Povesti Povestiri Amintiri- Cu si despre DC

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

pana acuma am vazut un brainstorming varianta romaneasca

O sesiune de brainstorming ar trebui sa se desfasoare in general in urmatorii parametrii :
1. Este necesara existenta unui moderator. Participantilor le sunt aduse la cunostinta regulile si sunt incurajati sa dea frau liber ideilor, fara sa analizeze critic ceea ce spun.
2. Moderatorul enunta si explica problema asupra careia se vor concentra ideile. In cazul dezbaterilor, este anuntata motiunea si sunt oferite explicatii de baza pentru termenii cheie.
3. Se incepe procesul de brainstorming.
4. Daca nu apar idei in primele secunde, moderatorul trebuie sa gaseasca o varianta de a da un imbold creativ.
5. Fiecare participant isi prezinta idea, urmand ca toate ideile sa fie inregistrata de o persoana special numita in acest sens.
6. Participantii trebuie incurajati sa completeze si sa modifice idei deja exprimate.
7. La expirarea timpului, moderatorul va organiza ideile in functie de modul in care se raporteaza la motiune si va incuraja discutii.
8. Ideile vor fi impartite in categorii (ex.: pro, contra, probleme de definitie etc.).
9. Intrega lista este revazuta pentru a se asigura ca toata lumea a inteles ideile. "Dublurile" si ideile lipsite de sens sunt inlaturate.
10. Moderatorul multumeste participantilor.
Evident, in cazul unui club de dezbateri, munca nu se opreste aici. Ideile obtinute in urma brainstormingului sunt doar o prima faza in elaborarea de argumente si construirea unui caz.
n decursul procesului de brainstorming exista 5 reguli care trebuie urmate pentru ca tehnica sa fie eficienta. Acestea se refera la:
1. Abtinerea de la judecata critica
De multe ori ideile care par sa nu aiba noima sunt la un pas de o imbunatatire minora care le poate face utile. E important sa ii incurajati pe ceilalti sa fie cat mai originali si sa isi lase frau liber gandirii.
2. Incurajati ideile trasnite
E mult mai usor sa modificati argumentele trasnite in asa fel incat sa devina rezonabile decat sa incercati sa transformati ideile banale in idei originale.
3. Conteaza cantitatea, nu calitatea
E mai usor sa alegeti ideile bune dintr-o lista mai mare decat sa incercati sa adaugati idei la o lista mica. Evaluarea ideilor in acest stadiu nu este o prioritate. Acestea pot fi imbunatatite ulterior.
4. Folositi ideile exprimate de ceilalti
Nu va sfiiti sa plecati de la o idee deja exprimata la care sa aduceti imbunatatiri, fie ele si minore. Prin modificari treptate se poate ajunge exact la ideea sau argumentul care mai tarziu va vor fi extrem de utile.
5. Fiecare persoana si fiecare idee sunt la fel de valoroase
In aceasta etapa nu exista idei bune si idei mai putin bune. Fiecare idee exprimata reprezinta potential fundamentul unui argument puternic. Incurajati pe toata lumea sa participe.
Exista doua mari riscuri in ce priveste aplicarea tehnicii. Un prim risc apare in momentul utilizarii brainstormingului in lipsa unor cunostinte temeinice asupra tehnicii. Rezultatul final poate fi nu numai dezamagitor, ci totodata poate zdruncina increderea participantilor in utilitatea acestui instrument. Incercati asadar sa-l puneti in practica numai in momentul in care sunteti siguri ca puteti asigura cadrul propice desfasurarii si puteti respecta regulile pe tot parcursul sedintei.
Celalalt risc major in cazul unei nereusite este scaderea increderii participantilor in tehnicile creative si in exprimarea ideilor originale. Este important in acest moment sa se identifice motivele pentru care prima sedinta nu a mers bine si o noua incercare sa fie facuta in incercarea de a restabili credibilitatea tehnicii.

Cine este moderatorul?

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pai io nu pricep fratilor ce va complicati asa de tare si sariti in sus. Ba da, pricep cumva, dar asta pentru ca si eu citesc cu nesat blogul olgutei si sint la curent cu multele indemnuri pe care le primeste sa isi publice povestirile.
Si acu olguto, iarta-ma, da' din primul tau post si io intelesesem ca scoti tu carticica cu povestioarele tale, pe care i-o dedici Emmei, si in care eventual, dac-o fi sa fie, poate adaugi - cu acordul atorilor - si alte povestioare haioase cu si despre ispravile copiilor, scrise/gasite aici pe DC.

