Povesti Povestiri Amintiri- Cu si despre DC
Raspunsuri - Pagina 13
Deianira spune:
Eu sunt in asentimentul Olgutei si ma gandesc ca o carte pentru copii cu povesti scrise de o mana de membri talentati DC (si poate chiar inspirata din viata lor) ar fi minunata. Sunt sigura ca se gasesc acesti oameni talentati printre noi si ar fi dispusi sa dea o mana de ajutor pentru o colectie de povesti.
Nu cred insa ca ar trebui sa ne bagam in povestea Emmei mai mult decat e cazul, cred ca Aida si sotul ei ar sunt singurii care pot lua decizii in legatura cu povestea Emmei noastre dragi, dar cred ca ar fi foarte frumos sa ii dedicam ei cartea .
Din punct de vedere organizatoric, cred ca ar trebui totusi sa existe un mod de a vota povestile scrise si de a le comenta fara a stii cine sunt autorii, si astfel sa fie alese povestile care intra la tipar.
La partea cu drepturile de autor nu prea ma pricep, doar imi dau cu parerea - autorii sa isi pastreze drepturile de autor din vanzarea acestor carti, eu cred ca s-ar ajunge la un acord privind donatia banilor - pentru un caz anume, sau impartiti pentru a ajuta mai multi copii, din pacate avem de unde alege .
Si mie mi-ar placea sa imi aduc contributia cu o poveste si de ce nu, cu reclama printre cunoscuti . Sau poate chiar cu mai mult, poate ajung presedinte pana la publicarea cartii sau castig la loto :-)).
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deianira Din punct de vedere organizatoric, cred ca ar trebui totusi sa existe un mod de a vota povestile scrise si de a le comenta fara a stii cine sunt autorii, si astfel sa fie alese povestile care intra la tipar. La partea cu drepturile de autor nu prea ma pricep, doar imi dau cu parerea - autorii sa isi pastreze drepturile de autor din vanzarea acestor carti, eu cred ca s-ar ajunge la un acord privind donatia banilor - pentru un caz anume, sau impartiti pentru a ajuta mai multi copii, din pacate avem de unde alege . Eu una sunt convinsa ca cei/cele care vor participa la acest proiect intr-un fel sau altul nu vor dori drepturi de autor......cat despre donarea banilor...fiind initiativa Olgutei convinsa de Marius...cred ca ea si cu Marius ar trebui sa ia decizia unde se duc banii! Si mie mi-ar placea sa imi aduc contributia cu o poveste si de ce nu, cu reclama printre cunoscuti . Sau poate chiar cu mai mult, poate ajung presedinte pana la publicarea cartii sau castig la loto :-)). Good things happen to good people. |
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Deianira spune:
Oana, cred, deci nu sunt sigura, ca drepturile de autor se refera la ceea ce se poate realiza cu opera literara/fotografia/partitura si dupa ce a fost folosita intr-un anumit proiect si exista propunerea de a fo folosite intr-altul. Adica sa fie re-re-republicate si in 2138 povestile Olgutei si altii sa ia banii sau sa hotarasca ce si cum se intampla cu ele nu mi se pare corect.
Mie corect mi se pare ca fiecare autor/scriitor/compozitor sa hotarasca daca sa pastreze sau sa cedeze drepturile, nu cred ca suntem noi cele mai potrivite sa luam decizia asta, in fond e munca fiecaruia.
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deianira Oana, cred, deci nu sunt sigura, ca drepturile de autor se refera la ceea ce se poate realiza cu opera literara/fotografia/partitura si dupa ce a fost folosita intr-un anumit proiect si exista propunerea de a fo folosite intr-altul. Adica sa fie re-re-republicate si in 2138 povestile Olgutei si altii sa ia banii sau sa hotarasca ce si cum se intampla cu ele nu mi se pare corect. Mie corect mi se pare ca fiecare autor/scriitor/compozitor sa hotarasca daca sa pastreze sau sa cedeze drepturile, nu cred ca suntem noi cele mai potrivite sa luam decizia asta, in fond e munca fiecaruia. Good things happen to good people. |
Nu am zis-o ca sa te supar scuze...daca asta ai inteles...ceea ce vroiam sa spun este doar ca cei care vor participa la acest proiect, mai mult ca sigur vor dori si ea sa doneze acei bani...
Cat despre drepturile de autor...in Romania sunt mici...chiar daca tirajul este mare...sotul meu a scris doua carti si stiu despre ce vorbesc...au fost tiparite de una din cele mai mari edituri...s-a facut si reeditare la una din ele...si-l mai chemau din cand in cand..odata la 3 luni sa mai ia cate 5 milioane...
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
mianna spune:
cred ca se face confuzie intre dreptul de autor si remuneratia obtinuta in urma publicarii.
"it's nice to be important, but it's more important to be nice"
kay spune:
da, e confuzie mare pe aici...
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
oanamada spune:
Pai hai sa lamurim!
Va zic ce stiu eu dintr-un caz concret..sotul meu - tocmai am discutat subiectul:
Mianna nu exista remuneratie obtinuta in urma vanzarii cartii. Aceasta remuneratie este de fapt dreptul de autor. Sa va spun cum si de ce.
1. In momentul in care publici o carte la o anumita editura...cedezi drepturile de autor acesteia pe o anumita perioada...sa zicem 5 ani. Asta inseamna ca timp de 5 ani acea editura poate sa-ti reediteze cartea de cate ori vrea si este obligata sa-ti plateasca drepturi de autor. Dupa 5 ani..tu poti semna un contract cu alta editura.
2. Drepturile de autor se calculeaza ca procent din valoarea totala a tirajului...procentul variaza in mod uzual undeva intre 7-15%.
3. Felul in care iti este platit dreptul de autor se stabileste de comun acord intre tine si editura de la inceput. Adica: editura este obligata sa iti spuna din start ce tiraj face...iti calculeaza valoarea tirajului respectiv (valoarea de vanzare) si din ea se extrage dreptul de autor...stabilit tot de comun acord. Acest drept de autor poate fi platit in mai multe feluri...jumate la inceput, jumate dupa epuizarea tirajului, odata la cateva luni, ma rog...in functie de cum stabilesti cu editura!
4. Daca editura epuizeaza tirajul si face unul nou...povestea se repeta...se face calculul si sunt obligati sa-ti plateasca dreptul de autor. Asta de fiecare data cand reediteaza tirajul...pana la expirarea contractului tau cu ei!
Sper ca v-am lamurit...macar partial....dar pana atunci...Olguta are de scris o carte!!!!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanamada Pai hai sa lamurim! Va zic ce stiu eu dintr-un caz concret..sotul meu - tocmai am discutat subiectul: Mianna nu exista remuneratie obtinuta in urma vanzarii cartii. Aceasta remuneratie este de fapt dreptul de autor. |
nu-mi place sa ma contrazic, mai ales ca n-am veleitati de autor, asa ca nu sper la nici un fel de drepturi vreodata, dar "remuneratie" este termenul folosit in legea dreptului de autor. si tot acolo zice ca, citez: "Acest drept este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial."
la asta ziceam eu ca se fac confuzii - intre partea morala si cea patrimoniala. din cate inteleg din postarile de-aici, toti care se refera la "renuntarea la drepturile de autor" au in minte renuntarea la partea materiala care eventual s-ar putea obtine - ca-i zicem remuneratie, castig, bani, procent...
cred c-ar fi mai simplu sa zicem, asa cum de altfel a zis olgu in primul post, "donatie" in loc de "renuntare". insa partea morala ramane.
btw (nu de alta, da' mie inca nu mi-e clar daca vorbim despre o opera individuala sau una colectiva) se aminteste acolo ceva si de opera comuna:
1) Este opera comuna opera creata de mai multi coautori, in colaborare.
(2) Dreptul de autor asupra operei comune apartine coautorilor acesteia, intre care unul poate fi autorul principal, in conditiile prezentei legi.
(3) In lipsa unei conventii contrare, coautorii nu pot utiliza opera decat de comun acord. Refuzul consimtamantului din partea oricaruia dintre coautori trebuie sa fie temeinic justificat.
(4) In cazul in care contributia fiecarui coautor este distincta, aceasta poate fi utilizata separat, cu conditia sa nu se prejudicieze utilizarea operei comune sau drepturile celorlalti coautori.
(5) In cazul utilizarii operei create in colaborare, remuneratia se cuvine coautorilor in proportiile pe care acestia le-au convenit. In lipsa unei conventii, remuneratia se imparte proportional cu partile de contributie ale autorilor sau in mod egal, daca acestea nu se pot stabili.
Art. 6. #65533; (1) Este opera colectiva opera in care contributiile personale ale coautorilor formeaza un tot, fara a fi posibil, data fiind natura operei, sa se atribuie un drept distinct vreunuia dintre coautori asupra ansamblului operei create.
