Sezatoarea canadiana (141)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

stiam eu ca am puteri magice (vrajitoare deghizata), pupici ina si multumesc de felicitari pentru sos! Daca ar termina in trendul asta, ar fi perfect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

N-am citit din urma dar promit sa revin.

Apropos de intrebarea pe care am pus-o la intalnire: Daca pot sa-mi iau concediu parental pana la 2 ani "sans solde" si daca este valabil pentru toate companiile, iata ce mi-au raspuns astea de la resurse umane:

"Il est bien indiqué que le congé maternité / parental est de max. 70 semaines.

Il est indiqué que vous pouvez demandé un congé sans solde suplémentaire mais il n'y a pas de nombre de semaines d'indiqué.

Pour ton information, il est possible de demander un congé sans solde mais celui ci doit être approuvé par la direction et est accordé (ou non) si les besoins opérationnels le permettent. "

E atat de evaziv ca nu inteleg nimic. Adica pot sau nu pot ?

Si legat de normes de travail, am cautat pe net si cica pot sa-mi iau pana la 52 de saptamani sans solde dar ca:

"L’ensemble des salariés du Québec est assujetti à la Loi sur les normes du travail à l’exception des personnes employées dans des entreprises de compétence fédérale qui sont régies par le Code canadien du travail et qui ne peuvent donc se prévaloir d’aucune disposition de la Loi sur les normes du travail (juridiction provinciale). Ces entreprises sont, par exemple, les banques à charte, les entreprises de transport interprovincial et international, les postes de radio et de télévision, etc."

unde as face si eu parte. Acceasi problema am avut-o si cand am cerut CSST, ca noi nu tinem de Quebec ci de federali, si sistemul nu este acelasi.

Are cineva vreo idee ce as putea face, sau daca lucreaza in domeniul asta de "normes de travail" ?
Asta daca nu ma inteleg cu ei, ca pana la urma imi iau doar 70 de saptamani si oi vedea mai departe ce mai fac, dar stiu eu ca aici am primit mereu o sugestie inspirata

Revin dupa ce citesc ultimele pagini,

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +19s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Ina, imi place reteta ta de tort! Auzi, la blat, ouale le bati intregi? vreau sa zic, nu bati intai galbenusele cu zaharul, apoi adaugi albusele spuma, stii tu, varianta clasica?
Ce de cacao la crema! Chiar ca e crema de ciocolata. Trebuie sa fie tare buna.
merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Hop si eu dupa 4 zile !

Simonna, sa stii ca pe undeva aceeasi reactie am avut-o si eu cand am vazut ca unui membru inactiv i s-a dat parola contului comun...macar acum tu poti zice ca a fost o furtuna hormonala datorata sarcinii, sa-ti explici mesajul anterior, dar eu ce scuza am :) ? Daca Ira vrea sa rescrie pe forum e dreptul ei acordat de membership, dar daca mailul comun se transforma intr-un fel de DC paralel, va fi cam greu sa tinem pasul si nu mi s-ar parea corect, asa cum zicea cineva, parca ne-am ascunde unele de altele...
Iar Ira, daca a invatat ca a jignit oameni care nu i-au dat nici un motiv sa o faca, si ca nu trebuie ca toata sa-i dea dreptate, e asteptata cu mesajele ei tonice si povestile despre Sophia.
Acum vorba Simonnei, daca mi-o iau, asta este, dar simt nevoia sa-mi zic si eu parerea, si nu pe la colturi :).

Simonna, stiu ca tu abia te-ai intors din Mexic...esti OK ? Ca eu vad numai scenarii de groaza, gen I'm the legend and other stuff...Nu stranutati, tusiti, nica ?

Daiopri, nu au putut face nimic cu nodulul? Imi pare rau si de tine si de pisoi...dar lasa ca va creste el frumos si cu formula, ai sa vezi...si de ce nu mai pleci in Ro, din cauza operatiei, te-au programat asa repede ?

Ica, daca te nemlutumeste la gradi, nu poti sa dai soricelul la au milieu , de aia de familie ? Pt mine cat a fost Ioana la gardi a fost stress continuu, ca nu gaseam ceva care sa indeplineasca toate conditiile, eu nu aveam masina si depindeam de autobuz, deci gradi trebuia sa fie pe ruta serviciului meu...probleme, bine ca au trecut. Cum mai este fetita ta ci infectia, o ajuta antibioticul ? Cu mancarea cred ca ar trebui sa insisti sa-i dea doar ce-i aduci tu, daca ele nu binevoiesc sa-i faca mancare de regim, cu toate ca de aia platesti, sa fie si hranit copilul cu mancare cat de cat sanatoasa...

Nelia, LMA Tudorei si sa-ti aduca doar bucurii ! Tort de care zici tu am vazut in Ro acum 2 ani, era o papusa Barbie , care in jurul taliei avea un blat inalt de tort, ca o fusta ff infoiata...mi s-a parut ceva deosebit pt fetite. Uite acum vad ca ai scris de cal, chiar ma gandeam de ce nu ti-a cerut tort in forma de ponei, ca anul trecut povesteai ca era tare pasionata de ei !!!

InaCanada, sper ca pana pleci tu la Cancun, sa dispara gripa asta pacatoasa !!! Poate de aia ai si dat excursia asta ca pe un deal, ei aflasera deja de proportiile gripei si vroiam sa fie siguri ca ocupa prin orice mijloace locurile vacante ramase...
Te intreb a 4 oara : ai primit mailul meu cu analizele de facutl a artrita ? Daca nu, sa ti-l trimit iar.

