spre ce ne indreptam?
Scuze din start dar nu am stiut cum sa numesc subiectul mai clar
La ce ma refer: acuma 100 de ani se povestea despre un viol care s-a petrecut candva saptamani sau luni in sir, daca se intampla o crima se discuta doua generatii, pe vremea lui Ceausescu daca auzeam de un accident aviatic ne cruceam o luna, daca auzeam de cineva cu cancer sufeream alaturi de bolnav...
Acum, auzim zilnic zeci de stiri de genul acesta, in jurul nostru sunt tot mai multi oameni bolnavi de cancer de parca-i epidemie si noi ne vedem dupa doua exclamatii de uimire si consternare de viata in continuare. De acord, nu avem ce face si viata merge inainte. Dar, spre ce ne indreptam? Spre o noua perioada a cavernelor in care vecinul murea si cred ca doar il impingeau mai incolo sa nu le stea in cale? Efectiv ma uimeste deja raceala adolescentilor obisnuiti cu atatea stiri negative. Sa va dau un exemplu, eu nu am telefon in reteaua romtelecom si am vrut sa sun si eu la un teledon pt cineva aflat in necaz. Ca sa fiu operativa am zis sa sun la cateva cunostiinte care au telefon si le spun despre ce-i vorba, ii rog sa sune ei si cand ii vad le dau banutii. Asa am si facut. La doua dintre apelurile mele mi-au raspuns la telefon adolescentii din familie care fara sa ezite , razand mi-au spus ca nu-i mai simplu pt cel aflat in suferinta sa-si cumpere un glont decat sa sufere?
Peste 20 de ani oare vom mai vedea o asa comunitate cum este DC care se ajuta si care sufera alaturi pentru bolnavi, tradati in dragoste, vaduve, etc., sau o sa evolueze legea junglei in care fiecare o sa se descurce cum poate?
Stiu ca nu sunt toti adolescentii reci sau insensibili, chiar eu cunosc o tanara ce lucreaza ca si voluntar pt o organizatie ce se lupta sa salveze copii bolnavi de cancer sau alte boli grave, insa ma intreb oare daca atata media negativa, atata fuga din cauza banilor, atata lipsa de comunicare directa ci doar de comunicare prin fibra/unde, nu vor dezvolta in timp generatii de racituri? S-a mai vazut in istorie , sa ne amintim ca oamenii mergeau ca la circ sa vada executii publice.
www.de-azi.ro
poze familia mea
inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
Raspunsuri
ralcat spune:
Cred totusi ca un motiv bun al raspunsurilor de genul asta vine si din teribilismul tipic adolescentin.
La care se adauga si genul de stiri, filme, jocuri pline de violenta in care se "scalda".
Fa Doamne o minune !
anda141 spune:
Spre ce ne indreptam? Spre nimic bun, oricum...spre sfarsitul pamantului...asta e clar...
gaba-rema spune:
Deus... esti idealista
Nu stiu spre ce ne indreptam, dar parca exageram un pic. Cum bine spunea Ralcat, e o expresie a varstei adolescentilor si atat. Cum 'rau' spunea anda141, e semnul sfrasitului lumii.
EDIT: nu cred ca ne indreptam spre nici o generatie de racituri
Oamenii au fost, sunt si vor fi diversi. Toata chestia e sa reactionam bine si repede la chestiuni concrete. Asa vor face si acei adolescenti 'batjocoritori' cand li se va parea oportun.
oanamada spune:
Deus...si eu m-am gandit de multe ori la chestia asta...chiar acum catvea zile, inainte de Paste, unui domn i s-a facut rau pe strada si a cazut...ma duceam cu fata in parc si l-am vazut cand a cazut...odata cu mine au trecut si niste adolescenti care radeau..."uite si la asta...e mort de beat"...nu si-a pus unul problema ca i-ar putea fi rau...era cazut pe jos...deci era mort de beat! Ne-am oprit un domn si cu mine...omul cu pricina nu era beat...avea diabet si nu-si facuse injectia ca o uitase acasa..i s-a facut rau...si a cazut...am stat cu el pana cand domnul celalalt a chemat salvarea. Dupa aceea am plecat ca incepuse fi-mea sa planga (se speriase..)...
Spre ce ne indreptam??? Cred ca depinde de noi...din pacate, acest noi este atat de divers si de diferit....Depinde de noi cum ne educam copiii, cat timp ne facem pentru ei si ce vrem sa-i invatam...dar noi...astia de acum...se pare ca avem din ce in ce mai putin timp pentru copiii nostri...e o goana continua dupa bani, dupa minimum de lucruri pentru supravietuire...si uitam exact esentialul...ca dincolo de crize adolescentine...tot NOI suntem cei care ii formam si le insuflam anumite lucruri...
Daca Doamne Fereste cad intr-o zi pe strada mi-as dori ca generatia de dupa mine, colegii fetei mele, sa nu treaca pe langa mine si sa hohoteasca ca sunt beata....dar....
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Eliza5 spune:
ce rai sunt altii si ce buni suntem noi
si cand te gandesti de fapt ca suntem toti la fel
lisaelisa spune:
Deus,
Atatea stiri negative si filme cu violenta, nu au cum sa induca stari de compasiune, fiindca efectiv suntem bombardati zilnic cu acestea.
Din pacate, tinerii nostrii primesc educatie de la televizor; multi dintre parinti fiind ocupati cu serviciul.
Sper sa nu ne dezumanizam intr-atat, incat sa nu ne mai pese de oameni cazuti langa noi.
Rezolvarea o vad la noi, adultii. Putem incepe prin a ne educa proprii copii in spiritul umanitatii.
PS : Ma ingrijoreaza mult noul curent emo: adolescenti depresivi cu tendinte sinucigase, par negru, aranjat de parca ar fi electrocutat, machiaj cu dermatograf negru, ruj de culoare cat mai sinistra...brrr... Ma intreb, parintii chiar nu au un cuvant de spus ?
Gargoyle spune:
Toti uitam ca am fost adolescenti?
E normal ca ei sa aiba reactia de bagatelizare. Majoritatea colegilor mei de generatie au fost zapaciti in liceu, au baut, au chiulit, au facut tampenii. Dar au ajuns oameni adevarati, cu familii si cariere si specializari... Asta nu inseamna ca atunci cand aveau 16 ani parintii nu faceau scandal ca se duc la scoala cu blugii taiati si tricouri de rockeri.
Ajungem adulti responsabili si ne uitam de sus la toti cei tineri si uitam ca si noi am zis prin tramvaie "uite-o si pe baba aia" sau mai stiu eu ce tampenie... Si parintii nostri au facut traznai, doar ca timpurile se schimba si astfel fiecare generatie face prostii diferite. dar cred ca de la inceputurile lumii au existat fraze precum "pe vremea mea" "astia tineri nu mai... nu au ... nu fac" etc
Iar cat despre Emo: Lisaelisa, hainele nu fac omul. Si nici daca arata cum spui tu nu inseamna ca-s Emo. Erau o groaza imbracati si machiati la fel si acum 10-12 ani. Coafurile-s diferite.
Grija fata de semeni ne apartine noua, astora mari. Lasati pustii sa fie pusti si sa traiasca fara sa planga pentru cei bolnavi. Nu-s multi anii in care traiesti mai fara griji. Va veni si randul lor sa ajute.
Apropo, am o prietena al carei tata a murit pe strada, fiindca i s-a facut rau, a vomat si s-a innecat cu propria voma. Si nu a fost ajutat fiindca toti au zis ca e beat. ADULTII. Era undeva inconjurat de oameni mari, sau cum vreti sa le spuneti.
Mami de pisicuta (28.06.2006)
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gargoyle Ajungem adulti responsabili si ne uitam de sus la toti cei tineri si uitam ca si noi am zis prin tramvaie "uite-o si pe baba aia" sau mai stiu eu ce tampenie... Si parintii nostri au facut traznai, doar ca timpurile se schimba si astfel fiecare generatie face prostii diferite. dar cred ca de la inceputurile lumii au existat fraze precum "pe vremea mea" "astia tineri nu mai... nu au ... nu fac" etc Iar cat despre Emo: Lisaelisa, hainele nu fac omul. Si nici daca arata cum spui tu nu inseamna ca-s Emo. Erau o groaza imbracati si machiati la fel si acum 10-12 ani. Coafurile-s diferite. |
Emo a aparut dupa anii '90, coincidenta sau nu, in perioada cand economia a fost bulversata, iar parintii erau mai stresati si mai ocupati decat in perioada de dinainte.
Pe mine ma ingrijoreaza starile depresive pe care ei si le insusesc ca pe niste ideolologii absolute.
Nu am uitat ca am fost adolescenta, dar, pe vremea meaera la moda sa fii revoltat, nu depresiv cu tendinte sinucigase.
Rolul parintilor este vital pt acesti adolescenti debusolati.
Si eu am avut conflicte cu parintii, in special in adolescenta, cand mi se parea ca eu le stiu pe toate si ca nu mi se poate intampla nimic rau, iar principalii inamici erau parintii.
Toate astea imi vor folosi atunci cand fii-mea va ajunge la varsta razvratirii.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eliza5 ce rai sunt altii si ce buni suntem noi si cand te gandesti de fapt ca suntem toti la fel |
Cam asa gandesc si eu...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
oanamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Cam asa gandesc si eu... RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Imi pare rau ca gandesti asa Rufus...pe Eliza nu o cunosc, dar cu tine am dialogat de mai multe ori si chiar nu mi-as fi inchipuit ca gandesti asa...
Prima afirmatie mi se pare o rautate foarte mare si gratuita, in contextul acestui subiect....
A doua afirmatie....mmm, ce sa zic...oare? Oare suntem toti la fel? Poti pune semnul egal intre oameni fara sa clipesti???? Eu zic ca nu si sunt o multime de comparatii pe care le-as putea face...
O zi buna iti doresc
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."