Rezultat PAP si examen secretii

Rezultat PAP si examen secretii | Autor: ana_maria500

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.
Eu acum o saptamana am facut niste analize. PAP, examen secretii si cultura col. Deocamdata au venit rezultatele la primele doua , la cultura col dureaza mai mult.
Iata rezultatele:
Citodiagn. secretii vaginale FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RARE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN. FRECVENTI COCI GRAM POZITIV.
ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col CULTURA IN CONDITII AEROBE - PREZENT STREPTOCOC HEMOLITIC DE GRUP B

SENSIBIL:
Augmentin
Ceftriaxon
Cefuroxim
Claritromicina
Clindamicin
Cloramfenicol
Ofloxacin
Penicilina
REZISTENT:
Tetraciclina

CULTURA FUNGI - NEGATIV.

Deci sunt "infectata" cu streptococ.
Ce este mai ciudat... ca ... acest streptococ l-am avut si in gat.....si am facut tratamente repetate cu ampicilina, cu axicef (vreo 10 zile) iar unele simptome le mai am si acum desi sunt mai slabe in intensitate. Exudat faringian am facut de vreo doua ori si nu mai iese nimic. Intrebarea "intrebare" este : cum este posibil sa am un streptococ "jos" dupa ce eu am facut atatea tratamente cu antibiotice? Este posibil sa il fi contactat ulterior tratamentului? De unde?
Voi v-ati mai confruntat cu asa ceva pana acum?
Va intreb pe voi pt ca eu sunt programata la doctor mai tarziu, trebuie sa astept si rezultatul "cultura col".
Merci pt intelegere.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianas spune:

si eu sunt curioasa, sa ne explici si noua dupa ce te intorci de la medic. Bafta!

Mergi la inceput