Interviu cu statistici / cifre FIV in Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Acum m-am intors acasa si am gasit un mesaj de la dna dr. Dracea. Cred ca va amintiti discutia de panan-n Paste despre clinicile autorizate care s-a incins dupa emisiunea de la B1TV si dupa lista din dosarul Adevarul: http://www.adevarul.ro/articole/fertilizarea-in-vitro-un-ajutor-nu-tocmai-ieftin-pentru-a-deveni-parinti.html - articol unde clinica Gynera nu e trecuta pe lista, fapt semnalat in discutii.

Iata ce semnaleaza dna dr Dracea, redau aici informatiile, caci sunt de interes:

As vrea sa fac urmatoarele precizari, care sa lamureasca acest aspect si sa redea increderea binemeritata in activitatea noastra.

1. Clinica Medicala Gynera a functionat inca de la inceperea activitatii cu acreditarea Agentiei Nationale de Transplant publicata in Ordinul Ministrului Sanatatii Publice.

ORDIN nr.1.225 din 1 iulie 2008
al ministrului s#259;n#259;t#259;#355;ii publice pentru modificarea #351;i completarea Ordinului ministrului s#259;n#259;t#259;#355;ii publice nr. 722/2006 privind acreditarea unit#259;#355;ilor sanitare care pot efectua activit#259;#355;i de b#259;nci de #355;esuturi umane, respectiv de utilizator de #355;esuturi #351;i/sau celule umane în scop terapeutic

Vezi www.transplant.ro

2. In urma cu 2 saptamani am facut a cerere catre ANT de autosuspendare a activitatii de procesare de celule (de intrerupere temporara a activitatii FIV), necesara pentru mutarea laboratorului in noul sediu din str. Constantin Aricescu nr 8. Mutarea laboratorului implica reinstalarea aparaturii, calibrari, inspectii sanitare si ANT si reacreditarea noului sediu. Acest lucru va dura cateva saptamani, timp in care nu vom efectua proceduri FIV, urmand ca in luna mai sa obtinem acreditarea pentru sediul nou. Din acest motiv, este posibil ca in aceste saptamani sa nu figuram oficial in lista clinicilor autorizate sa proceseze celule reproductive.

3. Mutarea a fost necesara tocmai datorita succesului obtinut, volumul de activitate crescand foarte mult in ultimele luni. Noul sediu va avea apox. 1000 mp, de 3 ori mai mult decat cel actual, ceea ce va permite marirea spatiilor medicale dar si un confort deosebit pentru pacienti (mai multe rezerve individuale si camere de recoltare sau recreere).

4. M-am ocupat personal de acreditarea a doua clinici – Clinica Panait Sarbu si Clinica Medicala Gynera . Dosarul de acreditare este foarte complex, dar am reusit sa obtin acreditarea ambelor clinici si ambele figureaza in ultimul Ordin de Ministru care s-a dat pe aceasta tema, cel din Iulie 2008. Ar fi fost cel putin ciudat sa renunt la activitatea intr-o clinica acreditata pentru a lucra intr-una neautorizata.

Concluzia: Gynera este clinica acreditata. :)

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput