Cum scap de chiriasii vinzatorului?
Am cumparat un apartament. Proprietarul anterior incheiase un contract neoficial de inchiriere pentru un an, cu plata chiriei in avans pe 3 luni, fara sa-l autentifice la notar sau la administratia financiara. Dupa vinzarea apartamentului fostul proprietar e de negasit (cel mai probabil a plecat din tara) iar chiriasii refuza sa paraseasca apartamentul daca nu sint despagubiti si in general nu au nici un gind de plecare. Vreau sa ma mut in casa mea (de altfel in curind imi expira dreptul de habitatie in apartamentul pe care l-am vindut la rindul meu). In plus, chiriasii ne ameninta voalat si incearca sa ne intimideze incit imi e aproape teama atunci cind mergem la apartament sa discutam cu ei. Cum procedez? Cui ma adresez? Contractul acela neoficial dintre chiriasi si cel care mi-a vindut apartamentul ma priveste citusi de putin?
Raspunsuri
atlantiana spune:
Fiind neaoficial, nu cred ca are valoare juridica.
Nu inteleg de ce ti-e teama de chiriasi. Sunt... colorati?
Ai putea apela la Politie. Chiriasii nu au cum sa isi justifice sederea in apartamentul tau.
eloise spune:
Mi-e teama pentru ca in situatii de astea conflictul poate escalada. Mi-e teama pentru ca sintem doi oamneni mereu cu copilul dupa noi, pe care nu avem cu cine-l lasa. Si cind intram in casa asta care de fapt e casa mea, gasesc cuplul de chiriasi plus 4 barbati veniti ca intariri, si un individ cu limbaj agresiv care se pretinde avocat insista ca ei sint perfect indreptatiti sa nu plece de acolo si nici nu vor pleca. Nu-s colorati dar barbatul e cetatean strain.
Ma adresez politistului comunitar? Ma duc cu politistul dupa mine de fiecare data? Am nevoie de un ordin de evacuare? Concret, ce pot sa fac?
CorinaDani spune:
buna,
cel mai bine ar fi sa depui o reclamatie in scris la sectia de politie de care apartii cu noul domiciliu.
ia neaparat numarul de inregistrare si lasa-ti datele de contact.
cei de la sectia de politi sunt obligati ca intr-un anumit termen sa efectueze cercetarile, sa audieze partile implicate si sa ia masurile prevazute de lege.
atata timp cat tu esti proprietarul apartamentului, chiriasii respectivi sunt niste "intrusi", nu au nici-un drept sa locuiasca acolo fara aprobarea ta. nu are nici-o valabilitate contractul neoficial de inchiriere facut de fostul proprietar, ba chiar ar putea fi amendat pentru ca incaseaza venituri care nu sunt supuse impozitarii. iar actualii chiriasi pot fi sanctionati pentru faptul ca nu locuiesc acolo cu forme legale, ca ocupa abuziv o proprietate care nu le apartine, fara acordul proprietarului, etc.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
eloise spune:
Va multumesc pentru raspunsuri. Am postat si la generale, sper sa obtin si acolo sugestii. Subiectul poate fi inchis.