Bunele maniere... in parc
Raspunsuri - Pagina 18
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ancuta-Maria Eu si acum tin minte... cand eram copil, 5-6 ani, copiii ieseau afara la joaca cu tot felul de gustari, care mai de care mai aratoase si mai... apetisante. Noi fiind crescuti doar de mama, avand doar strictul necesar acasa... si acum tin minte ce pofta imi era cand vedeam la altii ... Mama ne cumpara si noua ciocolata, banane (pe vremea aia erau...lux) numai la salar, ca atunci isi permitea. In rest ne facea ea, acasa, tot felul... Si acum tin minte cat de marcata am fost ca ei mancau si eu... ma uitam. Va rog mamici, nu faceti la fel, nu dati copilului in mana toate bunatatile... poate dati de un copil ca mine care sufera in tacere ca el nu are... ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) |
Un alt lucru pe care-l spuneam si eu intr-o postare anterioara!!!!E trist,dar este adevarat, exista si astfel de copii..uneori trebuie sa gandesti putin mai departe de "propriul copil"...si daca esti adepta "datului de mancare in parc" fa-o pe o banca ceva mai ferita, pe o aleee, nu in mijlocul locului de joaca! Toate asta sunt atat de simple...bunavointa si putina gandire inainte de procesul in sine sunt esentiale!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
oanamada spune:
Revin pentru a raspunde celor care se tot mira ca se sta cu copilul in parc si nu este dus in alta parte...o intrebare...imi puteti sugera voi unde as putea duce un copil de un an si 8 luni sa-l "culturalizez" sau sa faca altceva in Bucuresti? Exista cumva, in afara de o plimbare in care sa stau sa-i turui despre pomi, flori, pasari si de o Gradina Zoologica (amarata si neingrijita as spune eu) pe care deja a vazut-o de nenumarate ori..un altceva pe care sa-l pot face in aer liber cu copilul meu...???
Cand o sa creasca o sa o mai duc la un muzeu, la Circ, la teatru de papusi...dar astea nu sunt activitati in aer liber. O sa o duc la tenis, la inot si la patinaj, la ski...dar de cate ori pe saptamana sa faca asta?...este normal ca, preponderent, se sta in parc (ca nu toti avem norocul de curti!)...mai ales cu un copil mic care se si plictiseste la un moment dat si vrea activitate, vrea copii, vrea altceva decat propria mama care ii vorbeste despre natura!
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
malla spune:
cand copilul spune ca tre sa faca pipi ca il scapa, stiu ca in urmatoarele secunde tre sa il iau si sa fug in spatele unui tufis. nu cred ca ar putea rezista pana sa ajungem acasa unde poate sa faca la Wc. Nu ma simt deloc vinovata pentru aceasta(ca face in spatele tufisului), si mi se pare ca se exagereaza.
De precizat ca tufisul nu se afla in mijlocul parcului, ma orientez unde mergem la pipi, ca sa nu deranjam nici macar vizual. :)
Daca unii copii se pot abtine pana ajung la Wc acasa , nu inseamna ca toti sunt la fel. Din contra, al meu se implica asa de mult in joaca lui ca vine in momentul in care deja doua picuri au curs pe chilotei. Si striga:"Mami, fac pisu, ...repede!" (Nu va imaginati ca e ud).
Andrei si Adriana
stefania_97 spune:
Citindu-va imi dau seama ca sunt o fericita :)
Nu merg in parc decat 2-3 ori pe luna. Am un loc de joaca la 2 minute de casa si mergem, ne dam in leagan amandoua, ne jucam cu nisipul si in 30 min o ora suntem acasa.
Fetita mea merge la cresa unde petrece cea mai mare parte a timpului afara mai ales acum ca s-a incalzit. Vine de la cresa cateodata asa de murdara ca zici ca e un purcelus.
Nu ma deranjeaza pt ca o vad cat e de fericita sa se joace in nisip si in gradina cresei. Si da mai mananca nespalata pe maini dar nu fac o tragedie din asta.
Nu am avut niciodata probleme nici cu mamicile nici cu bebeleusii si copii in parc. Si aici se vine cu mancare in parc de fapt vin ca sa manance in parc sa citeasca o carte etc. Nimeni nu sterge topoganul. Te dai cu riscul de a te murdari. Se murdareste schimbi copilul si gata. Nu plec nicaieri fara mancare la mine. Si daca i se face foame mananca indiferent unde ne aflam ca daca nu vai de mine.