(2) In lipsa unei conventii contrare, dreptul de autor asupra operei colective apartine persoanei fizice sau juridice din initiativa, sub responsabilitatea si sub numele careia a fost creata.
"it's nice to be important, but it's more important to be nice"
oanamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
nu-mi place sa ma contrazic, mai ales ca n-am veleitati de autor, asa ca nu sper la nici un fel de drepturi vreodata, dar "remuneratie" este termenul folosit in legea dreptului de autor. si tot acolo zice ca, citez: "Acest drept este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial." la asta ziceam eu ca se fac confuzii - intre partea morala si cea patrimoniala. din cate inteleg din postarile de-aici, toti care se refera la "renuntarea la drepturile de autor" au in minte renuntarea la partea materiala care eventual s-ar putea obtine - ca-i zicem remuneratie, castig, bani, procent... cred c-ar fi mai simplu sa zicem, asa cum de altfel a zis olgu in primul post, "donatie" in loc de "renuntare". insa partea morala ramane. btw (nu de alta, da' mie inca nu mi-e clar daca vorbim despre o opera individuala sau una colectiva) se aminteste acolo ceva si de opera comuna: 1) Este opera comuna opera creata de mai multi coautori, in colaborare. (2) Dreptul de autor asupra operei comune apartine coautorilor acesteia, intre care unul poate fi autorul principal, in conditiile prezentei legi. (3) In lipsa unei conventii contrare, coautorii nu pot utiliza opera decat de comun acord. Refuzul consimtamantului din partea oricaruia dintre coautori trebuie sa fie temeinic justificat. (4) In cazul in care contributia fiecarui coautor este distincta, aceasta poate fi utilizata separat, cu conditia sa nu se prejudicieze utilizarea operei comune sau drepturile celorlalti coautori. (5) In cazul utilizarii operei create in colaborare, remuneratia se cuvine coautorilor in proportiile pe care acestia le-au convenit. In lipsa unei conventii, remuneratia se imparte proportional cu partile de contributie ale autorilor sau in mod egal, daca acestea nu se pot stabili. Art. 6. #65533; (1) Este opera colectiva opera in care contributiile personale ale coautorilor formeaza un tot, fara a fi posibil, data fiind natura operei, sa se atribuie un drept distinct vreunuia dintre coautori asupra ansamblului operei create. (2) In lipsa unei conventii contrare, dreptul de autor asupra operei colective apartine persoanei fizice sau juridice din initiativa, sub responsabilitatea si sub numele careia a fost creata. "it's nice to be important, but it's more important to be nice" |
Pai vad ca esti de acord....nu te contrazici!
Si incazul sotului meu...au fost doi autori si si-au impartit banii jumi-juma, de comun acord...deci se incadreaza exact la ceea ce spui tu cu opera comuna! Partea morala...ramane, fara doar si poate...si trebuie tratata exact ca in lege...exact ce ai pus tu acolo...
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mianna la asta ziceam eu ca se fac confuzii - intre partea morala si cea patrimoniala. din cate inteleg din postarile de-aici, toti care se refera la "renuntarea la drepturile de autor" au in minte renuntarea la partea materiala care eventual s-ar putea obtine - ca-i zicem remuneratie, castig, bani, procent... |
as dori si eu sa vad cine si unde a zis cineva ceva de partea materiala ca drepturi de autor, despre care s-a discutat ca e in special pentru donatii. Marius scria la Dumbrava minunata ca, atentie, nu se vor mai putea publica textele nicaieri in alta parte. asta comporta mai multe aspecte: cedezi drepturile de autor (partea de publicare) unui comitet intern care dispune cum doreste de textele tale. adica, numai mie imi suna straniu? restul aspectelor nu mai conteaza, dar la fel de stranie mi s-a parut propunerea cu votarea. eu inteleg ca e democratie, dar valoarea unor texte nu poate fi data de numarul de voturi pe un forum, unde prea putini sunt specialistii. sa nu mai comentez despre persoanele care cred ca au cumva vreun drept sa decida in locul Olgutei...oricum am zis ca ma retrag din discutie si chestiune. a inceput frumos si generos si s-a terminat...romaneste - ii dai omului un deget, se supara pe tine ca nu-i dai si mainile. Olguta, daca-ti mentii planul de colaborare si daca il doresti fair si legal, ma gasesti pe PM. si uite, Mirela a zis ca te sustine oricum ar fi, plus alte fete din domeniul editarii de carte aici la discutie. deci sprijin ai, inspiratie ai, Doamne ajuta sa ti se implineasca visul asta minunat.
Muffin, no comment.