Constantin Brancusi - votati
Galeriile de arta Saatchi fac un clasament cu cei mai renumiti artisti din sec XX. BRANCUSI era pe locul 2 la 300 de voturi distanta de Picaso dar a fost depunctat cu 2000 puncte initial pe motiv ca nu era votat masiv din Romania.
Voteaza si TU. Sa le aratam ca ne pasa de artistii nostri, sa le aratam ca suntem ROMANI. Ia doar 30 secunde (acum e pe locul 17, inca poate fi salvat.
http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote/
Raspunsuri
danat spune:
Votat! Acum era pe locul 17...poate va mai urca. Sper!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
capcaunul spune:
Iar o luam de la capat?
Aceste pseudosondaje n-au nicio relevanta critica. Si de ce ma rog sa votam Brancusi? Ca-i roman? De ce nu Dali? Sau Ernst. Sau Escher (care nici macar nu apare in lista!!!)
Arta se judeca dupa gusturi, nu dupa pasaport!
PS. Daca tot am pierdut cateva secunde cu linkul catre saatchi, l-am votat pe Dali.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Iar o luam de la capat? Aceste pseudosondaje n-au nicio relevanta critica. Si de ce ma rog sa votam Brancusi? Ca-i roman? De ce nu Dali? Sau Ernst. Sau Escher (care nici macar nu apare in lista!!!) Arta se judeca dupa gusturi, nu dupa pasaport! PS. Daca tot am pierdut cateva secunde cu linkul catre saatchi, l-am votat pe Dali. |
Moaaama ce capcaun esti.
E ne-dreept! Suntem doar 22 milioane de romani. Putem vota la doo maini?
Si daca iese Brancusi cel mai cel ce se intampla, Mirela Alina?
capcaunul spune:
citat din mesajul lui ladyJ E ne-dreept! Suntem doar 22 milioane de romani. Putem vota la doo maini? |
N-ai observat totusi ca cei de la Saatchi n-au avut curajul sa puna un chinez, macar unul singur, in lista asta? Oare de ce?
qsar spune:
Am o insomnie rebela. Asa ca mi-am petrecut intreaga noapte meditand la nemurirea sufletului si alte bizarerii. Cum ar fi, poporul roman, de-un parezamplu. Hai, ca suntem* un neam de caraghiosi superficiali, meschini, mediocri, galagiosi, vindicativi, frustrati, duplicitari si ilogici. Si cam primitivi, asa... cam sempluti la cap.
Incercam, car'va sa zica, sa ne facem imagine. Si dupa ce ne peticim nadragii in cur, o punem de-un vot "patriotic", doar-doar n-or mai rade ailalti de noi ca dupa ce ca suntem vai, mama noastra, n-avem nici coltura de talie mondiala. Si daca nu ne iese figura cu Brancusi propun sa le inghesuim vreo doua, trei fituici prin buzunare olimpicilor la fizica, matematica, informatica etc sa-i sparga la nas pe toti ceilalti concurenti, sa castige ai nostri toate premiile, ca sa ne putem mandri in corpore ca suntem un popor destept, nevoie mare!
Ma rog, nu importa, ca nu despre asta vroiam sa va zic... da m-am luat cu vorba. Incercand sa inteleg totusi care-i logica acestei "chemari sub stindard", sa-l votam pe Brancusi, citii mai cu bagare de seama subiectele de antart si, surpriza, realizez cine era persoana portdrapela (licenta literara, na!) deschizatoare de subiect entuziastico-partiotico-coltural...
Ptiu! A naibii coincidenta!
Deci, sus inima, romani!**
* - zic suntem caci n-am de gand a ma dezice de apartenenta la acest neam, doar pen'ca suntem niste caraghiosi superficiali etzetera etzetera...
** - imi permit ireverenta, ca fosta posesoare de rosaturi de bocanc cazon, capatate batand pas de defilare, cu cantec, inainteeee 'aaarsh! desigur.
conchita spune:
qsar, my true love...:-))
in spiritul "concursului", am votat cu nr. 500 de pe lista, iar votul meu l-a catapultat pe locul 477 - Tim Rollins & KOS. cine-o fi, nu stiu. asa cum mai mult de douaj'de nume de pe lista nu cred sa fie cunoscute votantilor impatimiti. crezand ca e vreo eroare, mai votez o data cu nr. 500, Ralph Hotere (nici de el n-am auzit), si sare pe locul 475, inaintea lu Tim! hai sa votez si cu Brancusi, cere poporul: tot la locul 17 a ramas. m-a orbit de-a dreptul logica maretului concurs. plus ca pot sa votez aici pana fac scurta la mana.
voturile de genul asta ar trebui tratate cu sictir. sunt jignitoare. aduni ca la groapa comuna numele unor artisti si-i pui in cusca, atarnati in carlige ca vitele, sa se uite publicul "cunoscator" la ei. ce demonstram si cui daca iese costica pe primul loc? multe, cum ar fi ca romanul are prea mult timp la dispozitie daca sta pe un site oarecare sa dea din mouse ore intregi, masluind un vot care nu conteaza, jean boxeaza.
gesturi valide ar fi cumpararea operei lui Brancusi, voluntariatul in parcul din tg jiu la curatenie, donatii pentru prezervarea operelor din tara, donatii pentru bursele studentilor la arte plastice, po****rizarea lucrarilor in scoli, gradinite...in propria casa, chiar. etc, etc. ma indoiesc profund ca mai mult de 0.1% dintre cei care l-au votat pe Brancusi cunosc semnificatia operei sale, altceva decat lucrarile expuse in tara (vezi tg. jiu) sau mare lucru din viata sa. si 0.1% e mult, pentru ca aceia care il cunosc, nu l-ar ofensa post-mortem incluzandu-l printre exponatele de circ. era sa cad si eu in capcana cand m-am emotionat vazandu-l pe henri moore mult in urma lui brancusi in top.
ancadragoman spune:
Fetelor ce facurati maica ?
Pai am vrut si eu sa votez ,ca na tot romanul o face si nu am putut ,cica am mai votat odata...Conchita ai votat si pentru mine?
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
danat spune:
Parca cel mai mare pacat era trufia????
(inca un semn de apartenenta la acest neam: sa nu lasi nimic de la tine )
"Destinatarul" e prea inteligent sa nu inteleaga ce am vrut a spune.
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
conchita spune:
citat din mesajul lui ancadragoman Conchita ai votat si pentru mine? |
da, mami anca, pentru tine l-am votat pe Ian Hamilton-Finlay, l-am adus si pe el de pe 500 pe 474. pe cine mai doresti? trei optiuni, maximum! :-))
ancadragoman spune:
Pai ce importanta mai are ?Nu mai este nimeni pe locul 500?
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI