Donarea de sange

Donarea de sange | Autor: mishutza

Link direct la acest mesaj

Am vrea sa mergem sa donam sange,eu si sotul meu.Tot vad la televizor diferite emisiuni in care arata cata nevoie au de sange.Am vrea sa facem si noi ceva bun pt alti oameni. Dar,as vrea sa stiu daca pentru noi,ca donatori,sunt riscuri.Nu ma refer la ace infectate,pt ca sunt sigura ca totul va fi steril,nu e asta problema.Ci din punctul de vedere al corpului nostru,sa spuneam ca mergem sa donam de mai multe ori,repsectand bineinteles perioada de pauza dintre donari.Aveti experiente de genul acesta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

In mod normal, inainte de prima donare trebuie sa te vada un doctor care sa iti faca un minim consult si un minim de analize, astfel incat sa "te califici". El trebuie sa se asigure ca nu e riscant pentru tine sau daca ai un risc sa te informeze. Apoi ti se emite carnet de donator si poti dona periodic, daca starea de sanatate iti este constanta.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

din cate stiu eu, donarea de sange este chiar benefica organismulu donator!

oricum atunci cand o veti face prima oara, medicii au sa va explice...
in ziua respectiva e bine sa ai activitati mai usoare si sa ai eventual la tine ceva dulce gen ciocolata.

intreaba la centrul de sange, sigur au materiale informative - exista chiar si in romania, in germania nu ma indoiesc!

poti sa dai cautare google, gasesti diferite siteuri care contin detalii (eu am incercat dar nu ma lasa sa pun link aici)

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Eu donez singe din cind in cind si de fiecare data, inainte de a-mi lua singe ma inteapa in deget si imi racolteaza citeva picaturi de singe. Apoi le pune in diferite eprubete. Am intrebat-o pe asistenta de ce face asta de fiecare data si mi-a explicat ca verifica daca fierul este in cantitate ok in singe, ca sa nu fiu anemica. Apoi imi iau tensiunea si temperatura si intru intr-o camera separata cu o alta asistenta care imi pune tot felul de intrebari in legatura cu viata mea sexuala sau cu un eventual consum de droguri intravenoase. Imi examineaza venele de la mina vizual, apoi semnam hirtia.
La fiecare 29 de zile poti sa donezi singe daca vrei. Eu nu o fac asa de des ca nu am timp.
Nu am avut niciodata probleme din cauza donarii de singe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Multumesc fetelor,da,am citit si eu tot ce scrie pe siteul lor,dar vroiam si alte pareri.Sper sa fim amandoi ok,sa putem dona.De fapt,la ultimele analize periodice de la medicul de familie,era aproape totul ok,doar sotul avea hemoglobina putin mai mica,sa speram ca si-a revenit.In reportajul de la tv de care va spuneam,aratau frigiderele(rafturile unde tineau sangele)La A2,grupa mea,era plin,dar la 01,grupa sotulu meu,era doar o punga de sange.Asa ca,vom merge cat de curand,mai mult pt sangele lui decat pentru al meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

buna
eu am donat pana acum de 3 ori. prima data cand eram studenta...eram studenta , in vacanta, stateam la plaja si ascultam radio...tot la 10 min faceau apel ca nu au sange la spitalele din oradea si sa mearga lumea sa doneze....m-am simtit asa de groaznic ca io stau ca o placinta la soare in loc sa fac ceva util, asa ca a doua zi am mers sa donez. a doua oara am donat pt frate-mio si a treia pt un baietel.
nu e mare scofala, nu ti se intampla nimic, nu suferi, si nu-ti afecteaza cu nimic activitatea. trebuie sa ai peste 60 kg, pt ca se recolteaza 330ml. inaite treci printr-un tur de analize:tensiune, grupa, rh, si nu mai stiu...dar cred ca-s trecute pe site. trebuie sa nu fi consumat baut alcoolice in ultimele 48 ore parca, ahhhsi o chestie importanta....sa ai domiciliu in judetul in care donezi.....sau daca nu il ai, atunci trebuie sa donezi sangele pt cineva anume.
poti sa mananci inante de donare, sa bei lichide multe, si dupa e bine sa mananci un baton de cioco sau ceva.....sa nu faci eforturi fizice deosebite. eu am donat pe la 11 am si la 6 pm am fost la bazin sa inot si nu am avut NIMIC. am intrebat daca se poate si mi-a zis ca e ok, pot merge.
succes si sa ne spui cum a fost!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:

La fiecare 29 de zile poti sa donezi singe daca vrei.

Happy, asa o fi la voi (in cazul asta presupun ca se colecteaza o cantitate mai mica), dar nu e deloc o regula universala. In Franta de ex (se preleveaza vreo 450 ml) e necesar un interval de 2 luni intre 2 donatii, dar atentie : o femeie nu poate dona mai mult de 3 ori pe an (la barbati e mai mult).

mishutza, ai incredere in medicul care te va consulta inainte de don, si pune-i lui toate intrebarile si temerile tale. In ce privesc analizele sotului, nu va faceti griji : am donat sange prin februarie si i-am spus medicului ca relativ recent imi iesise feritina scazuta, la limita anemiei. Mi-au luat si mie sange dintr-un deget, si au decis ca e ok sa dau sange. Daca ar fi fost vreo problema, nu m-ar fi lasat. Asa se va intampla probabil si cu sotul.
Parerea mea : dupa prima donatie veti demistifica un pic acest act si va veti intoarce cu draga inima, si cu griji mai putine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

si eu am tot zis ca ma duc sa donez sange, mai ales ca am AB doneaza numai la AB...

am citit acum pe site ul lor ca poti dona la interval de 72 de zile...

am sa merg si eu saptamana viitoare la Fundeni sa donez !

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Citat:

La fiecare 29 de zile poti sa donezi singe daca vrei.

Happy, asa o fi la voi (in cazul asta presupun ca se colecteaza o cantitate mai mica), dar nu e deloc o regula universala. In Franta de ex (se preleveaza vreo 450 ml) e necesar un interval de 2 luni intre 2 donatii, dar atentie : o femeie nu poate dona mai mult de 3 ori pe an (la barbati e mai mult).

Multumesc ca m-ai atentionat, m-am uitat pe cardul de donor si mi-am dat seama ca am calculat aiurea. Eu am donat ultima data pe 1 Aprilie si mi-au dat un stiker pe care scrie ca sa fac urmatoarea donare dupa 27 Mai, deci cam la 2 luni, nu la 29 de zile.
Totusi, mi-a ramas mie ceva in cap cu 29, am sa sun sa intreb. Se poate ca se reface in corp la 29 de zile?...
Si aici tot o punga de 450 de ml iti ia. Dupa donare treci la o masa unde stai citeva minute si bei un juice si maninci ceva dulce, cookies cu ciocolata sau prajituri cu ciocolata.
Eu ma simt bine dupa ce dau singe, mai ales psihologic, ca am ajutat pe cineva.
M-am inregistrat si la donat de organe in cazul ca se poate folosi de la mine. Le-am dat voie sa ia tot, fara numar :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Si aici tot asa e,o femeie poate dona de 4 ori pe an,maxim,si un barbat de 6 ori,sau cel putin asa am citit pe siteul lor.Sper ca barbatul sa fie ok,sa reusim sa ii furam sangele,hihihihi.Arleena,o sa va spun care fu procedura,mie imi e frica de mor de ace,doctor si alte treburi,nici cand merg pt analizele uzuale nu suport sa vad acul,iar daca vad eprubeta de sange incepe sa se invarte totul,dar imi trece,ca o fac pt o cauza nobila.Mai putem dona si plasma,dar am citit putin procedura,si ma limitez la sange deocamdata.Probabil vom merge saptamna viitoare,pt ca am vazut ca la prima donarea,dureaza cam o ora jumatate,pana iti fac analizele si pana se explica toate riscurile,si intai trebuie sa primim o programare.A,si,mai citisem,nush pe ce forum german,ca,toate sediile unde poti dona sange,ce nu apartin de spital,apoi vand sangele spitalului?Am inteles eu bine,asa e?Ca sa stiu sa merg direct in spital in cazul asta.
Fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

la noi la serviciu s-a organizat o actiune de donare de sange, si aveau ei cola si piscoturi. am fost placut surpinsa sa vad cata lume a venit!
nu ne-au facut analize, ci au recoltat si intr-o punguta mai mica, si daca aflau ca ai vreo boala nedeclarata/nestiuta te anuntau la adresa de domiciliu.

ps: au luat sange din deget inainte de donare, nu stiu ce le spune lor chestia asta

Mergi la inceput