Dimineata devreme
Nu stiu cum ar fi mai bine pentru oamenii de pe aceasta planeta sa isi inceapa o dimineata? O dimineata ca oricare dimineata dupa mine ar trebui sa inceapa cu multa liniste si impacare cu sine si cu ceilalti. Ar trebui sa inceapa cu o poveste a unui vis frumos ce tocmai s-a terminat. Ar trebui sa inceapa cu soarele la rasarit ivit de sub marginea racoroasa si umeda de roua a orizontului. Ar trebui sa inceapa cu ciripitul vesel al randunelelor harnice, sau poate cu fosnetul lin al vantului adiat printre ramuri de copaci. Sau poate cu sunetul indepartat al unor masini uitate pe strada, sau poate cu mugetul vacilor ce ies la pasunat si al colbului ridicat de viteii nazdravani ce n-au astampar si alearga zanateci de colo colo. Sau poate ar trebui sa inceapa cu vuietul valului marii spart de zagazul malului si de sunetul grav al unei sirene impletit de tipatele ascutite scoase de albatrosii vesnic oportunisti. Sau poate pur si simplu ar trebui sa inceapa cu ochii obositi dar multumiti ai celor care noaptea vegheaza fie la capatul omului bolnav, fie la linistea noptii, sau la mansa avionului sau la maneta locomotivei. Pur si simplu o dimineat devreme ar trebui sa inceapa cumva in asa fel incat sa nu ajunge sa spunem cum nu ar trebui sa inceapa o dimineata devreme. Sa nu ajungem sa vedem un copil mort de foame, sau un copil mort in urma unei explozii, sau nori de fum si gaze toxice scoase fara cea mai mica remuscare de colosi de facut bani, sau de ghiorlaitul matelor goale ale unui om sau femei sau copil sau caine sau vita sau vietate nemancata si uitata de lume si de soarta, sau de praful si nisipul ridicat de vantul ce nu mai are ce sa usuce, sau de noroiul ce inghite lacom case animale si oameni, sau de ape-nvolburate ce ineaca sub imperiul lor i8ntr-o clipita tot ce atinge, sau de incendiile ce mistuie paduri si case si vietati. Pur si simplu o dimineata ar trebui sa fie un inceput al unei noi zile si nu sfasitul unor noi destine.
Buna dimineata oameni! Va doresc sa ajungeti sa ganditi cum va fi dimineata de maine.
Buna dimineata!
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Raspunsuri
adi2003 spune:
www.trilulilu.ro/maria49/8939ef217d59c5" target="_blank">Dimineti cu ferestre deschise
"Dimineti cu ferestre deschise
Dimineti cu sageti de cocori
Dimineti pentru viata si vise
Dimineti fara lacrimi in zori
Dimineti fara ganduri ucise
Dimineti fara dorul de nori
Dimineti cu ferestre deschise
Dimineti pentru oameni si flori"
nikole spune:
Marius foarte frumos...si m-i facut sa meditez la diminetele mele.
Depind in mare masura de finalul serii precedente.
Dar de cele mai multe ori deschid ochii, il privesc pe Albastre,,. ii multumesc Domnului ptr inca o zi, ma rog ca Cineva acolo Sus, sa ma ghideze, sa imi lumineze minte si inima, si...respir...adanc, ca si al meu bebe, vreo cateva minute...
apoi, incepe goana...
astazi de ex am incepu ziua cu regret...o dimineata trista, e ziua Sf Invieri, si mi s-a facut cumplit de dor de mama, de casa parinteasca, de Casa Domnului, mi s-a facut dor sa ciocnEsc cu tatal meu un ou de Paste...mi s-a facut dor sa spun cuiva care si intelege/simte energia acestor cuvinte:HRISTOS A INVIAT!
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
danis spune:
Adevarat a inviat!
Raspunsul pe care mi l-am dat in sinea mea este ca... orice as auzi si as vedea, dimineata mea ar trebui sa inceapa cu o rugaciune...
Daca in ceea ce aud si ce vad dimineata intra si somnul lin al pruncilor mei imbratisati in pat, lumea imi pare perfecta si ma simt in stare sa mut si muntii din loc.
IonescuOana spune:
Foarte frumos scris...superb chiar...oare va fi lumea vreodata asa cum ne-o dorim...? Daca nu, putem macar visa...
Buna seara, noapte buna
http://www.youtube.com/watchv=nQFQd0O2Ndg&feature=related
Un zambet, o floare http://www.youtube.com/watch?v=yp25sGKuz0k
O dimineata in culori
http://www.youtube.com/watch?v=-99j5-2-NLc
crinuta spune:
Nu este de ajuns sa GANDIM cum am dori sa fie diminetile noastre, de fapt, impropriu spus diminetile, deoarece e vorba de zile, oricare moment al lor, ci, este important ca fiecare dintre noi sa facem ceva pentru a le avea asa cum le dorim, in rest este doar bla,la, si cam atat.
Nu este nici un secret ca lumea este din ce in ce mai rea, precupata doar de sine, ca nu mai conteaza ca cel de langa noi moare de foame, noua sa ne fie bine, ca nu mai conteaza strigatul de ajutor al unei fiinte umane, ca fiinta umana nu mai valoreaza nimic, ca, ne batem joc de Creatorul nostrul, de creatia din care facem parte, ca, am distrus aceasta minunata planeta, iar acestea sunt consecintele.
