Criza barbatului de 40 de ani... sau altceva?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelyna

Ilia_99,parerea mea este sa-ti indeplinesti datoriile din casa (mancare,spalat..)si fata de copii si fata de el,ca sa nu ai niciodata ce sa-ti reprosezi,dar ai tot dreptul sa fii mai distanta cu el atata timp cat te face sa suferi.Sincer la criza lui daca-i spui ca-l mai iubesti sunt vorbe in vant .
Eu i-as spune ce simt(adica dupa 3 copiii si 8 ani de casnicie nu este normal sa suferi )sa te anunte si pe tine cand a luat o decizie dar sa nu dureze prea mult ca viata este scurta.
Te pup si-ti doresc numai bine .

adelina si piticii
Noemi 2 ani

Adelyna, nu te supara ca te intreb.... dar de ce spalatul/calcatul/curatenia sunt 'datoriile' Iliei?

Poate ca tocmai asta est problema Ilia, ca faci prea multe tu...Sotul ar trebui sa faca cot la cot cu tine treburi casnice/ mancare si la fel sa aiba grija de copii( macar de cei 2 ai lui).
Iar dupa ce terminati treburile sa iesiti, impreuna (chiar si fara copii din cand in cand).
Eu sunt convinsa ca asta e cheia unei casnicii reusite (sau ma rog, din punctul de vderere al 'plictiselii' care apare pe parcurs)
Nu am inteles de ce doar barbatii au nevoie de distractie sub scuza 'crizei de 40 de ani'.
Eu nu stiu cum e cu criza asta, dar sunt de acord ca fie ca ai 40, 50 sau chiar 60 de aci, fie ca esti barbat sau femeie, ca ai 0 sau 3 copii, trebuie sa te distrezi, sa iesi, sa te plimbi.
Ce plictiseala sa apara daca faceti in asa fel incat sa iesiti des, sa va intalniti cu prieteni, sa calatoriti.
Dar aste nu se pot face cand tu faci toate treburile casnice+ 3 copii si el vine d ela serviciu 'plictisit'.
In locul tau, Ilia, nu as mai trimite copiii nicaieri la vara ( am inteles ca sunt f mici, unul are 6 luni, nu sunt studenti) ci as planifica o vacanta , cu tot cu copii.Aveti nevoie sa petreceti timp ca familie, are nevoie sa stie ca are copii dar , ca, in acelasi timp asta nu inseamna nicicum 'sfarsitul tineretii si al distractiei' ci se poate si una si alta.Poate ca asta il sperie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Si eu zic ca sotul tau e f.f.f. egoist, nu'i sade bine deloc la varsta lui cu asemenea nebunii.
Din cate ai spus pe plan sexual merge mai bine ca de obicei (mai des)? Asta e tot un semn ca ar putea avea pe alta sau ca se gandeste doar la alta, nu e neaparat un semn grozav.

haide mai, cum asa? :-)) daca nu face sex, are pe alta, daca face prea mult, are pe alta. aaa, explica. :-))
[

Pai cica citii io ca orice schimbare in obiceiurile sexuale pot indica o relatie extraconjugala (sau doar ganditul la una). Adica deh, omu' e mai excitat Dc. face mult sex de regula e ok, dar dc. face MAI mult sau MAI putin ca de obicei, e un oarece semn de intrebare, tb sa te intrebi care e cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Si eu zic ca sotul tau e f.f.f. egoist, nu'i sade bine deloc la varsta lui cu asemenea nebunii.
Din cate ai spus pe plan sexual merge mai bine ca de obicei (mai des)? Asta e tot un semn ca ar putea avea pe alta sau ca se gandeste doar la alta, nu e neaparat un semn grozav.

haide mai, cum asa? :-)) daca nu face sex, are pe alta, daca face prea mult, are pe alta. aaa, explica. :-))
[

Pai cica citii io ca orice schimbare in obiceiurile sexuale pot indica o relatie extraconjugala (sau doar ganditul la una). Adica deh, omu' e mai excitat Dc. face mult sex de regula e ok, dar dc. face MAI mult sau MAI putin ca de obicei, e un oarece semn de intrebare, tb sa te intrebi care e cauza.

Pai un om nu poate fi LA FEL toata viata, adica cu aceleasi competente
Cine a scris ceea ce tu ai citit, a uitat sa mentioneze exceptiile, adica vro 50%.

Sa fim seriosi, da? Fiecare din noi avem perioade cu un libido mai ridicat sau mai scazut ca doar nu suntem robotei. Cine stie ce fantezie a descoperit omul, o stare de spirit ceva mai pozitiva, sau si-a descoperit noi..talente

Acum ar fi CUL-MEA sa-ti intrebi sotul ´´auzi draga, dar ce e cu patosul asta la tine, ha? La cine te gandesti nenorociteule??? ca-ti crap capu´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Am citit toate sfaturile de pana acum, da' tot nu mi se pare corect ca el sa intre in crize , iar mama copiiilor lui sa planga ca nu stie cum sa-i rezolve lui problemele existentiale.

Eu cu paru' l-as lamuri. Ca prea se rasfata, ca un copil unic la parinti.

Imi mentin parerea. Nu aveti decat sa gasiti tot felul de explicatii stiintifice. Eu zic asa : ori are pe alta, ori a facut o depresie.