Mi se ofera acadele la magazin, telefoane de plastic la operatorul de telefonie mobila, fructe in parc. Spun frumos nu la acadele, da la telefoane si fructe. Am noroc ca nu se gasesc pufuleti
Daca vreau sa socializeze invit prietene cu, copii sau merg la vecini. Au si ei copii de varsta apropiata. Nu intervin in conflicte dintre ei decat daca se lasa cu violenta. Si cel mai usor functioneaza distragerea.
As avea o sugestie pt mamicile care vor ca bebelusii sa socializeze. Inatalnitiva cu alte membre de pe DC stiu ca la la strumfi de 2007 functioneaza. Faceti un obicei. Primaria aici grupeaza 5 mamici din aceiasi zona cu bebelusi de varsta apropiata. Se intalnesc o data pe saptamana de la 1 luna a bebelusului. E atat pt copii cat si pt mamici care se simt obosite si vor sa iasa din rutina.
Nu va place parcul cautati alternative. Mi se pare ca luati totul in tragic. Mai tineti minte cand mancam mere cu glazura de la tigani, cand ne jucam si daca ne bagau parinti in casa era o tragedie, lasati copii sa copilareasca.
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
light spune:
Sunt de acord ca nu trebuie 'hraniti' copiii fara a intreba parintii....dar tocmai aia diabetici sau care tin un regim anume au nevoie de gustari mai mici si mai dese, cateodata la ore fixe..( mai ales daca au ajuns la insulina mititeii)..Cum vine asta sa nu vi cu gustarea in parc???Si eu ca adult imi iau o gustare daca stiu ca imi va fi foame sau urmez un regim.Fiecare parinte ar tb sa aiba apa un fruct ceva pt. copilul lui.Am citit ca unele stati si cate 4 ore in parc.Nu li se face foame la copilasi?Da, unii vor veni cu bomboane/cozonac/ciocolata- se va intampla oricum la gradinita/scoala/vizite asa ca le explicati copiilor ca nu e sanatos.Si ca nu se accepta nimic de mancare de la straini.Daca sunt prea mici sa priceapa banuiesc ca nu plecati de langa ei. |
Un alt lucru pe care-l spuneam si eu intr-o postare anterioara!!!!E trist,dar este adevarat, exista si astfel de copii..uneori trebuie sa gandesti putin mai departe de "propriul copil"...si daca esti adepta "datului de mancare in parc" fa-o pe o banca ceva mai ferita, pe o aleee, nu in mijlocul locului de joaca! Toate asta sunt atat de simple...bunavointa si putina gandire inainte de procesul in sine sunt esentiale! |
my deviantArt Gallery
ANDREEA11 spune:
Noi stateam asta primavara 6 ore in parc, nu zilnic, dar se intampla. Cris avea cam 6luni. Decat sa stau intre 4 pereti, preferam sa las copilul sa doarma la aer, sa manance la aer. Faceam cam 2 ture de lac (stau langa IOR) si nu stiu cand zbura timpul. Acum stam 3-4 ore si trece imediat. Vorba lui Oanamada, unde pot sa duc copilul de 1 an si 7 luni????? In casa nu are stare, deci...????
Androix spune:
deja e cam mult dupa parerea mea. Eu am copii care au avut vesnic probleme cu mancatul, adica nu prea au mancat si au existat zile in timpul verii cand ce mancau in parc in timp ce se jucau in nisip era cam tot ce mancau toata ziua. Sa-i iau de mana si sa-i duc pe banca feriti de ochii micilor pofticiosi? Pe bune, voi care ziceti fazele astea aveti copii? Le dati gustarea de dupa amiaza in parc? Ce dracului credeti ca se serveste in parc? Icre de manciuria???
Unica regula care ar trebui sa ne intre bine in cap ar fi ca parcul/locul de joaca pentru copii nu au fost inventate pentru copiii proprii si personali, aia e curtea proprie, cine o are, sau balconul. Asta asa in general fara legatura neaparata cu mancarea...
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!
Andreea mama de Filip si Georgia
oanamada spune:
citat din mesajul lui Androix deja e cam mult dupa parerea mea. Eu am copii care au avut vesnic probleme cu mancatul, adica nu prea au mancat si au existat zile in timpul verii cand ce mancau in parc in timp ce se jucau in nisip era cam tot ce mancau toata ziua. Sa-i iau de mana si sa-i duc pe banca feriti de ochii micilor pofticiosi? Pe bune, voi care ziceti fazele astea aveti copii? Le dati gustarea de dupa amiaza in parc? Ce dracului credeti ca se serveste in parc? Icre de manciuria??? Unica regula care ar trebui sa ne intre bine in cap ar fi ca parcul/locul de joaca pentru copii nu au fost inventate pentru copiii proprii si personali, aia e curtea proprie, cine o are, sau balconul. Asta asa in general fara legatura neaparata cu mancarea... www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele SPRING SALE!!! Andreea mama de Filip si Georgia |
Da, Androix, am copil si stiu exact despre ce vorbesc...faptul ca cei doi copii ai tai nu mancau decat (sau aproape, dupa cum bine zici tu) ceea ce le dadeai in timp ce se jucau la nisip (alegerea ta!) nu exclude defel luatul de mana si dusul la o banca ferita....nu este vina celorlalti copii sau parinti ca tu ai aceste probleme si eu una nu consider normal si cinstit ca alti copii sa stea sa baleasca langa tine...pe bune acum...degeaba te apuca nervii si injuri...pune-te in pozitia opusa...a celuilalt parinte care nu da mancare copilului (din zeci de considerente...alege-l tu pe care vrei...enumerate mai sus de multi dintre noi!) si intreaba-te atunci...daca este mai dificil pentru tine sa te muti pe o banca mai ferita sau pentru alti trei,sase, noua,X parinti sa-si "zburataceasca" copiii care poftesc, de langa copiii tai, care mananca.
Eu una nu te acuz nici pe tine, nici pe altii...nu am dreptul sa va judec...pana la urma fiecare face cum crede el mai bine...dar asta nu ma impiedica sa am alta parere si s-o sustin cu toate argumentele..si se pare ca nu sunt unicat!
CATI POZE NOI
Sheannamp spune:
Si eu sunt deranjata faorte tare de unele (multe) din situatiile cu care ma lovesc in parc. In primul rand de cele/cei care fumeaza la locul de joaca, la mai putin de 10 metri de copii, al carui fum il simt (deci il inhalez) eu si mai ales, palmanii mult mai mici, mai sensibili ai copiilor.
Dar totusi, sa nu exageram.
Copii nu pot fi crescuti in globuri de sticla. Nu ii putem si nici nu e bine sa ii crestem atat de intransigent.
Nu poti sa reprosezi mamelor care dau copiilor gustari in parc, de poftit vor pofti intotdeauna si poate ca e mai bine sa invete ca nu pot avea tot ce isi doresc in viata, chiar de la o varsta mai frageda.
Si nu mi se pare normal, sanatos si nici educativ sa ne apucam sa oferim celor care poftesc din mancarea copiilor din politete sau pentru ca poftesc (asta e o mare tampenie de altfel, copii nu poftesc, si nici nu li se intampla nimic daca nu li se astampara imediat acea pofta).
In fine, e usor sa fii intransigent pe forum, la fel de usor sa vii si sa te descarci aici in loc sa incerci sa schimbi ceva chiar la fatza locului.
De fiecare data cand am apostrofat fumatorii care isi tineau cu o mana copilul pe tobogan si cu alta tigara nu a venit nimeni sa ma sustina, probabil ca se gandeau cum sa o faca pe DC.....In scris
lara_c spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui LUCIA MIRELA
Eu zic ca e foarte simplu, mergand pe zicala "ce tie nu-ti place altuia nu-i face", daca esti intr-un parc mare cu multe alei, e usor sa iei o gustare la aer liber undeva, ferit de vazul micilor pofticiosi. Insa problema e atunci cand te afli intr-un parculet mic, si vii in mijlocul celorlalti copii cu cutia de iaurt sau altceva si incepi si ti-l hranesti pe al tau fara sa te intereseze de restul lumii. A, daca il iei frumos de manuta si cauti o banca undeva langa parc, sau pe alei, mai departe de copii, mi se pare ok. In timp copiii cresc si incep sa inteleaga interdictiile alimentare. Insa cum am mai spus, cei mici nu inteleg, si chiar daca mama e langa el, ce poate face in fatza faptului implinit, copilul deja salivand langa mancarea altuia. Ce poti face? Il iei pe sus? Ii pui mana la ochi? Ii explici? Mie chiar mi s-a intamplat sa fiu pusa intr-o astfel de situatie si de acceea mi se pare extrem de neplacuta situatia. Copilul, mic fiind, se juca cu alti copii intr-un parculet mic, langa bloc, pe vremea cand locuiam in Romania. Vine o mamica, nici una nici doua scoate o inghetata din punga si i-o da fiicei sa o linga in fatza celorlalti. Al meu, proaspat scapat de antibiotic si gat rosu ramasese incremenit dupa care a inceput a plange ca vrea si vrea si vrea si el. Si de aici se pot imagina diverse alte situatii similare. Deci repet, una e cand ii dai copilului sa manance in parc, departe de alti copii, si alta e, cand esti in mijlocul lor si fara pic de jena il hranesti sub privirile lor. Din pacate nici macar chestia cu impartitul nu merge pentru ca, asa cum spuneam unii pot avea diverse probleme de sanatate si interdictii alimentare si frustrarea e si mai mare atunci cand unui astfel de copil i se ofera un aliment interzis iar parintele il refuza. Si nu in ultimul rand, bine a spus Oanamada:
E chiar foarte simplu. my deviantArt Gallery |
Lucia, am spus eu undeva ca trebuie sa facem 'reclama' cu mancarea?