Maru, felicitari pt notele lui Victor, dar tie o bataie buna...cum sa-i zici asa ceva baiatului ? Tu trebuie sa-l incurajezi, nu sa-i dai peste nas ! Las' ca te sun mai bine , sa-ti frec ridichea mai pe larg !

Noi sambata am mers la un conservation area, a fost atat de cald si frumos , mi s-au umplut bateriile pe vreo 2 zile...numa bine pt ploaia de acum, care-mi da niste dureri de maine de mor...bine ca de maine incep tratamentul, poate se va simti vreo ameliorare.

Si ca sa va dau o veste buna, pe 30 mai nasesc fetite lui Ccrinia, pe Cristina !!! Try, tu ai avut gura aurita, stii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Informatie neoficiala:

Air Transat anuleaza toate zborurile spre Mexic si repatriaza toti pasagerii aflati acolo inclusiv staff-ul, nu se stie inca pana cand se mentin anularile. Pentru cei care au cumparat deja biletele se vorbeste de ceva rambursari, dar nu am mai multe detalii.

Ina tu cu cine pleci ?

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +19s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Laura,
Cu ridichea frecata, vin si marturisesc ca sunt mandra de rezultate da nu vreau sa se culce pe o ureche

Imi pare rau sa aud de durerile de maini
tot in aceasta nota: Daiopri, multa sanatate!

Cat despre povestea cu accesul la contul yahoo, credeam ca e un privilegiu al membrilor activi, ca altfel ce rost are...scriem aici mare uite asta e contul, asta e parola, veniti lume si uitati-va la noi, la copii nostri, la sotii nostri, la viata noastra... Iar tonul Irei imi da senzatia de voyoarist frustrat si ignorat

ina, uite ce se alege de vacanta ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacanada2005 spune:

Deci, eu zbor cu Sunwing. Au anuntat si ei ca anuleaza toate zborurile spre Mexic pana pe 29 Mai. Eu ar fi trebuit sa plec pe 20 Mai. Deci pica. Am sunat acum din nou la ei si m-au intrebat unde as vrea sa schimb biletul. I-am spus: orice, la ocean, all inclusive dar EXCLUS Cuba, Dominicana si Jamaica . Au zis ca ma suna intr-o jumate de ora sa-mi spuna ce-au gasit. Parca vad ca vin cu niste preturi de 6000+ pentru noi doi si Thea. Partea buna este ca mi-a zis ca daca nu gaseste nimic o sa-mi dea un voucher pe care pot sa-l folosesc pana in octombrie. Tot e bine si asa. Sa vedem. Deci, oricum, Mexicul a picat...si sa vreau sa plec acolo si...nu pot Da, mai Maru ce s-a ales de vacanta mea...fir-ar sa fie...si atata m-am bucurat cand am luat biletele...
Merci mult fetelor ca...imi purtati de grija

Nasuc
, da, ouale intregi le bat. Dar fii atenta la crema sa lasi cacaoa sa se raceasca bine inainte s-o torni in unt ca altfel se taie. Poti sa faci crema si cu ciocolata, dar capata un gust in functie de ciocolata. Asa, numai cu cacao e exact ca tortul din copilarie (cel putin pentru mine). Spor la treaba!

Laura,da am primit emailul tau. Dar ti-am dat reply la el, nu mi-ai primit raspunsul? De atunci de cum mi l-ai trimis. Oricum, iti zic si aici, merci.

Nu ma suna astia..."muncesc asiduu" ...sa-mi gaseasca mie "oferta lu' peste" Mai ii las putin si "sar" iar pe ei cu telefonul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Am pus poze de la ziua Alicei la contul comun!
Va pup!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Laura, la gradi in mediu familial as fi dat-o daca cunosteam persoana respectiva, asa la un necunoscut acasa nu-mi pot lasa copilul, mai ales ca am auzit si de copii abuzati Acum eu m-as multumi sa gasesc o gradinita respectabila si la care sa pot duce copilul fara sa pierd 1 ora sau mai mult. Cat despre mancare prefer sa o duc eu, le-am spus ca in cazul in care copilul cere ceea ce mananca ceilalti ii pot da putin, dar sa manance si ce a adus de acasa. Sanatate multa si sper ca tratamentul sa functioneze.

Marule, felicitari sotului

Diana, eu inteleg ca dupa 70 de sapt depinde de ei daca vor sa-ti dea un an sabatic sau fara sold. Cum a fost la examene?

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Daiopri, multa sanatate si tinem pumnii. Pisoiul creste mare si cu lapte praf, acum tu esti prioritatea, nu-ti mai fa mustrari de constiinta si pt asta.

Nelia, LMA lui Tudora, mine nu-mi vine sa cred ca are deja 4 ani, parca ieri ne spuneai ca a venit pe lume.

Va rog eu, nu mai vorbiti cifrat cu ouale Kinder ca neuronul meu pilpiie. Ca sa pricep si eu ceva aici m-am dus si am citit si pe contul comun, asa ca v-am admirat la toate pozele, A+ la toti copiii si mamicile lor. Noi nascutii lui Mona si Olga sint adorabili.

Chiar si cu neuronul meu care pilpiie eu am inteles ce a vrut sa zica Simona. Daca era dupa numarul de mesaje sau frecventa... eu eram de mult exmatriculata dar sinteti fete subtiri .

Diana, pai textul ala zic eu ca e clar, poti sa-ti iei fara plata la discretia lu' sefu', nu e lege care sa oblige compania sa accepte cererea ta. Mai mult ca sigur ca daca o accepta nu iti va garanta ca au un job pt tine cind te intorci, cam asta se practica.

Mergi la inceput