Sezatoarea canadiana (140) Paste fericit!
Raspunsuri - Pagina 13
nelia spune:
Primavara timpurie?? Poate daca se tin de cuvint si vor fi intr-adevar 25 de grade in weekend... altfel mie mi s-a parut tare frig in dimineata asta.
Simi, m-am gindit la fetita ta ieri, fetele mele au avut activitati legate de ziua de ieri si mi-am adus aminte, dar pina la urma am uitat sa-i urez toate alea... La multi ani, sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si sa aiba noroc!
Iti vine sa crezi ca avem fete de 8 ani?
Mie nu...
Khristin, eu si acum ma ocup mai mult de Agata, pentru ca a-ti imparti timpul in mod egal intre copii inseamna si a da fiecaruia ce cere, ce are nevoie. Daca as imparti timpul in sine in mod perfect egal cu fiecare copil, nu ar fi bine pentru ca nevoile unuia sint mai mari decit ale altuia. Pe asta de la Try am invatat-o
, cind intrasem eu in panica, nu-mi dadeam seama cum voi face fata la trei copii, fara sa neglijez pe nici unul...
Dar am avut momentele mele de disperare, si le mai am numai ca s-au mai rarit, cind nu vedeam posibil sa fiu mama de care au nevoie toti trei copiii mei. Nici acum nu stiu daca sint, dar macar e liniste si pace si pe acest fond pot sa-mi fac iluzii...
Vad eu mai tirziu rezultatele...
La noi e un program aproape fix, de care ma tin cu dintii, pentru ca altfel apar frustrari, care, adunate, duc la suparari mari... inca nu s-a rezolvat tot, mai apar momente tare tensionate si ma simt tare vinovata pentru ele. Cu Lisandru ma joc dimineata, ma ocup de el pentru ca sintem doar noi doi, inca e vremea lui, e cel mai mic... dar ma simt in regula fata de fete si le-am explicat si lor de mii de ori, ca tot ce fac acum cu Lisandru, am facut si cu ele pina la doi ani, asa ca, trebuie sa inteleaga ca acum e vremea sa fie el bebelus mic, la titza lui mami...
Apoi, am jumatate de ora la 3 cind stau cu Agata pina ia gustarea Tudora, timp in care Lisandru doarme la aer (Tudora se supara daca o iau inainte de aceasta gustarea, asa ca noua ne prinde bine). Fac ce vrea Agata, mergem la o cafea si o ciocolata calda sau pur si simplu ne plimbam, iar ea imi povesteste cite-n luna si-n stele (atunci aflu tot de la ea
). Acasa cind ajungem am cam o jumatate de ora cu Tudora, timp in care isi face lectiile Agata, iar bebe se uita la desenul lui (Baby Einstein), in care facem ce vrea ea - si in special vrea lectii, spre deosebire de Agata, care nu stie cum sa scape de ele.
Si cind Tudora se uita la desenul ei si bebe isi face de lucru singur, ma ocup din nou de Agata, cu lectiile, pian, citit... activitatile s-au mai imputinat acum, ziua s-a mai lungit... scoala e in cui... parca s-a mai usurat munca mea, a noastra. Dar daca adun pe zi tot ce fac pentru copii, Agata are spatiul cel mai mare, apoi vine Lisandru si, la urma, Tudora, pentru care am asa sentimente de vinovatie, mi se pare ca e singura un pic neglijata, nu are nevoile celorlalti doi si e si mai linistita, nu cere mare lucru... Am citit in ultimul timp despre copilul din mijloc, reiese din lecturi ca e un pic defavorizat de soarta... Dar ea nu se plinge, tot Agata e cea careia i se pare ca nu primeste destula atentie.
Nici nu mai stiu ce voiam sa spun... Ah, da, ca in fata acestor probleme, de a multumi copiii si a evita crizele si acumularea de frustrari, care chiar pot avea repercusiuni asupra intregii lor vieti, chiar si cind vor fi adulti... curatenia si alte lucruri din astea domestice ramin clar pe planul x, y... strictul strictului necesar, in rest... noi sa fim sanatosi.![]()
Hai, ca m-am intins, dar imi beau cafeaua si nu am alt subiect de discutie, Maru nu mai scrie nic in blog...
, despre calatorii si vacante nu mai vorbesc, unde e ieftin e periculos, unde e scump inca nu ne permitem...