Sigur ca mi se pare normal sa te retragi putin, nu numai pt a nu face pofta ci si pt ca sa aiba putina liniste copilul cand mananca, sa nu fie tentat sa fuga la nisip sau tobogan, etc.
Si, sa fim seriosi, eu nu vb aici de 'fluturat' torturi delicioase prin fata copiilor, ci de un fruct, poate un sandwich, iaurt etc.
Copila mea e inca mica, dar, da, daca suntem afara, chiar in compania altora , isi primeste piureul de morcovi sau mai stiu eu ce.Ar trebui sa o las sa zbiere de foame??Unui copil de 1,5 ani i se poate face pofta si de piure de morcov sau fructe, nu?Poate chiar si de laptic.Ce ar tb sa faca mamele cu copii micuti care au program de masa strict?Sa plece de oriund ese afla, sa stea in casa?Sau e mai simpu sa aveti si voi ceva care sa le ofere energie si vitamine si sa le distraga atentia de la ce mananca bebe Gigel?Sau toddlerul Ionel.
Eu si acum am program ordonat de masa, asa m-au invatat parintii si le multumesc, pt ca nu am avut niciodata probleme cu greutatea.Daca stiu ca plec in oras si este posibil sa stau mai mult am tot timpul la mine lapte, lapte la carton, mancare la borcanel sau pregatita de mine, biscuiti de bebe, apa, un fruct.Si celelalte mamici la fel.Nimeni nu isi poate lasa copilul sa zbiere de foame.Inca nu am mai auzit ca cineva sa se gandeasca macar ca asa ceva e daunator pt altii...Aici unii isi iau pauza de masa in parc.Mananca pe iarba sau pe o banca.E ceva normal.Alaturi poate sunt copii care se joaca.
Daca copilului vostru de 1, 5 ani sau mai mare i se face pofta rezolvati usor oferindu-i si voi ce aveti in geanta.Nu se pleaca cu copil mic de acasa fara apa si gustare.Nu am mai auzit.
Cat despre inghetata/ciocolata si alte asemenea astea la noi vor fi treats si nu chestii zilnice de dat in parc sau la grupul de joaca.
Acum in legaura cu parcul...vad ca se tot bat apropouri...ce sa faceti?Eu va spun ce as face eu...Asa cum aici si in alte tari sunt grupuri pt parinti si copii pe diverse categorii de varsta organizate de centrele comunitare locale, asa as organiza si eu cu cateva mamici.Ce se face?
Se canta cantecele( da mamele !!!!), se picteaza (sa vedeti ce mici opere fac pustii de 6 luni...), se topaie/danseaza/se fac tot felul de crafts (asta pt copilasi mai mari), se joaca diverse jocuri specifice gradinitei ( asta tot pt cei mai marisori)si exista si mult citata groapa de nisip in curte.Le dezvolta enorm imaginatia, creativitatea, vocabularul.Socializeaza mai usor.
In plus de asta mergem la innot - se poate merge la orice varsta.Cand e copilul mai maricel, sigur, se pot face multe, nu are sens sa enumar.Sigur, si in parc, dar mai alternam, si eu una nu am stat niciodata mai mult de 2 ore.
Fiecare isi petrece timpul liber unde vrea, normal.Nu asta e problema, v-am raspuns doar la niste intrebari.
Doar ca eu tot nu am inteles cum se 'pupa' statul asta cu orele in parc cu 'interdictia' la mancare , ca sa zic asa.