pericol de epidemie mondiala?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

OMS
http://www.who.int/csr/don/2009_04_29/en/index.html

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici- Drum bun, Emma!

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Multumesc. Numarul e dublu fata de ieri sau alaltaieri, cind am vazut eu ultimele cifre. Ma refer la US.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Only 7 deaths

http://www.smh.com.au/world/only-7-swine-flu-deaths-not-152-says-who-20090429-aml1.html

ah, am citit recent -nu mai stiu unde, caut- ca simpla gripa a ucis anul trecut pana la 500.000 oameni in lume

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici- Drum bun, Emma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai atita timp cit se transmite ca o gripa obisnuita...acelasi masuri ca si la gripa!

De fapt nu cred ca ne putem feri!Indiferent de ce masuri luam!Sa speram doar ca nu se intimpla!

Dana

Mergi la inceput

so, husbandul tocmai a vorbit putin cu sora lui, care lucreaza la OMS
de ce sunt ei ingrijorati: se ia foarte repde de la om la om
sunt afectate persoane care in mod normal sunt cele mai sanatoase (20-40 de ani)
e aproape sigur ca spre weekend vor declansa faza 5
precautii: ca la o gripa obisnuita, spalat pe maini, chestii de igiena, evitat locurile f aglomerate,calatoriile in zonele afectate, desi pozitia oficiala OMS nu recomanda 100% evitarea deplasarii
cazurile din Mexic se pare ca sunt mai virulente decat cele din SUA
iar in SUA este aproape o boala endemica (la fel cum e la noi hepatita A, daca nu ma insel--zise Noe)
a mai fost o epidemie in State prin '70 fara (prea multi?) morti
ce nu stie lumea probabil si din cauza asta se panicheaza, este ca si o gripa obisnuita poate da complicatii grave
si ca trebuie doar mai multa atentie ca de obicei, insa nu e cazul de panica

---sper sa va fie de folos cat de cat informatiile
sanatate multa!

Mergi la inceput

more: NU se ia din carnea de porc, se ia pe cale aeriana de la animal bolnav sau de la om, ----banuiesc ca era deja informatia pe-aici insa nu am apucat sa citesc tot subiectul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

mda... acum 2 zile CNN avea pe ticker: 6 morti in Canada si 1 in Spania din motiv de gripa porcina. Adevarul era altul: 6 cazuri confirmate de infectie cu gripa porcina in Canada si 1 caz confirmat de infectie in Spania. What gives?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

more: NU se ia din carnea de porc, se ia pe cale aeriana de la animal bolnav sau de la om, ----banuiesc ca era deja informatia pe-aici insa nu am apucat sa citesc tot subiectul

Ai dreptate ,informatzia asta am pus-o la un alt subiect!

Carnea de porc preparata la 70° poate fi consumata fara probleme!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

De fapt porcul e mai safe de mincat decit sa iesi pe strada, dat fiind ca nici un porc pina acum nu a fost gasit infectat cu virusul respectiv.
Un indiciu ca virusul a sarit citeva trepte pe calea evolutiei poate fi dat de faptul ca afecteaza numai adultii. Copiii si batrinii au sistem imunitar mai redus, cu o reactie la virus proportionala.
Adultii in schimb au reactie violenta si in cele din urma nu virusul respectiv ci reactia sistemului imunitar la infectie e cea care da de furca,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Scuze pentru linkul in engleza. Uite cam ce se intimpla, de ce mor oamenii tineri:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

nici un porc pina acum nu a fost gasit infectat cu virusul respectiv.

si de ce-i zice gripa porcina?

Mergi la inceput