De abia dupa ce sotul va incepe terapia, ilia va intelege mai bine ce se intampla. Adica : ori e alba, ori e neagra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Acum ar fi CUL-MEA sa-ti intrebi sotul ´´auzi draga, dar ce e cu patosul asta la tine, ha? La cine te gandesti nenorociteule??? ca-ti crap capu´´

LOOOL Chiar asa, in loc sa te bucuri tu sa sari cu parul. Eu stiu unele care l-au intrebat pe sot "da ce e cu tine draga, iei ceva?" Fara crapat capul. Aia cu crapatul capului se intampla de regula dupa ce nefasta afla cauza talentelor respective. Ma rog, vorbesc si eu ca sa nu dorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Ilia, mai omul o fi vrut sa plece singur in excursia minunata si ca sa fie sigur sigur ca il lasi a inventat treaba cu criza. Cand s-o intoarce acasa din "minunata excursie" si or fi toate roz iar...o sa incepi sa il trimiti anual!

Asta cu criza la 40 de ani as mai intelege sa zic la un barbat ce a fost toata viata in diverse "crize existentiale" dar asa la un tip cu o familie frumoasa si cu o carierea impresionanta ( director la propria firma ceva ani si nu putini) mie nu imi prea miroase a realitate.

Iar ideea ta ca de maine sa nu ii gatesti/speli etc. iarasi nu vad la ce ar ajuta. Inteleg ca omul are destui bani cat sa isi permita sa manance in oras sau sa isi spele hainele la spalatorii. Ba chiar cred ca l-ai indeparta mai mult de tine. Daca tot vrei sa schimbi ceva ia o menajera sa te ajute. O idee de genul : "auzi draga de maine iti gatesti si iti speli" adresata unui barbat de succes cu care esti deja in ceva conflicte nu cred ca aduce ceva bun. Poate duce doar la o instrainare mai mare! Parerea mea!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

Ilia, mai omul o fi vrut sa plece singur in excursia minunata si ca sa fie sigur sigur ca il lasi a inventat treaba cu criza. Cand s-o intoarce acasa din "minunata excursie" si or fi toate roz iar...o sa incepi sa il trimiti anual!

Asta cu criza la 40 de ani as mai intelege sa zic la un barbat ce a fost toata viata in diverse "crize existentiale" dar asa la un tip cu o familie frumoasa si cu o carierea impresionanta ( director la propria firma ceva ani si nu putini) mie nu imi prea miroase a realitate.

Iar ideea ta ca de maine sa nu ii gatesti/speli etc. iarasi nu vad la ce ar ajuta. Inteleg ca omul are destui bani cat sa isi permita sa manance in oras sau sa isi spele hainele la spalatorii. Ba chiar cred ca l-ai indeparta mai mult de tine. Daca tot vrei sa schimbi ceva ia o menajera sa te ajute. O idee de genul : "auzi draga de maine iti gatesti si iti speli" adresata unui barbat de succes cu care esti deja in ceva conflicte nu cred ca aduce ceva bun. Poate duce doar la o instrainare mai mare! Parerea mea!

Subscriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

cred ca pe alocuri s-au strecurat niste erori, incerc sa le clarific. nu e vorba ca sunt pe post de menajera si nici el nu asteapta asta. am spus doar ca ma voi implica mai putin decit am facut-o pina acum, mai ales ca acum pot: am gasit si bona, vine cineva si la curatenie, deci.. pot s-o fac.
sa nu ne ametim cu vorbe: nu e doar el un barbat de succes, si eu am spate o cariera de 11 ani, facuta exclusiv pe munca mea, intr-un domeniu oarecum exclusivist si care mi-a asigurat toti anii astia independenta financiara, casa mea, etc... pentru familie si din cauza pb cu sarcina de acum 4 ani am lasat-o mai moale cu job-ul, ca n-am avut de ales. acum regret amarnic! dar ma pot intoarce, ceea ce o sa si fac in septembrie, probabil. larissa, daca citeai mai sus vedeai ca nu e prima oara cind pleaca singur undeva, deci n-avea nevoie sa inventeze nimic, iar cuvintul criza nu l-am auzit niciodata din gura lui. pb e putin mai complicata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

lara, am avut vacante in fiecare an cu copiii, de cind ii avem, ba chiar doua vacante. iar anul trecut, cind eu nu mai aveam acelasi elan din cauza sarcinii, desi fusesem deja in vacanta cu totii a mai plecat el singur cu amindoi citeva zile la mare, in septembrie.
si acum am aranjat deja si platit 2 saptamini la mare cu toti copiii. abia dupa aceea ii trimitem la munte, unde vom merge cit vom putea de des, we obligatoriu. nu e vb ca-i ducem acolo si nu-i mai vedem 2 luni. nu-l baga in categoria "nu stiu ca am copii acasa" ca nu-i de acolo.
acum 2 ani, copiii erau la munte, eu lucram, cu un program oribil, ma sculam la 5 dimineata sa plec. am fost la copii si ne-am intors duminica. la 11 noaptea a sunat soacra-mea ca a facut febra cel mic. s-a urcat in masina si a plecat inapoi la munte. deci.. nu! ca tata e exemplar pt mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

cred ca pe alocuri s-au strecurat niste erori, incerc sa le clarific.

Ilia, noua nu trebuie sa ne dovedesti nimic. TU trebuie sa fi impacata cu tine insati.
TU trebuie sa iti cunosti propria valoare si sa pretinzi respect din partea celorlalti.

Alexandru, tati de 3 copii perfecti
(un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer)
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput