Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexa Ioana

da, si eu ma stresez enorm. si ma enervez enorm. nu suport nedreptatile, marlaniile, impolitetea. dar mi'am dat seama ca nu pot schimba lumea. nici pe vanzatorii din magazine nu ii pot schimba, nici pe domnii care stateau pe scaune in autobus si se uitau la mine

hmmmm.... nu ma pot abtine! Cand citesc asa niste cuvinte ma gandesc ca meritam tara si conditiile in care traim.
Acceptam sa ni se faca o nedreptate, sau sa traim frustrati de nedreptati doar pentru ca sunt prea multi cei care sunt nedrepti?!
Pai cand a progresat ceva pe lumea asta din multumire si din autosuficienta?
Cand in istorie s-a facut dreptate pentru ca toti au spus ca ei sunt prea mici ca sa schimbe ceva, si au tacut...?!

Vanzatorii din magazine nu au ce cauta in meseria de vanzatori, daca nu stiu cum sa se poarte cu un client. Daca as fi vanzatoare, as face cinste slujbei mele tratandu-mi clientii asa cum vreau si eu sa fiu tratata dupa ce-mi termin serviciul si ma duc la cumparaturi.

Iar daca nu mai poti, ai o burta cat toate zilele si un copil plangand in brate, iar la casa cu prioritate pentru femei gravide sau cu copii mici sunt numai persoane care stau si isi feresc privirea, du-te in fata, si cere-ti dreptul.

In autobuz la fel, in metrou la fel. Daca stii ca trebuie sa te ridici cand un batran sta in picioare langa tine, sau o gravida, ridica-te chiar daca rokerul de langa tine si-a infundat mai tare castile-n urechi si se vede clar ca are cativa ani mai putin ca tine. Ridica-te, pentru ca asa e drept. Fa-o tu, nu astepta de la altii s-o faca inaintea ta.
Gravida fiind m-am ridicat intotdeauna in picioare pentru alta gravida. Si cand am facut asta, s-au ridicat (simtit) si altii, si astfel am avut amandoua loc.

Asta e motivul (gandirea din spatele citatului de mai sus) pentru care sunt in toate parcarile din Bucuresti ocupate locurile pentru persoanele cu handicap de masini ai caror ocupanti sunt perfect normali.
N-as parca pe locurile alea nici daca ar fi ultimele de pe planeta. Voi?! Da, doar pentru ca alti, prea multi, nepasatori fac asa? Sper, din suflet, ca nu...

si curaj sa faceti ce-i drept, bine si frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eram odata in aeroport in Spania. Coada mare frate, am stat 40 de minute si tot mai erau vreo 10 persoane in fata.
Vine o mamica cu un copilas de vreo 2 anisori. Cu tupeu..mare tupeu se duce direct in fata. Sa vedeti voi atunci fetze socate..au inceput vreo doi sa bombane, s-a stins rapid...asta pana cand, doamna de la Lufthansa zice catre noi cu voce taare: ´´cei cu copii, va rog in fata´´

In fata mea nu era niciun copil, in spatele meu TOCMAI venisera vreo trei familii. Si au purces cu totii la tanti in fataCopiii dormeau in carucioare...

S-a iscat nitel scandal, erau oameni in varsta la rand, oameni obositi..ma rog.Cica femeile cu copii aveau prioritate ´´ca sa nu astepte mult copilul´´ BAI! dar pana la imbarcare, ce face copilul? Nu asteapta? Adica na, explicatia era cam...

Eu nu am comentat chiar daca eram fara copchil dupa mine.Ca na, nu stiam daca sa ma enervez sau nu, asa ca am mai stat 40 de minute la coada

Singurul lucru care m-a enervat rau a fost faptul ca erau extrem de numeroase familiile astea cu copii. Vreo 4-5 adulti,bunici, bone, ce or fi fost, 2-3 copii si multe, multe multe bagaje...

Persoanele cu copii mici au priority boarding la toate companiile aviatice(sau la toate cu care am zburat eu).Ei stiau asta pt ca atunci cand tiparesti biletul pt infant sau copil mic ti se mai precizeaza o data acest lucru, si de aia s-au bagat in fata.Carucioarele trebuie duse pana la imbarcarea la burduf sau pana pe pista.Acesta este motivul, nu ca ar astepta mai putin.La fel persoanele cu handicap, in carucior, urca si coboara primele din avion.

Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

De ce oare ar trebui sa ma duc eu sa ma rog de vecini sa imi plateasca mie facturi? De ce sa stie tot blocul cat platesc eu telefonul sau lumina? (pentru ca stau intr-un bloc de pensionari spioni, care vor sa stie tot ce faci.)Parintii ma ajuta, dar au si ei serviciu, pe care il termina cand se inchid bancile/posta. Soacra mea nu e din Bucuresti. Sotul meu nu are timp de facturi, are alte indatoriri casnice. Si apoi, asta cu statul la cozi e nimica toata, ca platesc facturile o data pe luna. Dar cu carutul ies zilnic, nu pot pune parintii sa mute masinile din dreptul urcarilor in panta de pe trotuar, nu pot sa il chem pe sotul meu sa ma urce in autobuz si sa ma coboare cu caruciorul. Felicitati celor care stau in orase civilizate sau celor care dau numai de astfel de oameni. Din pacate, eu stau in Drumul Taberei, Bucuresti, merg la cumparauri la Billa unde e vesnic plin de pensionari care cumpara cate o paine dar se invart 3 ore cu carutul pe acolo si se uita urat la mine cand le zic "pardon" sa trec cu carutul cu copilul in el. Si daca merg cu sotul, tot cu copilul in carut mergem, asa ca e aceeasi chestie. Nu mai exista ingaduita si toleranta, cred ca asta este problema, oamenii sunt prea grabiti, prea afundati in problemele lor ca sa mai fie atenti si la nimicurile unei femei cu copil in burta/brate/carucior. Probabil ca in mintea mea traiesc intr-o alta societate. Dar mai bine asa, decat sa devin si eu atat de nepasatoare! Stiu, stiu....Puppa, devii patetica! Poate! Eu vreau sa cred ca sunt optimista.

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

nu stiu daca voi va si intoarceti dupa ce plecati de pe Otopeni. daca da, va zic eu ca la intoarcere NU exista lift... tre sa urci cu caruciorul pe scarile rulante... ceea ce eu, evident, am refuzat. am stat cu fundu pe ala de la tranzit pana a venit cineva si m-a dus in partea ailalta, trecandu-ma prin plecari... si cei care veniti la Otopeni, pun pariu ca si plecati aici, la portile 7-10 parca, NU functioneaza liftul. da, el exista, adica un fel de pplatforma pt scaune cun rotile & carucioare... fereasca sfantu sa aveti copil mic carut, scaun de masina atasat, baby bag, laptop, rucsac, ca se fac nervii mii si milioane ! garantat ! asta va zice una care a facu cam...40 de zboruri (si dus si intors) europa + america...

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eram odata in aeroport in Spania. Coada mare frate, am stat 40 de minute si tot mai erau vreo 10 persoane in fata.
Vine o mamica cu un copilas de vreo 2 anisori. Cu tupeu..mare tupeu se duce direct in fata. Sa vedeti voi atunci fetze socate..au inceput vreo doi sa bombane, s-a stins rapid...asta pana cand, doamna de la Lufthansa zice catre noi cu voce taare: ´´cei cu copii, va rog in fata´´

In fata mea nu era niciun copil, in spatele meu TOCMAI venisera vreo trei familii. Si au purces cu totii la tanti in fataCopiii dormeau in carucioare...

S-a iscat nitel scandal, erau oameni in varsta la rand, oameni obositi..ma rog.Cica femeile cu copii aveau prioritate ´´ca sa nu astepte mult copilul´´ BAI! dar pana la imbarcare, ce face copilul? Nu asteapta? Adica na, explicatia era cam...

Eu nu am comentat chiar daca eram fara copchil dupa mine.Ca na, nu stiam daca sa ma enervez sau nu, asa ca am mai stat 40 de minute la coada

Singurul lucru care m-a enervat rau a fost faptul ca erau extrem de numeroase familiile astea cu copii. Vreo 4-5 adulti,bunici, bone, ce or fi fost, 2-3 copii si multe, multe multe bagaje...

Persoanele cu copii mici au priority boarding la toate companiile aviatice(sau la toate cu care am zburat eu).Ei stiau asta pt ca atunci cand tiparesti biletul pt infant sau copil mic ti se mai precizeaza o data acest lucru, si de aia s-au bagat in fata.Carucioarele trebuie duse pana la imbarcarea la burduf sau pana pe pista.Acesta este motivul, nu ca ar astepta mai putin.La fel persoanele cu handicap, in carucior, urca si coboara primele din avion.

Lara
Erinn's mummy

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Coada era la check in. Cu vreo doua ore jumate inainte de zbor.
La boarding e alta poveste.
Persoanele cu handicap..asta e alta discutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Puppa ai putea incepe sa ai putina ingaduinta si toleranta fata de pensionarii aia care se plimba 3 ore prin magazin ca sa te incurce pe tine.
Cei care au scris aici au cautat sa ofere solutii pt a-i face viata mai usoara autoarei, mai nimerit poate ar fi fost niste bocitoare mioritice, of, of, mai, mai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

nu stiu daca voi va si intoarceti dupa ce plecati de pe Otopeni. daca da, va zic eu ca la intoarcere NU exista lift... tre sa urci cu caruciorul pe scarile rulante... ceea ce eu, evident, am refuzat. am stat cu fundu pe ala de la tranzit pana a venit cineva si m-a dus in partea ailalta, trecandu-ma prin plecari... si cei care veniti la Otopeni, pun pariu ca si plecati aici, la portile 7-10 parca, NU functioneaza liftul. da, el exista, adica un fel de pplatforma pt scaune cun rotile & carucioare... fereasca sfantu sa aveti copil mic carut, scaun de masina atasat, baby bag, laptop, rucsac, ca se fac nervii mii si milioane ! garantat ! asta va zice una care a facu cam...40 de zboruri (si dus si intors) europa + america...

************************************************************************************

www.inimacopiilor.ro

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

Asa e Kay, numai cine zboara/calatoreste mult si cu diverse bagaje intelege.Mai ales ca odata ajunsa la destinatie vezi cum ti se simplifica viata cu 50% si atunci te intrebi' De ce nu si in Romania, ca doar nu e asa de greu?'.De ce noi tb sa ne multumim sa ne chinuim, sa renuntam, sa spunem noi insine ca ' merge si asa'???

Lara
Erinn's mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

ii zice pre-boarding. cand ii striga pe toti cei care intra la categoria asta (persoane f batrane, femei singure cu copii, familii cu carucior (doar parintii si copilul) restul poa sa faca boarding normal...

eu am experimentat "romanii" la boarding... am stat 10 min in picioare, ca sa nu se iste scandal cand urc cu al meu infant in avion, eram prima la rand. si cand se anunta ca se poate face boardingu 2 romani, neaosi, tarani de la tara i mean, cu traistuta de Europa rosu cu alb si albastru, din plastic d`ala impletit, top in fata mea... pai eu am stat degeaba 10 min in picioare? ma gandeam eu... si ma uit la ei, ei se uita la mine si pfoaaa, ca nu mi-e MIE rusine, ca sunt batrani... eu nu am zis nimic.... si tanti care striga, a cerut sa fie imbarcat primul infantul caz medical, adica Sonia... s-au albastrito-inverzit, mai sa-si dea duhul in aeroport acolo...

deh, traim in Romania... ca tot se astepta concluzia asta...

www.inimacopiilor.ro

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c
Da, e nasol sa schimbi kk de bebe pe unde apuci si sa nu ai unde sa te speli pe maini

Ca sa te oripilezi pana la capat iti mai spun ca uneori iesim la iarba verde cu copilul. Sau la munte. Si da, se intampla sa il schimb in masina. Sau pe iarba. Sau pe munte. Si la urma folosesc servetele umede si solutie de dezinfectat mainile.
Nu tin copilul neschimbat pana ajungem intr-un loc cu apa curenta doar ca sa ma pot eu spala pe maini.

Citat:
Banuiesc ca si spalatul asta pe maini e doar o fitza de strainatatzuri, oricum nu e nevoie......
Cat despre restul, nu are sens sa mai insist e clar ca daca spalatul pe maini e un lux, scaunul de bebe de la restaurant e de domeniul SF-ului.

Nu Lara, spalatul pe maini nu e fitza de strainatatzuri.

Asta in schimb cu siguranta este:
Citat:
Eu am fost de Revelion cu fiica mea in Romania si ma infior si acum.Cu atat mai mult cu cat tb sa mergem si in mai.
Ca sa rezum la minimum, am schimbat-o pe colacul wc, am fost poftita afara cu ea din Bamboo (Plaza)si am mai si cumparat de acolo, intrebata de personalul OMV (unde ma mai opream sa beau o cafea- caci am strabatut tara cu ea) ...daca plage mult ca le pleaca clientii (in conditiile in care nu a scos un sunet)etc.
Efectiv imi e frica in Mai, mai ales ca venim singure, si stiu ca in aeroport (unde normal ca nu exista lift....)nu voi primi nici un ajutor...poate bete in roate ....ca stiu ca au o mare placere de a cere documente de care nu este nevoie in toate cazurile la calatoria cu minori.

Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

nu stiu daca-i frustrare sau nu, dar pe mine ma enerveaza teribil injuraturile scrise pe peretii liftului ( la mine in bloc am sters cu vopsea), pe topoganele copiilor din parc, pe peretii blocurilor, etc. Mai are putin baiatul meu si o sa invete literele, si o sa ma intrebe ce-i aia si ailalta....

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput