descopar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensie spune:

Este foarte trist ce se intampla la noi in tara cu aceste antene. Cu toate ca autoritatile si cei interesati in aceasta afacere sustin ca nu exista efecte nocice, iar pe o scara a radiatiilor aceste radiatii nu sunt atat de puternice. Ok, poate ca au dreptate, dar stau si ma intreb ce e mai rau: ceva ce te distruge pe moment, simtind si vazand? sau niste radiatii care iti lasa impresia ca e totul bine si in timp incepi sa te simti rau, nestiind de la ce. Dar asta e Romania noastra mult iubita si draga, in care nu se pune deloc respect pe oamenii si pe sanatate. In jurul blocului unde locuiesc, de altfel tot la ultimul etaj, sunt inconjurata de antene atat deasupra mea cat si in stanga si in dreapta. Poate o sa vi se para hilar, dar eu cred ca am gasit solutia problemei mele: mi-am cumparat un produs si anume o saltea cu fire de argint. Ma documentasem inainte si intr-adevar argintul are o mare putere de ecranare a undelor electromagnetice. Acum sigur va veti intreba : bine dom'le dar cum te protejeaza pe tine salteaua daca undele vin de pe bloc? raspunsul meu este ca, fiind oameni mari, stim cu totii ca undele nu au punct fix, ele pot veni atat de sus cat si de jos, pentru ca se formeaza un camp electromagnetic, insa mi-am cumparat si pilota si perna cu fire de argint. Nu este deloc un gest de grandomanie, consider aceasta achitizie pur necesara sanatatii mele si a celor din jurul meu. In afara de faptul ca am un somn mult mai linistit, mult mai confortabil, acum ma simt si protejata de aceste unde electromagnetice, ce ne ataca ca un dusman: miseleste...

Niciodata intr-o problema, nu se cauta vinovatul, ci solutia pentru a rezolva problema! cu ce ne va incalzi vreodata pe noi, stiind ca vodafone, orange sau cosmote ne radiaza?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Eu stau la ultimul etaj si avem pe bloc antene Vodafone.
Si pt ca eram f ingrijorati am chemat pe cineva independent care ne-a masurat radiatiile. Intr-adevar au iesit extrem de mici, comparabile cu un cuptor cu microunde!!!!!!

Dar cu toate astea in dormitor mi se parea ca-mi intra dintii in rezonanta! Nu radeti ca mie nu mi se parea nostim deloc.
Si am adoptat solutia de protectie de la microunde: un strat metalic. Pur si simplu am pus pe tavan tabla, pe deasupra rigips si de atunci sunt OK.

si acum ma uit pe geam, de la servici si pe blocul din fata sunt 4 antene! Vreau sa traiesc in varful muntelui!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Regulile UE-ului sunt mult mai stricte in ceea ce priveste nivelul radiatiilor electromagnetice. Nu stiu cum arata antenele, dar imi imaginez ca radiatia e ori maxima la zenith, ori maxima in laterala sau amandoua, dar mai rar si mai complicat. In zona unde este conectata antena, radiatia este minima.
Asadar, nivelul radiatilor trebuie sa fie foarte mic, pentru ca asa sunt regulile:-)
Eu nu mi-as face probleme , nu e sanatos, dar e mai periculos sa vorbim la telefon in metrou, in lift, etc. pentru ca radiatia este maxima (in zonele inchise).
Ah, si puterea radiatiilor scade invers proportional cu distanta fata de antena ridicata la patrat. :D

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Josefine ce frumos prezinti situatia. Din pacate, in Ro nu sunt respectate modalitatile de protectie impotriva radiatiilor, antenele sunt montate cu cheltuieli minime, si, din cate am auzit, radiatiile sunt destul de mari. Asa ar trebui sa izoleze tot acoperisul cu plumb sau macar tabla ceva, sa vina mereu sa masoare nivelul radiatiilor etc, ceea ce nu se intampla. S-au obisnuit sa spaguiasca pe cine trebuie, ce daca mai dispare unu altu din bloc, afacerea lor merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

din cate stiu eu, trebuie sa te adresezi la ANCOM (http://www.anrcti.ro/ - Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii). nu stiu daca ei vin sa iti masoare si nivelul de radiatii dar le poti face o sesizare.

Mergi la inceput