Donarea de sange

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui doradora

la noi la serviciu s-a organizat o actiune de donare de sange, si aveau ei cola si piscoturi. am fost placut surpinsa sa vad cata lume a venit!
nu ne-au facut analize, ci au recoltat si intr-o punguta mai mica, si daca aflau ca ai vreo boala nedeclarata/nestiuta te anuntau la adresa de domiciliu.

ps: au luat sange din deget inainte de donare, nu stiu ce le spune lor chestia asta

Cu o singura picatura din deget, ei pot vedea daca esti anemic sau ba...o baga-ntro solutie s-apoi urmaresc daca se lasa la fund sau pluteste picatura...

Si la noi tot asa, te anunta ei acasa daca ai vreo boala ciudata...

Sa va spun la noi cum este:(avem organizata o donare pe data de 9 Mai, va fi prima data pt mine)

- mi se va trage 400ml
- tre sa ai minim 50kg, si sa nu fi calatorit in tari hispanoamericane, africa sau asia in ultimii 3 ani
- sa fii trecut cel putin 4 luni de la ultima operatie, daca ai avut
- sa fii trecut 3 luni de cand ai nascut(daca-i cazul)
- sa ai intre 18 si 65 de ani
- sa nu fi avut infectii virice in ultimele 7 zile
- sa nu fii pe tratament
- sa ai o santatate buna, in general

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

cand am donat eu sange,m-a intepat in deget,mi-a luat o picatura,a plecat si a testat ceva(habar n-am ce),apoi am completat un chestionar cu multe intrebari,am semnat si am intrat in sala de donare.ah,inainte de a dona m-a intrebat dc am mancat ceva;am zis nu si m-a trimis sa cumpar un croissant cu ciocolata(adica dulce trebuia sa fie) si gata,am fost ok pt a trece la etapa propriu-zisa.a fost totul bine,in afara de faptul ca era ceva nou pt mine si fireste,tot ce e nou si necunoscut ne sperie,insa a decurs fara probleme operatiunea,in ultimele 5 min(cred) am cerut sa se deschida o fereastra pt ca mi se facuse brusc f cald si ma taiasera toate apele.nu au vrut initial sa ma lase sa plec imediat ce am terminat cu donatul,mi-au zis ca au avut cazuri cand donatorii pareau in regula,iar dupa 2 pasi au cazut din picioare si si-au spart capetele sau dantura de astfalt:( asa ca am stat cateva min pe o canapea,timp in care ele m-au supravegheat,apoi mi-au recomandat sa consum multe lichide dulci,asa ca m-am conformat si am baut vreo 4l de ceai in ziua aia:)de asemenea,mi s-a spus ca am hemoglobina f buna si ca ma mai asteapta sa donez,ceea ce o sa se intample luna asta;sigur cineva are nevoie de ajutorul nostru neconditionat si dc ne sta in putere sa li-l oferim,atunci,de ce nu am face-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Eu am mers acum vreo 2 saptamani la Institutul de hematologie din Bucuresti si nu m-au lasat sa donez pentru ca bebe are sub 1 an (7 luni). Stiam ca nu ai voie sa fii lauza, dar la 7 luni chiar nu vad care era problema...

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucames spune:

ola. m-am intors.
Dora, intr-adevar nu poti dona pana cand nu implineste bebe 1 an, asa mi s-a spus si mie... eu fusesem cand avea 10 luni asa ca acum, kiar zilele viitoare, ma duc din nou; eu am Ab4 pozitiv, precis ii voi fi cuiva de ajutor; am niste emotii uriase, dar cu gandul cel bun si detaliile de aici, le voi depasi!

o zi frumoasa tuturor!!

pozici Stefania si Luca-Mihai

mama si sotie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Si noi donam sange, acum numai sotul. Avem amandoi grupa zero.

E foarte important sa donezi indiferent de grupa de sange. Iar cei cu grupe rare cu atat mai mult.

E o fapta buna, pe care o poate face oricine.

Mergi la inceput