Laura, nu e chiar asa cum se vede din afara... inauntru e mult mai greu si haosul mai mare... Cind are loc acest team builder, sint prima pe lista, ca tare mai am nevoie.
Deci... unde ne intilnim si cind?
Eu as prefera duminica dupa-amiaza. Sau simbata, daca nu se poate altfel, dar tot dupa-amiaza, dar eu pot veni numai de la 3 incolo simbata, de la 2 duminica...
OlgaTarziu spune:
Va multumesc din suflet de sfaturi.
Laura chiar asta simt ca sunt din ce in ce mai coplesita. Tony este un copil care cere foooooooarte multa atentie, Sophia e atasata iremediabil de tzitzi iar eu nu mai am timp de sufletul meu deloc. Sper sa nu trag o depresie ca nu e bine.
Mona pai sa-mi trimiti retetele alea!
Denisule merci de informatii. Cred ca o sun pe doamna cat de repede.
Cu intarziere La multi ani, mqqm! 

Va las ca iar plange. Mai dar numai in brate vrea zi si noapte. Taica-sau ii zice Osama ( ca e terorista) eu o denumesc boieroaica.( stie ce vrea, si obtine)
pitilache spune:
'neata si o cafeluta aburinda si de la mine!
Olga multa putere sa treci cu bine peste perioada asta de inceput. Nu este usor, dar cu perseverenta se poate. La noi a fost un pic mai usor pentru ca Seba era mai mare si poate mai intelegator dar momente de gelozie tot au existat si inca mai exista cu tot efortul nostru de a le evita. Si ni le arata cand te astepti mai putin...
Referitor la intalnire, sa incerc sa fac strigarea, stiu ca avea si Simo o lista dar nu o mai gasesc acum.
Locatie: Centennial Park, DDO (este o parcare la intersectia Rue Lake cu Rue Manuel) si cu un loc de joaca chiar langa parcare.
Directii: Daca veniti pe Aut 40 dinspre Mtl, iesiti pe Bould des Sources Nord si mai mergeti cam 3 intersectii si la intersectia cu Rue Hyman faceti stanga si in capat se intersecteaza cu Rue Lake pe care faceti dreapta si tineti pe ea (inconjoara un pic parcul) pana la Rue Manuel (parcarea este pe partea stanga). Puteti sa cautati pe maps.google.ca Parc du Centenaire si daca-i dati aerial view se vede parcarea de care vorbesc. O sa va trimit pe adresa comuna harta cu directiile.
Data: duminica, 26 aprilie Se anunta 30 de grade!!!!!
Ora: parca se vorbea ceva de dupa 11:00 (a se confirma)
Participante:
AnaStroe
Andy08
Carmen77
cge
Diana2007
mikiion
monicutza_bb
nelia
oanagabriela
pitilache
Simonna
....
Mai spuneti, pe cine am uitat???
Denisam spune:
Simi-LMA pt printesa ta, sa fie santoasa si norocoasa!
mQQm- cum se poate sa nu vii, ca dc n eintalnim in iunie vei zice ca e prea activ pepitel si nu te risti- hai te rugam vin-o, plus ca vin cu carutzul, nu,asa ne-am inteles?![]()

Laura- Oana a fost in RD dar in zona LA Romana e mai in sud, e f. fain,plaja e superba, e un golf acolo si nu sunt valuri, si eu stiu de ea si e singurul loc unde as mai merge cu copiii din toate insulele,exceptie fac Aruba si Bahamas care sunt pe lista![]()
TRY
- LMA Pt ieri, am uitat ca e 22 si ca de fapt e ziua ta
Donia- da-ne vesti ca ai luat jobul
si LMA PT TOTZI CE POARTA NUMELE DE GHEORGHE SI GEORGETA SI ALTE DERIVATE! SA AVETI O ZI FAINA!
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
Donia spune:
Daca e chef, vin repede si eu!
simi, La multi ani pentru Alice, sa aiba parte de toate cele bune si voi pe langa ea! 
mQQm, La multi ani cu multa sanatate, fericire si putere pentru 3!
Si spune-i merci lui Pepit ca te intinereste
, automat daca ai bebe esti mamica tanara!
Aaaa, si eu tot cu sot berbec
... iti cam facem ochi dulci pe aici, unde mai pui ca acum doua nopti iar te-am visat!
Si ca sa nu mai visez din amintiri, spune tu cand poti sa vii la intalnire, alege tu o data, ca si data trecuta te-am ratat si vreau sa-l vad si eu pe Pepitel la purtator!
Khristin, m-am delectat cu pozele copiilor, ala micu' e asa dragalas, are o privire curioasa, iar Yasmine e o frumoasa, cel mai mult mi-au placut pozele in care ea il tine pe Chris in brate 
romanitza, am admirat si burtica ta, si pe tine, ce supla si in forma esti!
Cu intalnirea nu stiu ce sa spun, eu vreau, dar nu stiu daca pot.
maru, deocamdata nu ma pune pe lista, o sa anunt eu daca este posibil.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
carmen77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pitilache 'neata si o cafeluta aburinda si de la mine! Olga multa putere sa treci cu bine peste perioada asta de inceput. Nu este usor, dar cu perseverenta se poate. La noi a fost un pic mai usor pentru ca Seba era mai mare si poate mai intelegator dar momente de gelozie tot au existat si inca mai exista cu tot efortul nostru de a le evita. Si ni le arata cand te astepti mai putin... Referitor la intalnire, sa incerc sa fac strigarea, stiu ca avea si Simo o lista dar nu o mai gasesc acum. Locatie: Centennial Park, DDO Data: duminica, 26 aprilie Se anunta 30 de grade!!!!! Ora: parca se vorbea ceva de dupa 11:00 (a se confirma) Participante: AnaStroe Carmen77 cge Diana2000 monicutza_bb nelia oanagabriela pitilache Simonna .... Mai spuneti, pe cine am uitat??? Mihaela (Mikiion) parca spunea ca ar vrea sa vina? Simonna pe unde e? Nu ar fi trebuit sa fie inapoi in Montreal by now? "Less is more" - Mies van der Rohe |
Magdone spune:
La multi ani sarbatoritilor/sarbatoritelor de astazi!
Olga, lasa depresia ca nu ai timp pentru asta
, sa-ti mai zic si din experienta mea. Nu faci decat strictul necesar, cat timp te ocupi de Sophia ii dai ceva lui Tony de facut, asta e cel mai important ca altfel sta in capul tau. Eu sincer l-am mai lasat si la desene, la computer, numai sa pot sa ma ocup de asta mica.
Acum e soare, impachetezi pentru un picnic si iesiti la aer. Cu somnul mi se pare cel mai greu, ca nu ai cum s-al culci pe Tony stiu, atunci cand doarme Sophia vezi trimite-l cu bunicul pe afara ca sa poti dormi si tu, macar atat sa faca si el.
Laura, tare mult mi-a placut cum ai povestit ca ati petrecut de Paste, frumos, mi se pare ca aveti o comunitate tare faina acolo la voi la Kitchener.
Ktrinel,
multa putere sa depasesti momentul, o sa fie bine!
referitor la intalnire, mie imi pare tare rau dar nu am cum sa ajung. Ne-am apucat de renovat in basement si practic eu trebuie sa plec de acasa cu copiii ca sa se poate ocupa sotul de treaba, iar cu amndoi copiii nu ma risc la drum singura. Dupa 14 iunie cand vin ai mei, nu msi scapati de mine ![]()
Magda, cu Razvan
(5 ani) si Olivia
(10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Andy08 spune:
Pitilache, eu incerc sa trec duminica sa va vad, dar nu promit. Cum va recunosc?
Andy, mami de
Andrei
nelia spune:
Roxana, dai si niste coordonate ale parcului? Si unde anume ne intilnim, cele care il cunosc trebuie sa stie un loc mai usor de gasit.
Try, la multi ani, inteleg ca e ziua ta. Sa fii sanatoasa si iubita!

Sper ca Simona e in regula, si pe mine ma ingrijoreaza absenta ei... sau poate si-a luat doua saptamini de vacanta!?!
Burticile, mai ales alea mai mari, v-ati facut poze??? Sa nu patiti ca mine
, am tot aminat si am aminat pina in ultima zi. Norocul meu a fost ca m-am enervat si m-am dus si m-am pozat singura in oglinda, altfel ramineam fara poze cu a treia burtica...
pitilache spune:
V-am pus directiile in mare mai sus dar v-am trimis si pe adresa comuna harta.
Simo, pe unde esti? Cum v-ati distrat?