Filtru Hepa (se gaseste de cumparat?)

Filtru Hepa (se gaseste de cumparat?) | Autor: speranta

Link direct la acest mesaj

Cum curatati voi filtru Hepa il spalati cu apa si detergent cu periuta prin striatile pe care le are sau il schimbati , eu pana acum numai il curatam cu o perie, pe uscat. Oare o fi de cumparat separat? pe tipul de aspirator?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Eu il las putin in apa calda cu detergent, spal cu o periuta printre striatii, clatesc cu jet puternic de apa de la dus (scot capatul de dus) si las la uscat pe calorifer sau afara la soare. In acelasi timp spal sita si recipientul in care se aduna mizeria aspirata. Din cand in cand e bine sa speli si furtunul aspiratorului, se aduna si acolo destula mizerie...

De fapt, pentru filtrul Hepa chiar sunt instructiuni in cartea aspiratorului...Nu stiu daca se gaseste de cumparat, eu parca am vazut in Carrefour, dar nu cred ca sunt universale...s-ar putea sa fie pe modele/marci de aspiratoare...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Corina, merci aspiratorul meu nu a avut carte ci doar o foaie cu cateva informatii tehnice; poate a avut ,eu asa l-am primit (cadou).
Sita si recipientul le spalam si eu, deci trebuie scos si capacul de sus a filtrului cand il spal cu periuta?
Paste fericit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Eu am aspirator marca Zanussi, este modelul cu galben si negru.

La acest aspirator, filtrul Hepa se desurubeaza din recipientul unde se aduna praful. La unul dintre capete are un capacel cu 3 gauri mici-mici, la celalalt capat are tot un capac, dar cu un orificiu destul de mare (3-4 cm diametru). Nu cred ca poti scoate nici-unul dintre capace, cred ca s-ar "desira" cilindrul striat din care este facut filtrul. N-am incercat sa scot capacele, ca am reusit sa-l spal foarte bine asa cum am scris in primul mesaj. Recunosc ca l-am lasat cam mult timp intre 2 spalari si m-am cam chinuit pana am reusit sa curat mizeria stransa intre striatii.

Nu stiu insa ce model de aspirator ai tu, e posibil sa fie mici diferente dpdv contructiv la filtrele Hepa. Daca ai timp, poti sa mergi ori la cel mai apropiat magazin de electrocasnice sau la cel mai apropiat service, sa intrebi sau eventual sa-ti cumperi unul de rezerva, ma gandesc ca nici filtrele astea nu rezista o vesnicie si teoretic ar trebui sa se gaseasca de cumparat...

Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_alinutza spune:

Eu am reusit sa "omor" filtrul hepa in cateva saptamani; am aspirat praf de glet, iar cand l-am spalat s-a pietrificat praful ala. Am comandat alte filtre (hepa 12 si inca unul) la unitatea care face service pt LG (asta e firma aspiratorului), a ajuns in cca 6 zile si au costat impreuna 45 ron.
In cartea aspiratorului meu scrie ca filtrul hepa se poate spala de 2 ori max. la intervale de 6 luni. Mai scrie ca filtrul hepa se spala doar pe partea interioara si nu se usuca la o sursa de caldura.
Aspiratorul nu e cumparat din tara, iar pentru a gasi firma de service din zona mea am intrebat la domo. Marii vanzatori au liste cu unitatile de service pentru majoritatea marcilor de pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Hristos a inviat si sarbatori frumoase in continuare tuturor, alaturi de cei dragi.
Aspiratorul meu este LAMARQUE; e o idee buna cu sunatul la unitatea service sa ma interesez de rezerva de filtru.
L-am spalat cu o periuta de dinti printre striatii,era praf pietrificat aproape, nu am scos nici un capac, pt ca intr-adevar mi-a fos frica sa nu se ,,desire" cum zicea si Corina. Probabil depinde de tipul de aspirator. L-am spalat si pe afara si prin interior,nu am reusit prea bine sa-l spal printre striatile de linga capace(m-am si grabit)l-am uscat la aer si chiar am aspirat cu el,a mers struna , dar nu stiu cat il voi putea spala , asa cum a zis si Alinuta, poate nu rezista la spalari vesnice. Eu sunt foarte multumita de el e foarte usor si placut sa aspiri cu el si de aceia trebuie sa gasesc solutii sa-l folosesc timp indelungat.
Va multumesc si va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

X_alinutza aspiratorul tau LG este cumva LG V-WA266ND (cu spalare) ? Daca da imi poti da detalii...in special cat esti de multumita de el?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_alinutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui chiara.2005

X_alinutza aspiratorul tau LG este cumva LG V-WA266ND (cu spalare) ? Daca da imi poti da detalii...in special cat esti de multumita de el?
Multumesc.

Nu e cu spalare aspiratorul meu, e Kompressor(V-KC902HTM), fara sac. Nu m-a interesat unul cu spalare pt. ca ar fi fost prea greu de carat sus si jos pe scari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomovici spune:

La multi ani!
Imi puteti spune unde ati comandat filtru HEPA 12 pentru aspirator LG?
Va multumesc,
mirceatomovici@yahoo.com

Citat:
citat din mesajul lui x_alinutza

Eu am reusit sa "omor" filtrul hepa in cateva saptamani; am aspirat praf de glet, iar cand l-am spalat s-a pietrificat praful ala. Am comandat alte filtre (hepa 12 si inca unul) la unitatea care face service pt LG (asta e firma aspiratorului), a ajuns in cca 6 zile si au costat impreuna 45 ron.
In cartea aspiratorului meu scrie ca filtrul hepa se poate spala de 2 ori max. la intervale de 6 luni. Mai scrie ca filtrul hepa se spala doar pe partea interioara si nu se usuca la o sursa de caldura.
Aspiratorul nu e cumparat din tara, iar pentru a gasi firma de service din zona mea am intrebat la domo. Marii vanzatori au liste cu unitatile de service pentru majoritatea marcilor de pe piata.

aLINUTZa

Mergi la inceput