Inteleg deci ca olguta vrea carte cu povesti PENTRU copii si nu DESPRE copii. Atunci, da o adresa de mail si aduna propuneri de la cine are chef sa scrie. Dar mie asta mi se pare teren minat, nu ma pricep prea tare, dar de unde stim noi ca o anumita poveste a fost scrisa si nu furata din cine stie ce cartulie?

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Foarte inspirata idee.

Sunt alaturi de voi. Daca nu cu idei, macar cu achizitionarea cartii ce va iesi pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguta12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olguta12

De ceva timp, la bloguri,ma bat fetele la cap despre posibilitatea unei carti...
Am spus ca DA, atit timp cat toate veniturile de la vanzari ar fi donate. Toti gologanii sa fie folositi pt ajutor umanitar.
Marius m-a intrebat daca as fi de acord sa facem asa ceva. Inca o data am spus DA.
Eu sint de parere ca am putea face o colectie...sint multe persoane aici care ar putea participa cu o "poveste", o amintire, o isprava.
M-am gandit ca am putea numi cartea "Licuriciul" "Povestea Printesei De Miorlau".... nu stiu. Astea sint doar ideile mele...

Acum deschid subiectul aici, ca toata lumea sa poata avea sansa sa-si spuna cuvantul.
Cred ca am putea ajuta catusi de putin multi copii si parinti greu incercati, ce au nevoie de ajutor si sprijin- fie el si financiar.
DECI-
Va dau cuvantul

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

intr-adevar...cam neclar mesajul meu

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE

POVESTEA DREI PISHCOT

Amintiri de alta data...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

olguta, eu nu pot decat sa fiu de acord cu initiativa ta! mi-ar face mare placere sa citesc asa ceva, sincer. sunt atatea DC-iste cu talent la scris.....personal, sunt o mare "admiratoare" a ta............de fiecare data imi aduc aminte de povestea drei pishcot, de manelele lui Gutza ...si de puterea lor de "proceere"...chiar as putea afirma ca te iubesc!

* za rabbit rules *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns White Pisana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

eu de ex n-as cumpara o carte cu povetiri voit lacrimogene, as prefera ceva mai zdravan, e doar un exemplu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Perfect de acord cu Sabina...dupa parerea mea excesul de praf stelar, lumina de luna si zambete tremurate nu creste valoarea literara a unui text...E parerea mea, dar eu mereu am fost mai in directia tezelor lui Camil Petrescu, asa...

Personal pe forum am apreciat mereu scrierile olgutzei (e blogul meu preferat!), ale lui danitin (imi amintesc ca a scris acum cativa ani o povestire foarte faina, Noiembrie ultimul bal....din nefericire subiectul nu s-a arhivat in intregime asa ca nu pot da un link), ale lui qsar si notquietso. Niciuna cu excese lacrimogene dar cu o capacitate fantastica de descriere, o scriere viguroasa si pur si simplu frumoasa, concreta. Eu am impresia ca particip alaturi de ele la scenele descrise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Ma scuzati pentru sinceritate - dar eu una nu as cumpara o carte lacrimogena. Si nici asa putin melo, ca sa ii spun asa. Povestile Olgutei au farmec pentru ca le citesc pe un forum de internet. Au ritmul acela specific online-ului. O citim pe Olguta pentru ca o stim si pentru ca de-a noastra. Nu m-ar interesa insa sa ii cumpar cartile - si asta e pur si simplu adevarul. Sunt asa de multe carti de valoare universala pe care nu apuc sa le citesc incat scuze...

Parerea mea este ca atunci cand isi dau cu parerea 1000 de oameni, nu iese decat praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

O carte dedicata Emmei, o carte despre Emma nu neaparat "lacrimogena", o carte despre iubire, bucuria de a trai, prietenie, putere, asta este Emma.

mami de Rares Andrei (10.03.2005) si Stefania Maria (10.10.07)

http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Muffin, atat grosolanie rar mi-a fost dat sa intalnesc.
sper ca toata lumea si-a dat seama ca eu am vrut sa spun cu totul altceva.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu nici macar nu inteleg de ce trebuia implicat tot forumul in asta...autori, comitete, etc. Cine are talent sa scrie o carte, sau mai multe, pe cont propriu si daca are succes decide ea sau el ce sa faca cu banii si cui sa ii dea, daca sa dea numai jumate sau tot.

Eu nu sunt talentata la povestiri dar daca as fi as scrie carte si apoi as veni aici sa spun, am castigat atat din vanzari, vreau sa donez suma asta unui caz umanitar. Nu e nevoie de tot neamul deceist in treaba asta si asa se evita multe neplaceri.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput