Calcul corect salariu mediu bonus?!?!...

Calcul corect salariu mediu bonus?!?!... | Autor: annablue

Link direct la acest mesaj

Calculul salariului mediu la mine la firma s-a facut indoielnic... si as vrea parerea voastra.
Situatia este vazugta diferit de firma de payroll si de contabila din firma la care lucrez.
Cei de la payroll au facut o medie a salariilor acordate in luna in care am facut cererea (aprilie 2009) iar contabila a rectificat la calculul unei medii a salariilor acordate in luna in care s-a nascut pustiul (martie 2009).
Evident, suma din martie e mai mica decat cea din aprilie...
Am cautat unde distinge legea cum se calculeaza si nu am gasit nimic precizat, deci eu consider ca calculul trebuie facut pt luna in care s-a facut cererea...
Un principiu juridic spunea ca acolo unde legiuitorul nu distinge... nici cel ce aplica legea nu o poate face...
Cum pot sa ii conving ca e corect sa imi dea suma din calculul lunii cand am cerut banii???
Mi s-ar fi parut mai normal eventual sa se faca calculul la media salariilor brute ale tuturor angajatilor din contracte...decat din luna in care s-a nascut copilul...
HELP!!!!

Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Calculul salariului mediu intr-o unitate se face in felul urmator
se iau cele 12 luni si veniturile brute realizate si numarul de angajati cu carte de munca a caror salarii sunt in calcul
deci
luna - nr. angaj. - venit brut realizat
ian - 25 780
feb - 23 680
mart - 27 850
........................................

nov. - 21 620
dec - 24 690
===========================================
12luni 25+23+...+21+24 780+680+....+620+690

se imparte total venituri de mai sus la total angajati si apoi la 12

rezultatul este venitul mediu brut pe angajat pe luna

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Multumesc pt explicatii Marius. Prompt ca intotdeauna
Dar nu mi-ai raspuns la o alta intrebare, care ma roade rau...
Pt ce luni se face acest calcul... Ca eu am depus cererea in aprilie, si ei mi-au calculat media DOAr pt luna martie, luna in care s-a nascut copilul, desi pe aprilie erau deja facute calculele cu veniturile angajatilor.

Si se considera ultimele 12 luni in afara celei in care soliciti?

Si ce faci daca numarul de angajati difera de la luna la luna? Cum imparti? La cati angajati imparti suma totala reiesita pe cele 12 luni?

Si inca ceva, dupa care nu te mai bat la cap...
Unde anume scrie acest lucru? In ce lege, ordonanta, etc? Ca sa ma duc sa le dau in cap cu ea...ca altfel nu am sanse...

Multumesc mult pt ajutorul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Calculul pt 2009 se face pentru anul precedent, deci pt 2008 in cazul de fata si este valabil pana in 31.12.2009. deci 01.01.2008-31.12.2008 tot tot anul 2009.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Calculul pt 2009 se face pentru anul precedent, deci pt 2008 in cazul de fata si este valabil pana in 31.12.2009. deci 01.01.2008-31.12.2008 tot tot anul 2009.

Pagina legislativa

Unde scrie asta?!?!? In ce lege?
Tocmai am vorbit la serviciu si ei o tin una si buna ca nicaieri nu se arata cum se calculeaza si pt ce luna...
nu pot sa le dau doar un raspuns de pe forum, IMI TREBUIE LELEGEA !!!!

Mergi la inceput