Lapte de mama impotriva cancerului

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Laptele si componentii lui constituie un permanent studiu de peste 30 de ani. Un anumit component din zerul laptelui, cisteina, este unul din precursorii glutationului, o tripeptida existenta in celulele organismului nostru care este raspunzatoare de imunitatea si sanatatea noastra.
In 1975, Dr. Gustavos Bounous, un om de stiinta de la Universitatea McGill din Montreal, a dat intamplator peste aceasta descoperire in incercarea lui de a concepe o mai buna formula pentru alimentatia sugarilor. Era cunoscut de multa vreme faptul ca laptele matern oferit sugarilor pentru cel putin sase luni, previne dezvoltarea leucemiei la copii. De asemeni, laptele matern previne otita medie (o infectie la urechea interna) si transmite o serie de elemente nutritive, care ofera o dezvoltarea sanatoasa a sugarului.

Dr. Bounous a inceput cercetarile analizand laptele mai multor specii: laptele uman, laptele de vaca, laptele soarecelui, laptele veveritei, al caprei, etc. El a descoperit ca laptele diferitor specii este acelasi, ceea ce difera sunt constituentii, care sunt diferiti de la animal la animal. De exemplu, laptele de vaca contine un procent foarte mare dintr-o substanta numita caseina. Caseina este acel component din zer pe care o folosesc culturistii si sportivii pentru a-si consolida masa musculara. Laptele uman contine o cantitate foarte mica de caseina pentru ca bebelusii nu au nevoie de crestere masiva, asa cum au nevoie viteii.

Studiile ulterioare i-au permis doctorului Bounous sa izoleze patru componenti bioactivi din lapte. Acestia sunt Alpha-lactalbumina, lactoferin, ser albumina si cisteina.

Este foarte adevarat, anumiti componenti ai laptelui ajuta organismul sa lupte cu cancerul: http://www.immunotec.com/IRL/en/CAN/Research_Article_05.pdf

Aici http://www.immunotec.com/IRL/en/CAN/Research_Article_21.pdf puteti citi in detaliu tot studiul efectuat si rezultatele obtinute.


Elle

http://www.immunocalromania.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Ce interesant articol,va felicit!

Mergi la inceput