Se pot opri, dar cum? Gandind, vorbind? Never!
Atunci cand in graba noastra spre servici, in loc sa il injuram pe cel din fata ca se misca prea incet, sa aruncam un ochi, o privire spre cel sarman, si sa ne dam seama ca,adevaratele valori nu se afla acolo unde cautam noi, iar, daca vom realiza asta, si vom schimba macazul, atunci abia putem spune ca aceasta discutie isi are rostul.
Poate ca e timpul sa actionam, si sa filizofam mai putin....
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta
www.muntelesfinteitreimi.ro/Februarie%202009.htm" target="_blank">Important
Tzuni spune:
Marius, io cred ca te-ai .... (re)indragostit!
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA
si....
www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
Alex2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danis dimineata mea ar trebui sa inceapa cu o rugaciune... |
...de multumire, as completa eu... in dreptul meu.
Si am atatea lucruri ptr care sa-I multumesc.
Si atunci am sa vad ca mai am inca o zi de trait, prima zi din restul zilelor vietii mele. Si am sa ma bucur de rasaritul de soare, de ciripitul pasarilor, de fosnetul vantului. Si poate atunci nu am sa vad poluarea care ma impiedica sa simt mirosul pomilor infloriti, si zgomotul masinilor, si, vai, cate probleme am pe ziua de azi.
Daca ma trezesc si ma gandesc ca azi este o zi, prima zi din restul zilelor vietii mele, dar care poate fi ultima zi, deschid ochii si ma bucur ca este dimineata, ma bucur de zambetul sotiei mele, de bucuria cu care ne trezeste baietelul nostru cu "trezeste-te, s-a trezit soarele". Ma bucur ca e inca o zi in care sunt langa baietelul meu, langa fetita mea, care creste sub ochii nostri, ma bucur ca am un servici unde sa merg, si de unde sa vin.
Da, este o noua sansa sa descoperi lumea prin ochi de copil. Intr-o zi, fiul meu, cand ne intorceam de la gradinita, in masina, a exclamat cu atata entuziasm, incat am tresarit "taaatiii, uite cate flori!". Inflorisera pomii, totul era roz....
Majoritatea suntem parinti aici pe forum. Lasati-va purtati de emotii alaturi de copii vostri care descopera lumea. Nu-i fortati la a se ridica ei la nivelul lumii noastre de adulti, coborati-va din cand in cand alaturi de ei, in lumea lor de copii.
Isus spune "pana nu veti fi niste copii, nu veti intra in Imparatia Cerurilor". Si ma gandeam candva, cum Doamne, ca niste copii? Ca mici nu ne mai putem face. Puritatea, si sinceritatea din inima copilului, felul cum vede un copil, prin ochii lui de copil, cu inima lui de copil, lumea.
A redescoperi lumea alaturi de fiul meu, este ca o noua sansa sa traiesc viata. Si peste vreun an, Doamne iti multumesc, am sansa sa o iau inca o data de la capat, sa descopar viata alaturi de fetita mea.
Am toate motivele din lume sa ma bucur de inca o zi, inca o dimineata.
Si, Nikole, tristetea face parte din noi. Si dorul. Ca avem ptr cine ne intrista, avem la cine ne gandi, avem de cine sa ne fie dor.
Mi-e dor de ingerasul meu, si-o sa ziceti ca am innebunit de tot, dar fiindca alta cale nu am... Ii multumesc Lui Dumnezeu ca am un ingeras, si ca am experimentat si aceste trairi. Asa am inteles viata si din acest punct.
Iar dupa o lacrima vine un zambet, si inca o seara, si inca o dimineata senina. Inca o zi din restul zilelor vietii mele.
Iti multumesc Doamne, ptr fiecare zi!
Alexandru, tati de 3 copii perfecti
(un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer)
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
nikole spune:
Alex ma bucur sa te citesc, ma bucur ca esti bine
Un gand bun, ptr voi,si viata luuuunga sa va bucurati unul de altul
Nu ai innebunit...te-ai "ridicat" prin propria durere!
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crinuta spune:
Alex,ai scris extraordinar de frumos, de sincer,de fapt ti-ai lasat inima sa vorbeasca.
Nu stiam de ingerasul tau....; te inteleg ca ti-e dor, cum altfel? Dar tu stii ca ingerasul tau e langa tine, dar mai ales, ca se afla langa Dumnezeu, nu?
Ai scris deosebit, si asta pentru ca ai inteles ca ... fiecare zi este un dar, iar noi am uitat sa ne bucuram de acest dar, sa ii multumim lui Dumnezeu ca ne mai da o zi, o sansa, pentru a ajunge acolo unde trebuie...
Ai inteles cat de minunata e creatia lui Dumnezeu, ai inteles ca viata se afla doar in mana LUI, si in special, ai inteles ca Dunmnezeu ne vrea copii, asa cum a inteles si Sf. Tereza a Pruncului Isus.
Ma bucur ca ai o familie minunata, o meriti!
Va doresc numai bine.
Ioana
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta